Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ebből a tápfeszültségből 150-200W/8ohm erősítő jön ki. KD mester Conductorját építeném a trafóhoz.
Mennyire érzékeny? Tapasztalatok? Van jól bevált nyákterv hozzá? Alkatrészköltség? Van esetleg gyakorlati tapasztalat utánépítésről?
Ilyen a cucc. Térérzetem nem igazán volt hallgatva, a hangzásképe olyan "nem szól rosszul, de folyamatosan hiányérzetem" volt a hangok megszólalásában. Oda adtam a főnökömnek is, akinek Dali8-asai voltak akkor, és neki sem tetszett, szerinte a VF2 jobban muzsikált, de az meg szinte levágja a hangok végeit. Mondjuk egy CAV A12-es hibriddel eresztettük tegnap össze.
Minden szempontból elfogadható megoldásnak tartom. A részletekért látogass el a VF2 topicba.
Ilyen volt a boltban.
Azt mondták ez is jó. Eredetileg J201-ből akartam.
Szia! Mit szerettél volna a J201-ből építeni? Nem kizárt, hogy BF247-tel is meg lehet oldani.
Gitár-előerősítőt.
Kapcsolásom is van hozzá, de a BF247-el nem működik. (Szerintem jól forrasztottam össze.) De mindegy, veszek J201-et, aztán meg van oldva.
Elég sok mindent ki kell próbálni, hogy rátalálj a neked legjobbra.
Erősítők közül még a Hiraga 8W-osat nézegettem, de elég macerás lenne egy olyat csinálni. Max a doboz maradhatna a mostaniból. Majd még a két tornyot akarom kiváltani, még jobb minőségűekkel. VJelenleg Videoton dome a magas, a közép meg egy Eastech 6"-os. Amikor még ezeket csináltam nem érdekelt még ennyire a hangtechnika. A mélynyomó már nagyságrendekkel magasabb kategória: Number One SPH-250TC, 33Hz-re hangolt ládában. Tökéletesen szól. Ezért magasakat és középsugárzókat is szintén Number One hangszórókkal épített hangfalakra cserélem.
Hmm a TDA 7293 nagyon szimpatikus darab. Ezt pont megtudná hajtani a toroidom (+-42V 300W). Vajon milyen lenne ha 4 darabot rákötnék a trafóra? Nekem úgysem kell a maximális 100W teljesítmény. 50-60W bőven elég... Inkább a zajtól félek kicsit, ha egy tápról megy mind.
Attól nem lesz zajos hogy egy tápról megy 4 modul.
A földelés kialakítására ügyelj, akkor jó lesz. A +/- 42V-ra a 7294-et is rákötheted.
A 42V az még csak az ami a trafóból kijön. Az kicsit kezelgetve olyan 58V lesz ha jól számolom.
Kimeneti teljesítmény hogy alakul az én esetemben? Ha a 300W-ból indulok ki, akkor egy csatornára 75W jut. Gondolva a hatásfokra meg a veszteségekre kb. 50W ki kell hogy jöjjön belőle, ugye? A kisebb táppal való meghajtás hogyan befolyásolja a hangját? Van rá hatással, vagy csak a teljesítmény lesz kisebb? Az adatlapján megadott kapcsoláson mit lehet úgymond "tuningolni" hogy még jobb legyen?
A +/- 58V túl sok a TDA-nak, ehhez a táphoz inkább KD-féle fetes erősítőt építs.
Két V értéket is láttam a táblázatokban, az elsőhöz 60V van írva, bár "absolute maximum" címmel. Bővebben: Link
Tudsz linkelni kapcsolást a KD-féle erősítőhöz?
Szia! Pont itt van pár sorral ezelőtt. Tovább olvasva megtalálod a lay-t és az elkészítést.
Szia! Igen már látom! majd szólj ha elkészül, szívesen megnézném!
Szia, lenne egy kis gondom a clipp-jelzővel. Ma összeraktam és műterhelésen járattam mikor bekapcsolom az erősítőt fel villan de az után semmi. Teljes hang erőn járattam a táp fesz leesett 80V-rol 73V-ra torzított is rendesen a 600W-os ellenállásom izzott mint egy izzó de a clipp-jelző még csak nem is pislantott. Mit változtassak rajta, hogy működjön. Köszönöm a válaszotokat.
Szia! Több mint 7V a maradék feszültséged, előfordulhat. Az 1,5k helyett jóval nagyobb értékűt kell berakni minimum 2,2k -t. A másik lehetőség a 15k -t 10k -ra cserélni.
Na eldöntöttem véglegesen, a TDA7294-el felépített erősítőt fogom megcsinálni négyszer, így lesz egy négycsatornás erőlködőm.
A trafókat megtudom oldani, 2 csatorna megy majd egy 100VA 2x17V-os toroidról, a másik kettő egy 2x26V-os vasmagosról, ami legalább 200VA-t tud. Melyik tápegység-egyenirányító-szűrő kapcsolást ajánlanátok ehhez a felálláshoz?
Megkerestem az erősítőd kapcsolását, 500W-os fetes. A clip jelző emitter-ellenállásán bizony tekintélyes feszültségnek kell esnie, hogy lássa a jelcsúcsot. Az ellenállás pár ennek tükrében 2,7k és 12k legyen.
Sziasztok! Mivel a másik topikban nem érkezett hosszú ideig válasz a kérdésemre, gondoltam ide írom kérdésemet.
Van egy autóerősítőm, amiben van 2db TDA2030 és 2db A2000Vm. Azt szeretném megtudni, hogy mivel lehet helyettesíteni az A2000Vm-et?? Úgy tudom ez egy teljesítmény kétszerező IC. Ha tudnátok segíteni, azt megköszönném.
Üdv!
A napokban vettem egy erősítőt ez idáig rendben van . De bekapcsoltam összeraktam és ahogy hallgattam Nagyobb basszusnál elkezdett recsegni. Ez lehet kondenzátor hiba mer másik erősítővel jól szólnak .
Teljesítménykétszerező :wow1: az nem semmi...
Fényképet tegyél fel róla, de szerintem az egy régi TDA 2000 IC, vagy ilyen
Szerintem az az IC inkább feszültséget kétszerez... nem lenne rossz ha teljesítményt is kétszerezne
Üdv ehhez a kapcsoláshoz lenne esetleg egy komplett doksi, ha igen azt nagyon megköszönném.
Kösz a segítséget de rosszul fejeztem ki mit is szeretnék, pontosabban egy részletes beültetési rajz kellene mivel egyetlen doksiban sincs csak olyan amiről hiányoznak az értékek, vagy a pozíció szám!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |