Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1878 / 3614
(#) zolika60 válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Sajnos Pesten nem az utazó közönség számít, hanem az urak zsebe. No de hagyjuk, mert ez már politika és köbzoli moderálja.
(#) Ricsi89 válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Nem kell oda ezer év, hogy füstölögjenek a buszok. Debrecenben a 3 éves buszok néha jobban eregetik a kék füstöt, mint a 30 éves Ikarusok. No meg hiába néznek ki jól, ha megbízhatatlanok. Múltkor nem akart bezáródni az ajtó, vagyis bezárt, majd ki is nyílt. Egy teljes áramtalanítás és újraindítás után lett jó. Azért érdekes, hogy valami szoftverhiba miatt ilyenek lehetnek. Azért mindennek van egy határa, ennyire túlbonyolítani néha már felesleges a dolgokat.
(#) tiggersoft válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Jó lenne itt is ilyeneket látni vagy legalább a régieket szépen felújítva... De erre várhatok...
(#) jani1987 hozzászólása Máj 26, 2012 /

A kemence ajtóra visszatérve érdemi választ még nem kaptam.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Nekem sajnos nincs olyan. De ha tudsz hegeszteni nem nagy ügy.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Forrasztóval nehéz lesz, mert nincs heggesztőm. Amúgy 10A-es a biztosíték a házba. De ha lenne akkor semmilyen segítséget nem kellene hogy kérjek, mert mindent magam oldanék meg. Még valaki?
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Zsákára? Kétlem. De ez az adatlapomon is ott van.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Milyen közel van hozzád Zsáka? Bővebben: Link

Hajdú-Bihar megyében van, Debrecentől 52km-re délre a Debrecen-Békéscsaba autóbusz útvonalon. Berettyóújfalutól 16km-re DNY-i irányba.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Megnéztem, mielőtt írtam. Már csak az a kérdés, hogy köbzoli hol van és milyen edzett. Ha nincs mesze, vagy igen, de nagyon jó a kondija simán átbringázik a hegesztővel.

Én Hajdúszoboszlóra ha megyek akkor nem költök buszra, hanem áttekerek. Normál tempóban és útvonaltól függően 2 és fél óra volt a legkevesebb és 3 és fél a legtöbb.

Képes lennél csak ezért átjönni?
(#) nagy hoho válasza SzAndras00 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Annak az árából lakást nem, de egy alsó kategóriás új kocsit igen.A képek nem azzal készültek, ha nem az enyémmel. Az meg egy jobb kerékpár ára.

Te se vagy akármi figura. Ha úgy alakul akkor értekezünk.
Pontosan mi kell és mekkora?
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Most őszinte leszek, nem sárgultam. A fényképezőgéppel együtt 6,5 kg, tudod ki tudná tartani órákig.
Még néhány fotó remélem még nem voltak.
(#) nagy hoho válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

A saját kemencém ajtaját én csináltam mert 30000.- Ft alatt nem volt a neten. Hegeszteni csak a keretet kellett mert a többi szegecselve van. Ha gondolod teszek fel képet ha az segít.
(#) jani1987 válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Akkor tegyél. Legalább okulunk.
(#) nagy hoho válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Akkor okuljál.

Az ajtó.jpg

(#) zoly15 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Nem olyan nagy dolog összehozni egy ajtót, ha megvannak az eszközök, de anélkül nem megy...
(#) jani1987 válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Gyönyörű.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2012 / 1

Jelentem a motorka át van alakítva 2T benzinesre. 1:11 sűrítési viszonyba sűrít. Ma már pöfögött egy jó párat, tehát van benne élet és fantázia, de a gyújtás miatt (ami kihagyott) nem indult be. Tervben van egy gyujtótekercs tekerése, de ez még utánajárást kíván meg.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Sok sikert hozzá. Bár szerintem étert szerezni könnyebb lett volna. Úgy látom szereted a kihívásokat. Ha majd működik, azért mutasd meg.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

2T benzinesre van alakítva? Gyújtógyertyát ilyen kis méretben honnan szereztél? Képeket láthatunk?
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Köszönöm szépen! Étert egyáltalán nem tudok szerezni, a hidegindítóval pedig nem csinál semmit pedig van benne elég éter... A benzineshez kapott egy másik hengerfejet, az ellendugót elhagytam, kapott egy "tárcsát" a főtengelyre mint gyujtási lendkerék + kapott egy alu lendkereket. Még kipufogót is fogok rája tenni
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Igen 2T benzinesre. Gyújtó gyertyát sehonnan, apu esztergályos és M8 csavarból készült a gyertya.
M4-essel kifúrva aztán teflon vele majd abba 1.2mm-es saválló drót. Ám van még egy kis buktató, mikor néha berobban kilövi a teflont tehát egy picit módosítani kell rajta.

Modell motorban izzó gyertyát használnak. Ahhoz nem kell gyújtás sem.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Aha értem. Múltkor láttam egy videót, abban volt jó régi szétszedhető gyújtógyertya. Ennek a fém külső részét lehetett szétcsavarni és kiszedni belőle a kerámia szigetelőt a középső elektródával együtt. Valami hasonló dolgot tudnék elképzelni itt is, hogy a két fém rész közé szorítani a középső szigetelt elektródot. Akkor talán nem lőné ki.
Esetleg ha van izzógyertyád, akkor azzal is lehetne próbálkozni, azt átalakítani.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Igen, tudom, de ahhoz spec üzemanyag kell ehhez pedig csak benzin + adalék
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Azt a videót meg tudnád nekem keresni? Én is szorítóra gondoltam. Izzítógyertyám nincs, de arra is van ötletem hogyan készíthetek, de így már nem kell. Képek nemsoká....

De az az üzemanyag kapható. Itt egy oldal a különböző típusú motorok szerkezetéről. Bővebben: Link Benzin üzemben szerintem nem lesz elegendő teljesítménye.
Következő: »»   1878 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem