Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   801 / 2501
(#) skero válasza doomkiller hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Gratulálok! Nagyon ügyes vagy! ez pontos mása annak amit én csináltam.
(#) skero válasza skero hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Elkészítettem a kapcsolás 60V os előfokát is azzal a különbséggel ,hogy 3 -as hangszín lett bele tervezve és a torzító részbe külön raktam még két 1n4148 as diódát így kapcsolható lesz a torzítás,soft és hard. De az előfokot még nem teszteltem le.
(#) szamóca válasza Tetye hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Hiába teszel oda soros RC tagot, mert enyenfesznél a kondi nem enged át. A Hangszóró ellenállása lényegesen kisebb, ha az nem veszi le a feszt aminek nem is kellene ott lenni, akkor ez nem fogja. A kondi után ha 4V-ot mérsz, az a kondi fura kondi.
(#) Tetye válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
A hangszóró ellenállása nem tudja levinni mert a végelemnem kapcsolja rá sajna de 4 amikor bekapcsolom és esik le de kb 2ig csak.
(#) szamóca válasza Tetye hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
De minek egyenfeszvédelem egy szimplatápos erősítőbe?
(#) Tetye válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Néztem már be hogy a kondi elment rövidzárba és megölte a hangszórót éa a végfokot is igaz az tda-s cucc volt de akkor is.
(#) szamóca válasza Tetye hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Ha a kondi jó, akkor leválaszt. Ha nem választ le, akkor az nem kondi hanem kukatöltelék. Feltéve hogy nem kötöttél-e el valamit.
(#) Tetye válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
g-luxon 63v1000uf
(#) doomkiller válasza skero hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Köszi ! Én ezt nem gitár erősítőnek szeretném használni hanem sub erősítőnek. A bemenetre 1µF fólia kondit rakok akkor gondlom jó lesz(sajnos rossz tapasztalataim vannak a bemeneti elektrolit kondikkal), viszont én nem 60V-ról szeretném hajtani hanem +40V-ról, kell valamilyen ellenállást módisítani, hogy jó legyen 40Vra? Mivel 40V-ról szeretném hajtani gondolom nem kell bele a BD139 hanem jó lesz helyette a BD137 is vagy tévedek?.
(#) Tetye válasza Tetye hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Ha 1 pillanatra rövidre zárom a relét, akkor a hangszóró leviszi 0v ra. Csak üresen magától nem megy le.
(#) skero válasza doomkiller hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Nem tudom ,hogy érdemes -e változtatni valami 40V -hoz. Akkor elég a bd137 de én beleraknám a 139 -et mert később lehet ,hogy szerzel nagyobb feszültségű trfót. Viszont a bemenet nagyon érzékeny a line in bőven kihajtja. Én csak párszáz mV ot adtam a végfokrésznek ,de rendesen kivezérelte (deck szabályozható fejhalgató kimenete)
(#) Hitman3 hozzászólása Ápr 25, 2011 /
 
Helló Mindenki!

Tervezgetek egy 2.1-es rendszert és az a problémám, hogy az előerősítő kimenetén és a végfok bemenetén van egy-egy elko kondi. Az a probléma, hogy a polaritások nem egyeznek. Valahogy össze kellene hozni a két erőlködőt. Nem tudom mit tegyek, bipoláris elkora gondoltam cserélni a két kondit. Vélemény?
(#) Hitman3 hozzászólása Ápr 25, 2011 /
 
Elkészült a 2.1 terve. Aki megnézi, fűzzön valami okosságot hozzá. Ez az első komolyabb munkám.
(#) deadlyroberta válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Heló skero mondta hogy te építettél már csöves elő fokot.
Tudsz segíteni? Annyiról lenne szó hogy a tranzisztorosomat akarom bontás nélkül hibridé alakítani.
van rajta vonalszintü kimenet ami a 0.775 voltot szereti de http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/line_to_mic.html ezzel szerintem megoldható nem a hengerlővel van a bajom én csöves hangzást akarok még elektronikus zenében is.
(#) Denzel22 hozzászólása Ápr 25, 2011 /
 
