Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Köszi.
A nő persze csak vicc ![]() A külső körbe beépített színváltós RGB LEDet raktam. (persze csak egyet mert a másik LED programja időben kicsit csúszik és akkor már nem jó a színkeverés). Nekem tetszik. Asszem így is hagyom.
Sziasztok,
-érdeklődnék, hogy merre kell forogni a prop. clocknak?Az óramutató járásával 1 irányba?Még 1- pár nap és tesztelném KLy óráját. Köszönettel.
A PC ventilátorok az órával ellentétesen forognak ezért a legtöbb program így van megírva, de van program a másik irányra is.
Hi. Én is tervezek készíteni Kly féle órát. Ezt ventilátorra vétek tervezni. Megérdemli a HDD motrot. Örülök hogy felvetetted a forgásirány témát mert már nem vagyok benne biztos hogy Kly írt órával ellentétes irányú program is.
![]() ![]()
Szia
Óramutatóval megegyező irányú forgás kell neked. Várom a fejleményeket. Csinálj képeket!
Szia Kly!
Egész nap kínlódtam. De valami nem stimmel.Először csak a 3 led baloldalt villogot, majd megfordítottam az infra led érzékelőt a másik oldalon,akkor a közepén is kezdett valami villogni ill a külső kerületen mintha 3 részre osztaná a csík a kört. A távírányítóra nem reagál.Azt felprogramozva küldted?Ilyen erős ill gyenge infra megvilágítás elég?Küldök képet. Tudnál valamit esetleg távgyógyítani? Köszönettel.
szia
Az IR led fény bőven elég. Csinálj videót arról látni mi a baj, fényképről nem. Ha nem forgatod akkor a külső ledel villognak?
Az 5Volt tápra tegyél fel egy 1000µF kondit szűrőnek.
Próbából csak forraszd rá a tápvédő 5,6V zéner lábaira.Ja és cseréld 10K ra az STP IC-k 23as lábain lévő 1k-kat. Jó lesz ez ![]()
Én NEM csináltam wireless power HDD házba mert sok a veszteség az alun! Lehet nem elég a tápod
Szia Kly,
Szűrő kondi van az alsó dc modulon.Amikor teszteltem ezt akkor az elemlámpa izzó világított, igaz nem teljes fénnyel.Nurseboy írta hogy neki 4 is világított.Majd csinálok videót is. Köszi addig is
Addig ne is kísérletezz vele míg nem tud a táp leadni 5V 2A -t,mert a kínzásnak álltalában valami elhlálozás a vége. Hangold szépen be a tápot a wireless kondikkal a legnagyobb fényerőre.
Szia. Ok. De a hangolást a sec. tekercsen kell csak vagy a másikon is?.Elkoval vagy sima kondival?(az a 3 db. 33 µF-os elko is ezt a célt szolgálja?)-és kb. milyen értékekkel kezdjem ,piko,nano?
Ha a propellerre csak úgy ráadok 5 V-ot és pl 2 A. akkor nem kellene a többi lednek is hébe-hóba világítani? Ezt csak kérdem, addig nem kisérletezem. Üdv.
Sziasztok.
Szia Kly. Gratulálok az eddigi eredményeidhez. Óriási amit fel tudsz mutatni. ![]() Gyűjtögetem az információkat az órád megépítéséhez és az itt felkínált forgó rész nyák tervet nem tudom kinyomtatni feketében (biztos én vagyok a hibás). A foto eljáráshoz csak a fekete a jó. Napok óta keresek egy fotót vagy lay tervet de nincs szerencsém. Nagy kérés hogy írd meg hol találok egy lay tervet vagy küldj egyet. Óriási meló ezt kimaratni de teszek 3 próbát. Nagyon szeretném ezt én megcsinálni. Ha nem sikerül majd megkérdem hol lehet beszerezni. ![]() Előre is köszi.
A primer tekercsen is lehet hangolni. Én 10nF kondikkal csináltam, a végén összeadod és kicseréled 1 darabra.
próbáld ki 10nF-220nF ig valahol megtalálod a legnagyobb fényerőt, ott lesz jó.
Szia
Köszi Szerintem mezei nyomtatóval nem tudod kinyomtatni film minőségben, meg aztán a VIA méret olyan kicsi hogy nem tudod kifúrni.
Üdv mindenkinek.
Patexati féle 16F690-es nyákon van IRLMS5703 ezt az alkatrészt mivel lehetne helyettesíteni ?
Szia!
Lomex 86-03-34 cikkszámon IRLMS5703TR -el, de bármilyen más 1..2A -es, Micro-6 tokozású P-MOS FET -el. Ha nem kell a fényerőszabályzás, akkor S - D átkötéssel.
Szia Kly,
Megnéztem a pic felprogramozását és nem volt bennt a program.Azt írja ki angolul ,hogy Some configuration worlds not in hex file.Ensure default values above right are acceptable(sárga alapon).majd amikor felpróbálom tenni akkor a végén azt írja ki,hogy :programming failed at Program Memory address. Egyszer mondtat ,hogy az a kis memoria IC-vel gond van-én beültettem ezt is.Nem tudom van-e valami köze ehhez? Tudnál segíteni, hogy mit jelent?ill. lehet valamit vele kezdeni? Üdv.
SZia
Nem tudom a HEX tuti jó. Az eeprom nem okozhat gondot. Mivel programozod? Én PK2 és ICD2 vel is csináltam gond nélkül. Egyébként ha villognak a szélső ledek akkor bent a program. Villog? (persze forgás nélkül)
Helo, eddig villogot. de gondoltam megnézem mégegyszer a Pkit programozóval, hogy kiírja -e programot.de csak FFFF-eket láttam.Nem az ICD-vel csináltam,hanem a pickit 2-vel vagy mi a neve annak a proginak.Mondjuk most nem adtam neki plusz tápot.Ez lehet a gond?.elkínlódok még 1 picit vele.
Szia
Telefonon érdeklődtem, de csak áprilisba lesz nekik ![]() hát ezért kérdem.
Szia! Jó bele a SOT-23 tokos is pl:Si2307CDS..Ha nem készítetted el a nyákot akkor a tervben a makrot ki kell javítani SOT-23-ra de kis ügyességgel beforrasztható a micro6 helyett is..
Szia
A nyák már kész van. Már csak az alkatrészeket kell beleültetni (már ami nem hiányzik). 1N5349B ez is kérdéses, állítólag már nem gyártják. (lomexba modották) e helyett is kell mást nézi ![]() egyenlőre csak ennyi a nyűgöm. Köszönöm a válaszokat.
Kell neki a plusz táp.
Most már nem villog?
Szia!
Amint láthatod, a HEStore -ban is van, a HQ-Video is készleten tartja.
Helo. most probáltam újra égetni.Talán sikerült mert a végén zöld csíkban írta ki.Plusz tápról csináltam és a PIc kit 2 -őét kikapcsoltam. Csak amikor megakarom nézni újból akkor nem írja ki a benne lévő progit.(de lehet mert az le van tiltva?) De most már villognak a ledek.
Szia
Elnézést, előbb írtam mintsem utána jártam volna, de menet közben megtaláltam én is. ![]()
Kly programja kiolvasásvédett. - Sőt még ellenőrzi is...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |