Fórum témák
» Több friss téma |
A venti fontosabb adatai:Feszültség: 12V /Indulási feszültség: 4,5V /Áram: 0.15A
Jó rendben akkor a táp részt nem kell túl bonyolítani! Köszönöm szépen a segítséget.
Nekem már csak egy trafó kéne hozzá. van is itt a hobbielektronikán egy hírdeterr trafó :http://www.hobbielektronika.hu/apro/hirdetes_26897.html#comments
szerintetek ez meghajtaná? ![]() ![]()
Csak akkor lesz jó ha a 25v-os része is bírja a 100-150w-ot.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a hidalt panelnak a táp részébe 8 darab 2200µF-os kondit terveztem ami 17.600µF összesen. És mondta egy illető hogy nem érdemes ilyen sok kondit belerakni inkább kevesebbet de nagyobb értékűt mert ez is vihet zajt a rendszerbe. Ti már tapasztaltatok hasonlókat?
A több kisebb kondenzátorból épített táp a bevált megoldás. Jó a terved
![]()
És valaki esetleg nem tud olyan trafót ami épp alkalmas erre a célra?
![]()
A nagy alkatrész-forgalmazók árulnak transzformátorokat, ezek ára elég távol áll az átlagos amatőr pénztárcájától. Javaslom látogasd a használt-cikkel foglalkozó netes oldalakat. Szánj rá időt, és egy jó horgász türelmével várd ki a kapást.
![]()
Ezt fogom tenni.
![]() volt is egy nagyon jó árban és mondták is nekem hogy az tökéletes lenne de inkább nem vettem meg. na most visszagondolva elég kár hogy nem vettem meg. ![]()
Vedd fel a kapcsolatot "fleta" fórumozóval. Akkor olyan lesz, amilyet kérsz.
Hello!
Vettem egy tda 7294 híd kitet. Bekötöm a tápra +-37vdc üresjáratban és 4A Rákötöttem egy 8 ohm 50w hangfalat. A gond az hogy nem hangos alíg hajtsa ki a hangfalat is. Mi lehet a gond? A táppal nem lehet gond, mert ha kihúzőm a tápot akkor még szól jól sokáig. Annyit vettem észre hogy az 5 (NC) ös érintkező itt ösze van kötve a 10(MUTE) es érintkezővel. az nem baj?
Szia! A visszacsatolás ellenállásait nézd át, azok állítják az erősítést. A TDA7294-es 5 - 10 lábai összeköthetők, mint írtad is az 5-ös nem érintkezik semmivel.
Szia!
Ha jól emlékszem, akkor a hidat nem vezérli ki teljesen a normál vonal szintű jel. Azt hiszem a teljes kivezérléshez közel 1,5 V kell, tehát szükséges hozzá egy előerősítő. Üdv b.
Nekem C-media cmi 8738 hangkártyám van arról hajtottam meg, a beépíett előerősítő nem elég?
Általában elég szokott lenni a hangkártya erősítése.
Akkor valószínűleg Reloop kolléga által említett visszacsatoló ellenállásokkal lesz valami gond. Kitt ként vetted? Üdv. b
Kittként vettem, 1/4w os ellenállások vannak az baj? Az impedenciájuk megfelelő.
Hmm, akkor valami más probléma lehet itt.
Tegyél fel egy jól látható képet a panelről. Valószínűleg Reloop kolléga tapasztalatára és tudására lesz szükséged. ![]()
Jó bele az 1/4W-os. Rajz és/vagy fotó kéne.
Bescanneltem a papírt amit kaptam hozzá, elnézést hogy nem fordítom le a szöveget de nem mond úgyse semmi érdekest az erősítőről. Kikerűltem a potmétert(100k B) és elég hangosan szólt, megpróbálom majd rákötni egy előerősítőre.
A rajz egyezik az adatlapi kapcsolással. Hangkártyáról (helyesen beállítva a szoftveres hangerőszabályzókat) bőven ki lehet vezérelni. Előerősítőt nem szoktam hozzá használni. Ez a 22k/680R, vagy azonos arányú visszacsatolásra vonatkozik.
Akkor lehet kevés a táp: terhelt állapotban +-34vdc 3,5A üres állapotban: +-37vdc
A táp tökéletes. Mértéke nem befolyásolja az érzékenységet (erősítést), csak a leadható legnagyobb teljesítményt.
Oké de én csinálok neki egy tápot +-36vdc re 5A rel hogy maximum teljesítményt hozzam ki belőle.
Sziasztok!!
Csináltam új nyákot és most már működik a TDA... reloop nyáktervét használtam, az egyszerűt.... De lenne egy kérdésem hozzá az a 220kOhm ellenállás menyire szükséges oda? Vagy mit kell csinálnom hogy ne legyen ott, vagy feltétlenül szükséges? Mivel nem volt itthon ekkora ezért 4drb 2Wos 33kOhm +22kohm helyetesítettem el tudjátok képzelni hogy néz ki ... Van még pár kérdésem: Vissza olvasva láttam, hogy a TDA el egy aszimetrikus tápról is, ha jól értetettem ez hogyan oldható meg? Az egy tápról való dual-mono kialakításkor mire kell vigyázni?
Szia! A 220k a bekapcsolást teszi koppanás-mentessé. Bármilyen 1Mohm-nál kisebb ellenállással helyettesítheted, esetleg nem lesz olyan hatásos. Válaszd azt, ami legközelebb áll hozzá.
Az aszimmetrikus tápos kapcsolások lényege, hogy a tápfeszültség felére egy mesterséges hideg pontot hozok létre. Ez nagyon jó lett. Aki eddig hallotta, mindenki elismeréssel nyilatkozott a hangjáról. |
Bejelentkezés
Hirdetés |