Sziasztok!
Ismét fel tenném a kérdést hátha kapok választ.
Volna egy kis problémám az erősítővel( rx-v 361 )
Front bal oldali végfok bekapcsolás után egy idő múlva elhalkul, viszont a többi szól.
Mi mehetett tönkre benne?
Drága lenne a javítás?
(#) reloop válasza Tetye hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
A kondenzátor hangszóró felőli lábát kösd pár száz ohm ellenállással a testre. A kondi gyorsan feltöltődik fél tápfeszre, kikapcsol a DC védelem. Az ellenállás elhanyagolható mértékben terheli a végfokot.
Amúgy a koppanás gátló is értelmetlen ezen ellenállás nélkül.
(#) deadlyroberta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Zoltán akkor minek építenek hibridet, ott nem élőfokként van a cső?
(#) pucuka válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Szerintem passzióból. Az erősítők leggyengébb láncszeme a csövesnél az előfok, a félvezetősnél a végfok. Aki szereti a kihívásokat, az a két leggyengébb láncszemből épít erősítőt.
(#) reloop válasza Hitman3 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Helló! Szívesen segítenék, csak nem tudom mire való a kapcsolás. Kérlek írd le, hogy mire szánod. Már a TDA2003 visszacsatolása is gyanús.
(#) Doncso válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Szia, bontás, és teljes átalakítás nélkül nem fogsz tudni elérni csöves hangzást, csöves előfok ide vagy oda, nem attól lesz csöves a hangzás, hogy valahol van benne egy elektroncső, hanem attól, hogy a végfok elektroncsövekből áll, és van benne kimenő trafó, de ez csak egy dolog, mert ez se garancia az igazi csöves hangzásra, kell egy jó kapcsolás, egy tuti kimenő terv, és ami az I-re felteszi a pontot, az a precíz megépítés minőségi alkatrészekből, a tervek alapján.
(#) midgardcoil válasza reloop hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Köszönöm szépen a segítséget,elvileg a trafó 2x28 V-os, de szétszedtem a cuccot és nem is olyan kicsi az a különbség (a két szekunder közt van több mint 1V).A másik,hogy a gyártó 2x26 V-ot ad meg max. tápnak,ez is lehet probléma,ha jól sejtem,tehát nem rátekernem kellene a trafóra,hanem letekernem róla,hogy mindkét szekunder 26 V legyen.Soha életemben nem terertem még trafót,van valami,amire figyelnem kell,ha szeretnék letekerni róla,vagy annyira bonyolult,hogy inkább neki se álljak egyedül?
(#) deadlyroberta hozzászólása Ápr 25, 2011 /
 
http://www.diyaudio.com/forums/class-d/146457-class-d-amplifier-tub...s.html igaz hogy d osztályos a másik fele mégis építenek terveznek ilyet is.
(#) Tetye válasza reloop hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Igen én is erre gondoltam, csak nem tudom mi lenne a megfelelő értékű és teljesítményű ellenállás, mert ott ugye csúcsban 60v is lehet és nem kéne megégjen.
Szerintetek?
(#) szamóca válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Építenek sok mindent. Kiváló minőségű hybrideket is szép számmal.
(#) talpas jános válasza Tetye hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
szia Tetye.
az eklok azok olyanok mint a tekercsek,ha igen akkor azok elég puposak. tudsz valami olcsó szerelot pesten?mennyibe fog kb.kerulni?
(#) Tetye válasza talpas jános hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Nem ismerek pesti szerelőket, én bp mellett élek itt van egy-két kolega. De csinálj légyszí pár fotót róla, hátha az közelebb hoz a gondhoz.
(#) Hitman3 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Ez tulajdonképpen egy 2.1 rendszer kapcsolási rajza, amiben a szélessávú hangfalakat a tea2025 hajtja és mélynyomót a tda2003-as. A mély tartomány erősítésére egy tl072-es műv. erősítő szolgál. Ez tulajdonképpen egy tönkrement Logitech s200 szerkezetébe épül be. Mindössze 15 watt, ill. amennyit a trafó bír. A végfokok teljesítménye kb. a fele. A hangszórók szintén 15 wattosak összesítve. A konnektoroktól balra található kapcsolás a mélyládában van, a jobb oldali pedig az egyik kis hangfalban. A tápegység 18V-os és van egy 9V-os tépegység IC, ami az előerősítő és a tea2025-ös végfok meghajtására lett beépítve. A mélyhangszóró 4Ohm/10W, a magasak 2x kb. 2,5W és 8 Ohm.

s_220.jpg
    
(#) reloop válasza midgardcoil hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Helló! Azt még nem tudom, vagy csak elkerülte a figyelmemet, hogy lezárt bemeneteknél van e búgás?
A trafó szétbontását akkor nem javasolom.
Az eltérő szekunderek esetén, külön egyenirányítást célszerű alkalmazni. A + és - táp közötti különbség nem fog gondot okozni. Ennek feltétele, hogy 4 szekunder kivezetésed legyen.
A 28Vac nem gond, az IC bírja. Terhelve pont jó lesz
Ha valamit részletezzek, jelezd nyugodtan
(#) reloop válasza Tetye hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Nem kell nagy ellenállás, ha jól értelek 60V a tápfeszültséged, abból normál működés során kb. 20V effektív kimeneti feszültség lesz, 1k 0,5W bírni fogja. Soros- párhuzamos kapcsolással kisebb ellenállásokból is összerakhatsz hasonlót. Ha egy szélsőséges hiba miatt mégis rámenne tartósan a 60V, akkor annak javítás költségébe bele fog férni még egy ellenállás
(#) Tetye válasza reloop hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
1k 0,6w tip-top.
Köszi!
Szépen is szól.
Most akkor nekilátok az előfoknak.
Következő: »»   801 / 2501
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem