Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Szerintem ne tegyel ele semmit (ellenallas)
a pakad max gyorsabban fut majd fel egyebb baja nem hiszem, hogy lenne. ez nem egy ORION keszenleti trafo veletlenul?
Nem ez egy akkumulátoros fúrógép töltő trafója csak az elektronikája tönkrement.
A PÁKA És a páka elektronikája nem megy tönkre? A Forrasztóállomás Köszi a segítséget!
Nekem is ilyen Pakam van es Vzoolee elektronikaja vezerli
Amúgy meg most rakom össze az elektronikát.
Köszi szépen a segítségedet! Most megnyugodtam.
Jo epitest! Mi itt vagyunk ha elakadnal.
Szia!
Szerintem is pont jó lesz, üresjárási feszt mértél, ha terheled úgyis esik egy kicsit, így is mérd meg ha mégis magasnak gondolod, erről a trafóról szerintem egyszerű pár menetet "kifűzni"
És terhelve max hány voltot kaphat a forrasztóállomás?
Hogy hosszútávon ne legyen baja
Nem szeretnék okoskodni, de ha jól gondolom a szabályozó elektronikában a Stab IC-re kellene odafigyelni. A 7808-as adatlapján max. 35 Volt van megadva. Az egyutas egyenirányítás után meg kellene mérni a feszültséget.
Ha 35 volt körüli vagy nagyobb, akkor elhalálozhat a stab. IC, vagy nagyon fog melegedni.
alapjáraton a trafón 33V van amikor fűt akkor meg 24V van és nem melegszik úgy semmi.
De van egy gondja ki engedi hűlni a pákát Mikor bekapcsolom akkor felfűti a pákát és elalszik az egyik LED. És utána ha kihűl a páka akkor sem fűt tovább. Mi lehet a baja?
Jól van bekötve a páka? Mármint a thermoelem polaritása?
Ha úgy van bekötve a pákába mint a képen akkor jól.
Meg elméletileg működik érzékeli a hőmérsékletet a kapcsolás mert ha fel van fűtve és kikapcsolt után ki-be kapcsolom akkor már nem fűt annyi ideig.
Fhhú komám... Olyan mondat szerkezetet használsz, hogy egy szót nem értek abból, amit leírtál. kbolyanminthaígyírnámle.
Tehát ha bekapcsolod, felfűt a beállított hőfokra, aztán kikapcsol a fűtés és ha nem nyúlsz hozzá visszahűl a páka szobahőmérsékletre?
Jól értem a problémát?
Igen a fűtés nem kapcsol vissza, csak ha újra indítom a szerkezetet.
Ezzel mi lehet a probléma?
Csak tippem van. Azért várd meg a nálam okosabbak véleményét is.
Én első körben azért rámérnék a páka thermoelemre, polaritáshelyes-e. (többféle páka is létezik) Feltételezzük hogy jó.. Rámérnék az IC 4-es lábára, mekkora a tápfeszültség, ha fűt, és nem fűt. Itt stabil 8V-nak kell lennie. Ha eddig oké minden akkor a C6-os kondi környékén nézelődnék, lehet hogy rossz. Teljes egészében a kapcsolási rajz alapján építetted? Nincs módosított alkatrész?
Minden alkatrészt újonnan vettem ahogy a Kapcsolásban szerepel és aszerint építettem meg.
ha megcserélem a termoelem polaritását akkor nem kapcsol ki, csak fűt-fűt. De nem értem, hogy mérjem meg az IC 4-as lábán a feszültséget, hova rakjam a másik elektródát?
11-es lábra. Ez az IC tápfesze. A kapcsolási rajzon jól látszik. Azt kellene megnézni, hogy mennyi ha fűt a páka, és mennyi ha már nem fűt.
Az IC-t ki tudod venni? Foglalatba van, vagy beforrasztottad?
Az IC foglalatban van.
Ha fűt akkor stabil 7V van rajta(7,05-7,07). Ha nem fűt akkor is annyi.
Most olyat csinál, hogy ha felfűt ki-be kapcsol és mintha nem tudná eldönteni hogy fűtsön, vagy ne.
Ha lehűl akkor visszakapcsol! Akkor most működik csak egy kicsit idegsítő hogy villog a led.
Na akkor tokeletesen mukodik szerintem... ha villog a LED!
Hisz abban a pillanatban kapcsol amikor kezd hulni, es kikapcsol, ha mar elég meleg a futoegyseg. Hasonlokepp megy az enyim is. 1sec alatt van vagy 2-3 ki-be kapcs
Dejó!
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
No és mitől lett jó? mit csináltál vele, hogy elkezdett helyesen működni? (Ugye, hogy tudsz érthetően is írni! )
Ha villog akkor jó. Impulzusokkal fűt.
Mitől lett jó?
Nem tudom lehet, hogy valamelyik alkatrész nem érintkezett rendesen.
Mikor mértem az ic-t mozgattam pár alkatrészt
Forraszd át az alkatrészlábakat, hátha tényleg hideg forrasztás alakult ki valahol és ez, illetve kontakt hiba okozta a rendellenes működést.
1 darabig villog utána alaphelyzet.
Ha gondol egyet akkor villog(bekapcsolás után) Átforrasztottam a lábakat. Kontakthiba kilőve. Az IC tápfesz lábán 7Volt van, ha fűt-ha nem.
A páka csatlakozó dugója, illetve az aljzat, amit használtál, az biztosan nem kontaktos? Rendszerint a "gondol egyet" szindróma kontaktra utal. Amikor gondolt egyet, és nem akar fűteni, mozgasd meg egy kicsit a csatlakozónál. Kíváncsi vagyok mit reagál.
Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |