Fórum témák
» Több friss téma |
Megvan valakinek az "Elekta CTR 2025K" tipusú tévé kapcsolási rajza? Ha igen kérem tedd fel ide a linkjét.
Köszönöm előre is.
Szia!
Bocs én csak meg akartam erősíteni a te tapasztalataidat,és alá támasztani igazad mivoltát. ![]() Most egy hét után még is úgy döntött a dióda hogy nem birja tovább.Szerinted mi lehet még a gond? ![]() ![]()
Tegyél be egy diódát és mérd meg a sortápot. Egyébként milyen diódát tettél bele ?
Ha jól emlékszem R2-KN való bele. Azonkivül ki kellene cserélni az opto körül a szekunder oldalon is a kis elkót. Sőt kicserélheted a sortáp soros diódáját is mert lehet,hogy impulzus üzembe átüt. Okozhat még ilyen gondot a sorvégtranzisztor kollektor körében levő 1600 Volt 10-15 nano körüli kondi is. Egyenlőre hirtelen ennyi ötletem van. Rajzod van ? Akkor a sortápod hasonlitsd össze azzal ami mérsz. Fejből most nem vagyok benne biztos de azt hiszem 125 volt körül kéne lennie.
Hali mindenkinek. Az én problémám is ugyanez a tv kapcsán:
Hang van, kép nincs, nagyfesz sincs. gondolom én hogy a sorvégtranyó a bibis, de mivel diódás, még az is meglehet hogy semmi baja. Gondolom itt a táprészen sem igazán lehetnek gondok, mert hang sem igazán lenne. Jah a képcsövet sem fűti, szal ott sincs fesz. Sorkimenő ![]()
Szia!
Ha jól emlékszem ebben a TV-ben a 120V-nak van egy kis kerek fekete biztosítéka, én azt nézném meg először!
Szia.
Megkene probald az izzos modszerel.Ha jol emlekszem ebben a topikban levan irva .Van egy olyan zener dioda ami ha tulepi a tap a 150 voltot,zarlatba esik megvedve ezzel a tap dragabb alkatreszeit.Nem tom pontosan mi is a neve de ha gyari van benne kel irja rajta 150.De ha a sorveg tranzisztor kiment akkor biztos az is zarlatos.Kapcsirajzod van hozza? ![]()
Sajnos nincs rajzom
![]()
Itt a rajz!
A biztit ellenállásmérővel ki tudod mérni.
köszönöm a rajzot
![]() ![]() ![]()
Szia!
Nem hagyományos üvegcsöves bizti, hanem kb. 8mm átmérőjű eé 5mm magas fekete henger! Ha jól emlékszem a panel közepe körül van.
kicsit elhamarkodott voltam
![]() ![]() ![]() ![]()
kimértem, és jó a bizti, a zener is azt mutatja hogy jó, de inkább kicserélem, meg a kondikat is, aztán kipróbálom az izzós megoldást. jó éjt mindenkinek!!!
nincsen, mert várom a tranyó érkezését. de aztán majd kiderül
![]()
Szia
Szerintem meni fog,a funai tv nagyon bevalt,fateromnak is olyan van mar 16 eve es csak egyszer javitottam,a tavaly,egy elnalas hibaval ![]()
Sziasztok,
Nekem is van egy ilyen TV-m ami elég idegesítő dolgot csinál. Úgy tűnik minden működik rendesen, de időnként átvált fekete-fehérre a kép. Aztán egy idő után visszavált színesre. Van valakinek ötlete?
Űdv
Szerintem elkós hiba lesz,mikor megint elmegy a szine próbáld meg hajszáritóval melegiteni az elkókat a szindekódernél.De ugyanit csinálhatja még az ic quarcja is azt már cserélni kell,na meg érintkezési hiba sem kizárt.Sok sikert, István ![]()
Sziasztok!
Van nálam (már igen régóta) egy Funai 2000MKII. Először csak az elektronika (képcső és káva nélkül) került hozzám. Akkor a sorvég csatolótrafója és a környékén egy kondi volt kipurcizva. Azokat kicseréltem, majd visszaadtam a gazdájának. Mégsem lett jó, ezért visszakerült, de már mindenestől. A probléma az, hogy, ha az eltérítő tekercs csati is a helyére van dugva, akkor a táp leesik 90V környékére (a kép is össze van esve) és melegszik a sorvég tranyó is. Ha lehúzom az eltérítőt, akkor ezek a hibák nem jelentkeznek. Sajnos már nem is emlékszem, hogy annak idején mikkel próbálkoztam, de ha valakinek van valami tippje, akkor szívesen fogadnám. Érdemes-e egy sorkimenőt cserélni kezdésnek? Köszi!
Udv
Szerintem az elterito tekercs zarlatos valahol,ha van csereld ki,merni hiaba mered,eleg kicsi az elenalasa. ![]() ![]()
Köszi a választ, a tekercszárlatra én is gondoltam, csak a gyakorlatban nem tudom, mennyire fordul elő ilyen.
Csináltam róla képet, ennyit produkál eltérítéssel, ezt is igen-igen haloványan (kicsit digitális fel kellett tuningolni a képet, hogy lehessen látni valamit). Eltérítés nélkül csak a sima fényes pötty van, semmi különös, de ha gondolod, arról is csinálok képet. (Ezt az eltérítő tekercs "cserét" nem teljesen értem, bár volt olyan gondolatom, hogy kötök rá egy bontott tekercset, de nincs hasonlóm.) ![]()
Üdv
Bisztos hogy eltéritő tekercs zárlat.Nem olyan gyakori de néha beszarik.Szed le a képcsőnakáról és nézd meg nem latszik e a tekercs belső részén égés.Szerez egy funai eltéritő tekercset és azzal próbáld ki. ![]()
Oké, köszi szépen. Akkor majd kitalálom, mi legyen.
![]() üdv.
Üdvözletem a szakembereknek!
FUNAI 2000T-MK8 televízió tápja behalt. Mérések során zárlatos volt D611 12V-os zener, Q601 BUT11AF, és megszakad az R601 4,7 ohmos ellenállás. Ezeket cseréltem, valamint a tápban lévő 47u 50 v.-os elkót, aztán főpróba. Nem kellet volna. Ezek az elkó kivételével ismét füstbe mentek. Kiszedve a benti alkatrészeket, tovább méricskélve, kiforrasztava a Q605 2sd734 visszáramos. Ja és kissé púpos volt a C623 cserélve 100u 200v-ra. Most ismét megvettem az alkatrészeket, merjem-e beforasztás után bekapcsolni, vagy megint szívok. A többi alkatrész jónak tűnik. Van-e olyan alkatrész esetleg amit nem tudok mérni, és érdemes cserélni? Előre is köszönöm az építő jellegű segítségeket! Üdv. Csabesz
A bizti helyére betettem egy 60w-os izzót, főpróba, az égő felvillant, elaludt, felvillant, és teljesen elaludt. Ezután visszakötöttem a biztit próba megint elszálltak az alkatrészek! Mi lehet a gond? Üdv. Csmaki.
![]()
Jól elvagyok magammal, a kutya nem néz erre az oldalra, és ha új hozzászólást nyitok felkerülök a szégyenfalra?
![]()
Szia!
Nos igen. Ezen az oldalon nem sokan foglalkoznak TV javítással, de te sem könnyíted meg a dolgukat! Pl. felrakhattad volna legalább a TV-d tápjának a rajzát, ha meg van, mert anélkül nehéz segíteni. Én átnéztem a Funai-s rajzaim, de olyan alkatrészekkel, amire te hivatkoztál nem nagyon találkoztam a rajzokon. Így nem tudok mást mondani: - Cseréld ki a tranzisztorokat és a diódákat a primer oldalon mérés nélkül. - Az egyik sorozat Funaiban előszeretettel döglöttek az optocsatolók, azt is cseréld ki.
Helló!
Köszönöm a hozzászólást csatolom a rajzot. ![]()
Szia!
Köszi, így már könnyebb! A D627-et is ellenőrizni kell, zárlatba megy, ha megszalad a táp.
Köszönöm így mérve jónak tűnik, de cserélni fogom. Az a bajom, csak kedden nyit az alkatrészbolt, és akkor tudom megvenni az alkatrészeket. Cserélem az optot is.
Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |