Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
RSN szám a Pana-Technics gyártói belső kódja nekem is van hasonló, hosszas keresgélés után megtaláltam hogy STK végfok csak speckó rendelésre külön a gyárnak készült. Az enyém kicsit tuningolt STK véget tartalmaz 5 csatornás nagyon kis torzítású, most nem találom tavaly foglalkoztam vele utoljára.
Köszi!
Állítólag pana készülékben volt.A "Class H+" az osztályra utalhat?
Helló! Épp most foglalkozom én is Panasonicból származóvégfokkal a lent látható két db ic van benne.
Sziasztok !
Nem igen szoktam félkész terméket mutogatni de ez megérdemli szerintem a félig elkészült példányt megnézni . A napokban azt mondtam egy másik topikban hogy nem fogom meghallgatni addig még nincs végleges formában ,de sokak nyomására csak meghallgattam és első benyomásra nagyon meggyőző ez a kis erősítő . Aki szereti a kihívásokat az vágjon bele jó kis erősítő és nagyon egyszerű , az alkotó által tervezett nyákot ajánlom mindenki figyelmében , nagyon gondosan és alaposan megtervezett . Több kép.
Igen tudod Zoli én a szimmetrikus dolgok híve vagyok , vannak kivételek de azok ritkán csúsznak be.
Találtál hozzá kapcsolási rajzot? Én semmit nem találok róla,illetve megtaláltam azt a készüléket,amiben benne volt.Ez alapján 2x100W/6R a teljesítménye 1%-on,de ez sajnos semmit nem mond.Ha ezek tényleg STK klónok,akkor abból ki lehetne indulni.
Bővebben: Link Ezt esetleg nézd meg. A tiédben is benne van a 4 csatornás ic? Tudnál mutatni egy képet róla?
Ha biztos nem a bemenetről szedi össze a zúgást, akkor növelni ajánlom a táp szűrését, mondjuk 10.000µF-dal.
Megoldható az is, hogy kellő átmérőjű huzalból tekersz a toroidra még pár menetet, így eléred az azonos szekunder feszültségeket. Ez utóbbit csak akkor ajánlom, ha van benne némi jártasságod.
Köszi!
Ez egy sztereó ketyere volt,ez az egy ilyen végfok van benne.
Rettentő szép munka, példaértékű kivitelezés! Ezt tanítani kéne! Lenyűgöztél mester!
Üdv!
Nagyon szép munka! A hálózati trafó doboza alumínium, vagy vaslemezből készült? Én is hasonló árnyékolást csinálnék a trafómnak. üdv. Dávid
Gyönyörű munka! Bár öntől még csak kifogástalan munkákat láttam. Gratulálok! Remélem egyszer személyesen is találkozunk ,ha már ilyen közel lakunk egymáshoz.
Csöves elő, d osztályos hibrid erősítőt valaki épített-e?
1,325-el szoktam szorozni.
Nagyon tetszetős ahogy megépítetted! Viszont felmerült bennem egy kérdés: Hány watt teljesítmény leadására képes? Itt persze arra is gondolok, hogy azt jó minőségben adja le.
Na * , ez így már jól szól.
IC és tranyók mint az előző verzióban. Szépen meghajtja a hangfalamat.
Még ez egy félkész termék csak , remélem a végeredmény is fog majd tetszeni ?
Ezt az erősítő dobozolást úgy tervezetem hogy semmi festék nem lesz rajta , csak csupán egy nagyon kevés szintelen lakk az előlapon , no majd meglássuk .
A hálózati trafó doboza INOX ól van , nem akarok semmit festeni ez így lett tervezve .
skero : Bármikor elszaladhatsz megnézni , egyeztetünk és jöhetsz .
Nem nagy teljesítmény , a látszat ellenére , és a méretéből is az jön le szerintem hogy 100 vagy akár több w is de nem csupán csak 25 W és majdnem A -osztályban megy ez az erősítő , tranzisztoronként 300mA folyik .
inkább minőségi mint teljesítmény erősítő ez .
Azért az a 25Watt nem éppen csekély. Főleg akkor nem, ha szépen is szól és jó hangfalakon, nem egy túlcsillapított szobában szól rajta valami klasszikus. Nekem tetszik.
Sziasztok!
Érdeklődnék a dracula fetes végfok után ami itt van a kapcsolásoknál, hogy mit tudtok róla mondani... esetleg pár szót a hangjáról... Ugyanis van nekem most egy jó kis dobozom, meg trafóm hozzá ami olyan 130-150VA -s... lehet (pontosan nem tudom, mert jelenleg egy orosz végfokot hajtana... ami 50W-s volt oldalanként.. ), de méretre kb. egy 150VA -s toroidnak néz ki..csak sajnos még sokat nem tudok róla, mert "hál' istennek" be van öntve... Egyenirányítva 37V -t ad le áganként (+/-), de gondolom az még jó lesz ennek a FET-es kapcsolásnak a 35V helyett...nameg van hűtőborda is (ez teszi ki a doboz 2 oldalát)... A lényeg, hogy gondoltam ha már ezek vannak akkor kidobálnám belőle a jelenlegi végfokokat, mert elég ramaty állapotban vannak...elég minőségtelen hangja van meg zajos is a kimenet stb... és építenék bele valami minőségi végfokot ami oldalanként 50W -t le tud adni 4 Ohm-ra... és így találtam rá erre a dracula FET-esre... csak ugye nem lenne kevés pénz annyira megépíteni még így se, hogy enni minden meg van hozzá, mert azért a puffer kondik, meg az OPA552 elég szép pénz ha azt nézem... és mindenképp azzal az OPA -val szeretném építeni, mert azt gondolom, hogy azért azzal biztosan nem lehet rossz hangja...de azért kíváncsi lennék másnak a véleményére is, hogy megéri e vele foglalkozni, vagy inkább keressek bele valami olcsóbb kapcsolást...
Szia! Úgy tudom az OPA552 csak +/-30V-os
Igen az annyi, de annak külön táp van van kialakítva LM317/337 párossal, szóval azt csak be kellene állítani pl. 25V -kre mint ahogyan az a cikkben is írva van... gondolom a FET-eknek meg nem lesz baj az a +2V áganként
Bocs, elkerülte a figyelmemet. Neki állok alaposabban tanulmányozni. Adnál egy linket?
Igazából ő lenne az: Bővebben: Link, de szerintem a kapcsolással nem lenne bajom, mert hát elektros lennék, csak a hangjára lennék kíváncsi így előzetesben egy -két vélemény alapján, mert hát nem egy olcsó végfok azért ez... az az OPA az elég drága meg beszerezni se olyan egyszerű (Szeged) rendelnem kell HQ -ból.. ott meg 1600Ft körül van darabja meg még 6db 4700µF kondi plusz a 4 fet.. egyből nem két fillér ez a kapcsolás... mondjuk gondolom annyiért már igen jó minőségű lehet az a műveleti erősítő... ha meg így van és szép hangja van, akkor megérné megépíteni mert rá lehetne akasztani valami igényes hangfalra és akkor szépen elzenélgetne...
Közben nézegettem BSS -t is, itt találtam ezt: Bővebben: Link Ez egy videoton erősítőnek a végfokja lenne, de erről meg nem túl sok infó van... 50W, de hogy hány Ohm -ra... (Szerintem ez 8 -ra annyi, nem 4-re ahhoz meg nekem nem elég a trafóm ha 4 Ohmos hangfalak lennének rárakva... bár max. nem lesz erősebben kivezérelve...) meg van ott egy poti is a rajzon amivel gondolom a nyugalmit lehetne állítani, de az sincs megadva, hogy hány mA -re kellene... vagy csak rossz a jelölés és oda egy fix 470 -es ellenállás kell... nem tudom.. de annyi biztos, hogy olcsóbb lenne mint ez a fet -es... de a fetest előnyben részesítem ha jó a hangja valóban mint ahogyan a szerző is írta...
De összerakhatsz egy conductort is ha ragaszkodsz a fethez, nagy baj nem lehet belőle..
Köszönöm a linket. Azt a problémát amit felvázoltál szerintem ez oldja meg.
Az OPA552 gyakorlatilag azonos minőség, mint TDA2050, azzal a különbséggel, hogy úgy van kompenzálva, hogy 20x-os erősítésnél kisebbre, akár egységerősítésre is beállítható.
Ez kerül 20szor annyiba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |