Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1753 / 3599
(#) KTobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Csak 60 köbösök vannak a ház körül. Ennyire még egyiket se szedtem szét, de tervben van.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Ne zavarjon be, hogy nem egy, hanem esetleg akár 5 felömlő és 1-2 kipufogónyílás is lehet. Mind bezár, amikor elkezd a dugattyú felfelé haladni.
(#) Ricsi89 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Én majd a régi karbi és a motor közé akarom betenni a befecskendező szelepet. a karbi megmaradna, mivel kell a fojtószelep, de az alja ki lenne belelve és ott helyezném el a fojtószelep potmétert. meg persze lezárnák minden nem kellő furatot.
(#) gyerek67 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Stimmt Ricsi, már csak azt kell tisztáznunk, hogy haza akarod e vágni a motorodat.
Mivel a teljesítményét arra méretezték, amire, rövid távon éppen lehet belőle kicsikarni némi többletet.
De ha azt szeretnéd, hogy hosszú távon kiszolgáljon, akkor szerintem ne nyúlj hozzá.
A teljesítmény növelése mindig a motor rovására megy. Amiről Te beszélsz, az az, hogy plusz üzemanyagot tolsz bele a motorba, amikor az nincs rá felkészülve.
Ha belegondolunk abba, hogy az autók tuningolása hogyan zajlik (dugócsere könnyebbre, hajtókarcsere, hengercsere, üzemanyag megváltoztatása, stb.), ez mind-mind sok pénzbe kerül. Ráadásul, egy kétütemű motor nem arra van kitalálva, hogy "húzzák".
Szerintem ne bántsd, használd és örülj neki, hogy megy. :yes:
(#) Ricsi89 válasza gyerek67 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Nem akarok többet beletenni, hanem lecserélni a komplett karburátort egy befecskendező rendszerre. Igazából még nincs is meg a motor, ez csak egy ilyen nyári elfoglaltság miatt jutott eszembe, meg mivel úgyis benne vagyok a befecskendezős témában így megpróbálnám hasznosítani a tudásomat és megnézni, hogy mit lehet elérni egy gyári karburátorhoz képest. Nem a plusz teljesítményre hajtok, hanem az optimális működésre és a kevesebb üzemanyag fogyasztásra. Egy ügyesen megépített befecskendező rendszerrel ez megoldható.
(#) zolika60 válasza gyerek67 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Amikor még ifjú voltam és bohó én is építettem magamnak egy versenymotort Jawa mustang-ból. 115km/h-val ment sík úton. Igaz 500 km-enként kellett a főtengely csapágyat cserélni bennem de hát valamit valamiért. Sokat tanultam belőle és nem sajnáltam a ráfordított energiát. Szerintem nem kell mindenáron megelégedni azzal ami van.
(#) gyerek67 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Oké-oké, azért kérdeztem, hogy mi a cél!
(#) gyerek67 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Istenigazában, szerintem a beporlasztás minőségében tudsz javulást, javítást elérni. A cél az, hogy minél homogénebb benzin-levegö keveréket tudj csinálni, mert ez tökéletesíti az égést.
Ez egy szívó motor, ebből kell kiindulni.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

A befecskendezésről is van egy történetem, talán tanulságos. Először a 80-as évek végén egy barátom Opel kadett autőjában találkoztam ilyen rendszerrel. (mono jetronic) Tönkre ment a tajvani gyártmányú vezérlő egysége, ami ennél az autónál típushiba volt. Németországban ezt garanciában cserélték. Itt Magyarországon persze nem így működött a dolog. A kevés Opel szeriz egyikében azt mondták 160000Ft ami akkoriban nagyjából egy évi átlagfizetés volt. Gondoltam eddig is működtek az autók e nélkül is. Kiszereltem belőle. A helyére beépítettem egy Volkswagen teherautó karburátorát. Az Opel gyújtását átalakítottam a VW teherautóéval kombináltra. Gondoltam legfeljebb egy kicsit majd többet fogyaszt és gyengébben megy, de abban az időben több évnyi benzint adtak ennyi pénzért. Amikor kész lett a gép akkor jött a meglepetés. Az autó nem csak kevesebbet fogyasztott, de sokkal erősebb is lett mint valaha volt. Próbaképpen 200km/h-val is mentem vele. Azóta meg vagyok róla győződve, hogy az autógyárak mesterségesen magas szinten tartják az autók fogyasztását. Természetesen az ezzel járó környezet szennyezést is.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Azok a befecskendezők elég "kezdetlegesek" voltak még akkor. No meg tényleg a gyár úgy alakította, ahogy neki tetszett. nem semmiért volt egy befecskendezős autó 60Le egy karbis meg 75. Ugyanaz a motor volt.

Ez így van A mechanika nagyjából 100 éve változatlan. Pedig az is fejlődhetett volna egy kicsit.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Ez az injektorosítás is nekem csak egy ilyen nyári elfoglaltság lenne, meg kiderül, hogy elég okos vagyok-e egy ilyen elkészítéséhez. Ha már elindulna egy motor a saját rendszeremmel, annak én már nagyon örülnék. Ha meg még menne is...

Támogatom. Tanulj belőle. Abból bajod nem lesz.
(#) BarnaPili válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

És számolj be a fejleményekről,engem érdekel.Pár éve egy Stirling motor elektronikus vezérlésén törtem a fejemet.A kiszorító dugót akartam volna elektronikus úton mozgatni.Még nem adtam föl,csak tolódik.
(#) valve hozzászólása Dec 3, 2011 /

Sziasztok,

Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Van itt valaki, pihenő pákás, aki otthon van az Excel-ben? Lenne pár feladat amiben segítségre szorulnék.
(#) gyerek67 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Boldog névnapot minden Ferencünknek!
(#) gyerek67 válasza valve hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Biztos, csak tudunk kéne, mi a feladat!
(#) valve válasza gyerek67 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Csatoltam a fájlt amiben benne van minden. Átrágtam két kisebb könyvet de nem találtam megoldást.
Vagy én nem figyeltem eléggé. Majd kiderül! Előre is köszönöm.

kerdesek.xlsx

(#) gyerek67 válasza valve hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Mikorra kellene a megfejtés?
(#) valve válasza gyerek67 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Nincs időhöz kötve. Csak gondoltam, hogy rákérdek, mert lehet hamarabb megoldódik mintsem pár hétig vagy hónapig olvasgassak stb. Tehát elér nem sürgős.
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Csatlakozom.
Meg az összes Vivennek is
Elsőből modik vannak többen, a masodikból a pultos csajok inkább.
Nem értem az okát
(#) vicsys válasza Gafly hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Biztos a genetika miatt...
(#) Norberto válasza valve hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Nem lehet Office 2003-as verzióban is feltenni ezt az XLS fájlt? Vagy a gond a 2007-es verzióval kapcsolatos?
(#) gyerek67 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Csupán annyit tudok ígérni, hogy holnap gondolkozom rajta, véletlenül ugyanis megittam 3 db. söröt. Minekfolytán a szürkeállományom eképpen balesetet szenvedett, asszem, most inkább elmegyek borotválkozni, Asszonkám nagy-nagy örömére...
(#) valve válasza Norberto hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Át is mentettem, igaz gondolhattam volna hamarabb is erre. (nem kompatibilitás a gond) Kérdések a fájlban.

kerdesek.xls

(#) vicsys válasza Norberto hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Egy kiegészítőt kell telepíteni a 2003-as officehoz és már nyitja is! Bővebben: Link
(#) Norberto válasza vicsys hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Ismerem. Használtam. Iszonyat sokszor. Nem megbízható. De azért köszi.
(#) Norberto válasza valve hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

A kulcsszó a következő lesz a problémáidra: Excel makró

Nem egy túl könnyű műfaj sajnos; megfelelő és közérthető dokumentáció sem kering róla a neten sajnos...

Azt hiszem egyébként, mindegyik kérdésed megoldható ezzel a módszerrel.
(#) KTobi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Ez igaz, de hát ugye a lustaság. A másik a kompatibilitás miatt tartsuk magunkat az elismer, közismert formátumokhoz. Megesik, hogy esetleg valaki nem otthonról akar segíteni és nem áll módjában telepíteni.

Válaszok a kérdésekre. Ebben a formában szerintem nem lehet megoldani. Ha így akarod látni akkor vagy készítesz egy programot vagy adatbázisokkal szórakozol, ott lehet ilyen kimutatást csinálni.
1: COUNTIF paranccsal a kijelölt mezőkből megszámolod hány értéke nagyobb 100-nál (ugye százalék nem játszik, pénznem lehet, ha a mező pénzre van formázva és maga adja hozzá, nem kézzel írod be, nem ellenőriztem) ugyanígy hány <100nál értékkel megoldod. Ha akarod lehet rejtett oszlopból is számolni.
2: Netten rákeresve Visual Basic scriptel megoldható elvileg, egy erre gyártott programnak ez gyerekjáték, excelben szórakozás
3: =IF(J3<>"";"0";"") alapon meg tudod oldani egy adott cellára a figyelést. Ha akarod egymásba ágyazott IFel megoldható pár cellára, túlzásba nem lehet vinni ~10körüli az IFek felső határa.
4: =IF(H20>"100";JO;ROSZ)

Röviden, vagy hosszan így hirtelen ennyi.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Holnap meg próbálom. Bár kipróbálni jobb lenne. Na majd meglátom.
Következő: »»   1753 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem