Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   73 / 123
(#) zoz11 válasza Baxi hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Hello
Ha tizedes pont nem tűnik el vagy ugrál az érték, akkor ott táp hiba lesz, vagy esetleg valami egyéb kosz van a panelon, ami nem tetszik neki.
Ez nálunk is előjött, majdnem mindegyiknél először, főleg abba amelyikbe nem gyári trafó volt.
Volt ahol az segített, hogy nagyobb puffer kondi lett bele téve, volt mikor a trafón kellett módosítani.

Üdv: Zoltán
(#) Baxi válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Hi
Igen azaz nem tűnik el a tizedes pont és úgy ugrál az érték.
Trafónak egy AC30V és AC 10V használok, lehet hogy az a gubanc. Pedig az ac 10V ből kifér a DC 5v szerintem. Na átnézem a panelt, hátha.
(#) zoz11 válasza Baxi hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Az a 10V tapasztalat alapján kevésnek bizonyult, 11-12V legalább kell, hogy stabil legyen.
Üdv!
(#) Baxi válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Hi
Megvan a bibije, melegedett a 250mA bizti, kivettem rámértem olyan ~200ma járt a kütyü. Kicseréltem a biztit és megszűnt a melegedés és a vibrálás is. Valószínű hogy hibás volt .
Most már úgy megy mint ahogy a nagy könyvben megvan írva És akkor úgy tűnik elég neki a AC 10V -is.
(#) gsoft válasza roy hardsword hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Szia!
Ehhez a HEPT-50-es pákaállomáshoz milyen páka kellene?
Találtam egy ilyen pákaállomást használtan, de nem tudom jó-e hozzá egy 24V-os 50VA-es páka?
(#) Bütyk-örmester hozzászólása Márc 25, 2011 /

Sziasztok, én is szeretnék építeni egy ilyen forrasztóállomást és azt szeretném kérdezni hogy ez 2x12V 2A-s trafó megfelel-e ha rajz szerint használom?

untitled.JPG

(#) banyaiakos válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

2*12=24 Szóval igen.
(#) pipi válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

szerintem is jó, de a triakos AC-t kapcsoló rajzot építsd meg, ha jól emlékszem volt itt DC-s kapcsolás is, ha a 24-et egyenirányítod szűröd, akkor szerintem sok lesz, 30V fölé is mehet
(#) Ghoost válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Tokeletes lesz a trafo ilyenkenti felhasznalasa.
Pipi szerintem erre gondolt.

[Nekem ez van megepitve ]
(#) Bütyk-örmester válasza Ghoost hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Igen, arra a kapcsolásra gondoltam amit belinkeltél.
És ha már neked meg van építve akkor szeretnék véleményt kérni a működésről.

Ahogy a kis kinai mondana: "Nekem teccik!"

Egy kis hibaja van az enyemnek, hogy raakasztottam egy hofok kijelzest ami a FUTES alatt szepen mutatja a szamokat, de amint a futresvezerles elkezd dolgozni, [rovid intervalumokban kapcsolgatja a feszultseget a forraszto eszkozre], a kijelzett szamok 10-20fokot ugralnak ossze-vissza.
De mint emlitettem ez nem a belinkelt kapcsolas hibaja, az szepen teszi a dolgat es dolgozik!

egyebkent nekem egy 2x12V 35VA PUSKAS trafo adja a delejt

Köszönöm a választ. Én épp ezért választottam ezt a kapcsolást mert elég egyszerűnek néz ki és nem kell hozzá egy zsák alkatrész és mert már nagyon meguntam az olcsó gagyi forrasztópisztolyokat amik hol melegítnek rendesen hol nem. Úgy hogy ha már a trafó megvan akkor egyrészt felhasználom hogy ne porosodjon magába másrészt pedig így elég olcsón meg lehet úszni a bulit ahhoz képest ha trafót is kellene venni vagy ha egy kész forrasztóállomást vennék.

Nagyon szivesen valaszaim. Nem kerultek semmibe. Jo es eredmenyes epitest kivanok!

Ha jol emlekszem az egesz cucc pakastul alkatreszestul kb ~3.000 jo magyar forintba volt nekem. +1 triak, mert azt sikerult kinyirnom egy zarlattal

Köszönöm, majd beszámolok az eredményekről, ha elkészül .
(#) Bütyk-örmester válasza Ghoost hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Szevasz, újabb kérdésem van, ha 30wattos a páka és a forrasztóállomás 48 wattos akkor nem fog tönkremenni a páka?
(#) (Felhasználó 5823) válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Üdvözöllek!

Mivel a forrasztó állomás 24V-os a páka maximálisan a 24V-on rajta kialakuló 1,25A-t veszi fel! Nincs miből többletfeszültség, így a veszteségek miatt valójában még 24V sem lesz rajta!

Tehát nem lesz semmi baja!

Ohm törvényét nem árt kicsit nézegetni!

Leiszt Jani
(#) Bütyk-örmester válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Köszönöm nagyon szépen a választ.
(#) berkesandor hozzászólása Ápr 5, 2011 /

Toroid trafó is alkalmas a forrasztóállomáshoz, vagy keresek másikat?
(#) kaqkk válasza berkesandor hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

Ha 24v os és legalább 60W os akkor jó
(#) berkesandor válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

24 v, 75 VA
(#) kirally hozzászólása Ápr 8, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy EZT A FORRASZTÓÁLLOMÁST egy 28V 8VA es trafóval meg lehet csinálni?

Köszönöm előre is a választ.
(#) pipi válasza kirally hozzászólására (») Ápr 8, 2011 / 1

Meg lehet csinálni, de le fog égni a trafó
Egy 48 W-os páka hogy menne egy 8W körüli trafóról?
(a 28V meg sok lenne a pákának, ha teljesítményben jó is lenne)
(#) kirally válasza pipi hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

Akkor be kell szereznem egy 24V 48VA trafót...
Köszi a segítséget!
(#) kirally válasza kirally hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

És még egy kérdés ha több, mint 50w-os a trafó az nagy baj? pl 100w-os?
(#) Ghoost válasza kirally hozzászólására (») Ápr 8, 2011 / 1

Az miert lenne baj? :O
Ha nagyobb teljesuitmenyre kepes az csak jobb, hisz nem jaratod csucson.
Nekem 2x12V 35VA-rol megy
(#) kirally hozzászólása Ápr 8, 2011 /

Köszönöm szépen a válaszokat!
(#) Ghoost válasza kirally hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

Nem tesz semmit, epp itt voltunk
(#) bodogb hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Én is megépítettem az Attila86 féle forrasztóállomás II-őt, működik is minden ahogy kell. Egy apró probléma merült fel, ebben kérném a segítségeteket: ha beindul a pákafűtés akkor a kijelző átvált a mért értékről a beállítottra és enyhén ugrál is le-föl. Ha nem fűt, akkor minden rendben van, stabilan mutatja a mért hőmérsékletet (néhány mp után, ahogy C15 kisült). Feltételezem valahol zavar jut vissza a komparátorokra, de képtelen vagyok megtalálni hogy hol. D5/D6 kivétele külön-külön nem segített, mindkettőn keresztül feltöltődik a C15. A 100-as ellenállásokat is próbáltam nagyobbra cserélni, (270 ohm, 1k) az sem. A panel és az alkatrészek mind az eredeti leírás szerintiek, kivéve az optotriakot, az 3062 helyett 3063 de az kétlem hogy ezt okozhatja.

Szkópom nincs, hogy tudnám kimérni hol a gond?
(#) helektro válasza bodogb hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Nem biztos, hogy az áramköröd a rossz.
Én is sokat kerestem, bár nem ebben a kapcsolásban hasonló hibát.
Végül kiderült, hogy a zavart a kábel szedi össze. Mégpedig, ahogy kapcsolagatta a fűtést a vezérlő, a fűtővezetékkel párhuzamosan futó mérőkábelen indukált zavart a fűtőáram.
(#) kirally válasza Ghoost hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Sziasztok!

Hozzá jutottam egy 220v/26V2.8A-es trafóhoz és a multiméterem 33 v-ot mutat és ha elé rakok egy 220Kohmos ellenállást akkor 22-23V-ot mutat a műszer.

Az lenne a kérdésem hogy használhatom -e ezt a trafót a forrasztóállomáshoz?

Köszönöm előre is a választ!
Következő: »»   73 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem