Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Funai Tv 2000MK7

Témaindító: hard, idő: Aug 10, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 5
(#) Fery válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Szept 4, 2007 /

Szia. Bővebben: Link
Itt megtalálod ez az a dióda. De ha a primer oldali kondikat nem cseréled ki akkor újra el fog szállni.
Azokkal kezd.
(#) hard válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Szept 4, 2007 /

hello,a zener dioda 140-150v,egy akkár milyen ennyi voltos zener jó,elvileg anélkül is megy,ez csak tul nagy feszültség ellen védi a tvt..Én egy bizonyos R2M helyetesitetem.szerintem azert lesz zárlatos mert tul nagy a feszülsége,próbáld ki ved ki az l218 tekercset és a táp felöli lábát mérd le nem, szabad 140 volt fölé emelkednie,ezt én is a szakiktól tanultam itt ha kisebb mint 14o volt akkor jó a táp,próbáld ki a fent emlitetek közül az izzós tesztelést is ,levan irva pontosan hogy kell remélem segitetem valamit
(#) hard válasza Fery hozzászólására (») Szept 4, 2007 /

Hello Fery,mire való az opto micsoda? még most is tul nagy a feszültség pedig kicseréltem a mellete lévö két tranyót is.mit lehet még cserélni benne?nem az opto a zárlatos ?
(#) Szentgyörgyi Lajos hozzászólása Szept 4, 2007 /

Helló Hard!
A segítségedet köszönöm !!! volna a fejem hogy
kitaláljam, mivel a hibás Zennerdiódát kivettem és a
helyén mértem 115-120v értéket.Egyébként szerintem
a hálózatba jutó túlfesz vágta agyon, mert zivatar volt
napközben és készenlétin volt a tv.
(#) Bucherátor hozzászólása Szept 4, 2007 /

Sziasztok!

Ehhez a TV-hez nem tud valaki szervíz-kódot? (Távaszabályzóról szervíz-módba kellene kapcsolni a tévét)

Köszönettel: B
(#) hard válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Szept 4, 2007 /

Üdv,akkor jó a táp,müködnie kell a tévédnek,ird meg ha ok.
(#) Szentgyörgyi Lajos hozzászólása Szept 4, 2007 /

Üdv Hard!
holnap megyek és megpróbálom beszerezni a diódát.
Remélem nem kurens cikk és lesz is a boltban!!!
még jelenkezek.
Szia
(#) masi1 válasza hard hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

A gyári R2M zener katalogus szerint 130v 1a-es
(#) hard válasza masi1 hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

Üdv,én egy tv javitó mühelyböl vásároltam,ott azt mondták hogy ök is ezt használják,és meg kérdeztem Fery szakit ,és ö is azt mondta hogy ok üdv
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

Sziasztok. Valamit elnéztetek én ezt ajánlottam már egy előző hsz-ben is.

Bővebben: Link

Fery
(#) Sebi válasza Fery hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

B-E között valószínűleg a meghajtótrafót méred (ha van), azért olyan kicsi az ellenállás.
Tápegység próbához egyszerűen a kollektorát kell lekötni a trafóról (a sorvég tranzisztorról van szó).
Én ónszippantóval eltávolíton a forrasztóónt, a luk elég nagy szokott lenni, hogy nem ér hozzá a láb a fóliához (nagyítóval középre kell játszani).
(#) hard válasza Fery hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

Üdv,Igy igaz mester egyszere irtunk aznap reggel,csak én hoszabbat na meg lasaban is ,utána láttam hogy megelöztél,de már késö volt .Én is leirtam ,jobb kétszer mint egyszer sem Üdv
(#) masi1 válasza hard hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

Bocs az ECA katalógus adatait irtam le nem amit "ők" használnak!
(#) Szentgyörgyi Lajos hozzászólása Szept 7, 2007 /

Szia Hard!
A zenner diódát sikerült megvennem be is építettem.
Közben észre vettem ,hogy egy kisméretű trafót
sikerült tönkre tennem.A D2333 typ.tranyó kivételekor
a hütő borda ketté törte a Tr 202 es trafót.Igy nem
üzemel a készülék.Most próbálok szerezni vagy meg-
tekercselem ,ami elég macerás munka.A tranyót mérési
céllal vettem ki.
üdv:Lajos :csodalk:
(#) Szentgyörgyi Lajos hozzászólása Szept 7, 2007 /

Fery!
Köszönöm neked is a segítséget.Sikerült egy nagyobb
probémát csinálnom a kicsiből.A tr 202 trafót sikerült
kettétörnöm a kapcsoló tranyó hűtő bordájával.Most
azt próbálok vadászni ,vagy meg kell tekernem ami
elég macerás meló.
üdv:Lajos
(#) Fery válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Szept 8, 2007 /

Szia. Szivesen segitek ,de nem értem miért vetted ki a bordát. A tranyó kivételéhez nem kell kivenni anélkül is kijön a tranyó. Sajna rossz hirem van, mert ezt nem fogod tudni megtekercselni,ugyanis a primer tekercse impregnálva van, és olyan erős a lakk amivel be van vonva,hogy nem lehet leszámolni a menetet mert elszakad a madzag. Hirtelen nem tudom honnan lehetne szerezni,de utána nézek.
(#) hard válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Szept 8, 2007 /

Üdv.

sajnálom a történteket,nekem van egy ha el jössz érte csak többe kerülne az ut mint az alkatrész.Hátha talál valamit fery szaki ,ö nagyon keni-vágja a mesterséget .Remélem megoldódik problémád,majd irj a fejleményekről.Sok sikert István
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Szept 8, 2007 /

Szia
Ha neked nem kell, beszéljétek meg magánba és küld el neki postán. Egy ajánlott levélbe elmegy mivel ez egy pici alkatrész. Sajnos nekem nincs nemrég küldtem el egy kollegának. De azért még érdeklődök,hátha találok valahol egyet.
(#) Szentgyörgyi Lajos válasza Fery hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Szia hard!
Az alkatrészt megkaptam,sikeresen ideért.Igaz ha
nem tetted volna bele a légbuborékos neylonba lehet
hogy nem maradt volna eggyben.Így még tegnap este
beépítettem és a készülék már üzemel is a te jelentős
segítségeddel.

Köszönöm Lajos
(#) Szentgyörgyi Lajos hozzászólása Szept 19, 2007 /

Szervusztok!
Érdeklődnék,hogy van e valakinek tunnel /alagút/dió-
dája az orosz gyártmányú N313 tip. oszciloszkóphoz.

üdv Lajos
(#) hard válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Szia Lajos

Örülök hogy megkaptad,nem mondom nekem is kétségeim voltak hogy megkapod e az alkatrészt,mivel ismerem a román postát ,de szerencsére minden volt,ugylátszik csak itt is változnak a helyzetek segiteni mindig jó,szia
(#) scooby_ hozzászólása Okt 9, 2007 /

Hello mindenkinek!

Bocsi hogy csak így közbeszólok!

Egy aprócska kérdés, ven nekem egy Elekta CTR-20T39EMK MK lll tv-m bekapcsól stand by üzemmódíg aztán megnyomok egy gombot elég hülye hangot ad és égett szag jön belőle ugyan még nem szedtem szét de valószínű hogy egy ellenálás szerintetek ha kicserélem akkor is elszál és valami más okozza a hibát?

És még valami hogy egyájtalán érdemes megjavítani?
(#) Fery válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 9, 2007 /

Mostanában mindig ez az első kérdésem. Szivesen segitek ha van valami elektronikai gyakorlatod,műszered szerszámod. Ha viszont egyik sincs akkor addig vidd szervizbe amig életben vagy. Utána már nagyon bonyolult lesz.
(#) 925 hozzászólása Okt 9, 2007 /

Sziasztok
Nekem is lenne egy kérdésem ezzel a tipusú TV-vel kapcsolatban. A hiba hogy néha nem lehet távirányítóról bekapcsolni, csak pattanik a tv mintha kapcsolna de semmi. Az érdekes hogy a tv elején lévő gombbal fel tudom kapcsolni, és utánna távirányítóról is működik minden (ki-és bekapcsolás is). Nem tudom valaki találkozott-e ilyen hibával, vagy van-e valakinek valami ötlete mi lehet.
(#) Fery válasza 925 hozzászólására (») Okt 9, 2007 /

Ez sem egy egyszerü hiba mérni kell a TV-ben. Lásd az előző Hsz-t.
(#) 925 válasza Fery hozzászólására (») Okt 9, 2007 /

tudom hogy nem igazán egyszerű hiba, akkor nem is kérdezném mit lehet tenni. Én az infra vevő körüli elektronikára gyanítok, bár akkor nem is pattogan lehet hogy a kapcsolóelektronikánál döglődik valami.
(#) Fery válasza 925 hozzászólására (») Okt 9, 2007 /

Nagyjából jól gondolod, méregesd végig a processzor a memória és az infra vevő tápját. Ennek 5 voltnak kell lenni általában. 4,8 -nál már meghülyülhet a gép. Minden esetre kezd azzal hogy a táp primer és szekunder oldali elkóit kicseréled utána ha nem javul méregesd végig az összes tápot. A primer oldali kondikat még mérés előtt cseréld ki mert azoktól instabil lehet a táp. És az nem jó ha javitás közben rendetlenkedik a táp. Azért nem valószinű hogy más lenne, mivel a tasztról indul rendesen,ugyhogy szerintem az infra vevő kőrnyékén lesz a gond, ja és még takaritsd le az infra vevőt mert van olyan hogy úgy telemegy porral a szenzor,hogy attól hülyül meg.
(#) 925 válasza Fery hozzászólására (») Okt 9, 2007 /

Köszönöm a választ megpróbálom a kondi cseréket, lehet hogy már ki vannak száradva kicsit mivel nem egy mai darab ez a TV. Az infra vevővel már volt régebben az a gond hogy koszsos volt, de az csak annyit csinált hogy távolabbról nem akart működni a távirányító.
(#) Szentgyörgyi Lajos hozzászólása Okt 25, 2007 /

Sziasztok!
Akit érdekel annak elmondom,hogy nem régen cseréltem egymás után 3 nap 3 db 150v os zener diódát .Ezután vettem 3db elektolit kondit a primer
körbe és kicseréltem a diódával eggyütt.Ez történt
ma egy hete.Úgy néz ki hogy beáll a táp és nem teszi
tönkre a diódát.150mikró400v,47mikró250v 2db+150v
zener dióda.
(#) Fery válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Okt 25, 2007 /

Szia. Ha visszaolvasol a fóromba a TV-s oldalakon kb ötvenszer irtam le hogy az ilyen jellegű javitást úgy kell kezdeni,hogy a primer oldali kondikat cseréled előszőr.
Érdemes visszaolvasni mert egy csomó kiadástól kiméled meg magad.
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem