Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
köszönöm!
Ú tényleg :eek2: Jó hogy mondod köszi!
Bizonyos ideig mind két oldalt pirosat kelljen hogy adjon, amíg kiürül a szelvény!
Csak a valós éltben ne kelljen ilyen kereszteződésen át mennem.
Szép szép , de inkább logika szint jelzőnek írnám mint logikai analizátornak.Szerintem a logikai analizátor több passzív , vagy aktív alkatrész/alkatrészek/ logikai megy nem megy mérésén , és kijelzésén alapuló készülék lenne . Mondjuk a te esetedben LCD kijelzőn.Ha veszünk egy szkópot az megfelelő erre a célra , és az eredmény látható is attól függ ,milyen is az alkatrészt amit vizsgálunk.De a képen /képeken/ amit feltettél látható egy igaz logikai , de amplitúdó , és idő függvényében kijelzett érték , illetve szintet mutató készüléket.Szóval kérdés, hogy az analizálás az szintjelzés ?Mert akkor lehet egyről beszélünk csak más magfogalmazásban?
Hello!
"Szerintem a logikai analizátor több passzív , vagy aktív alkatrész/alkatrészek/ logikai megy nem megy mérésén , és kijelzésén alapuló készülék lenne ." Rosszul tudod. A logikai analizátor, tulajdonképpen egy sokcsatornás tárolós szkóp, körtár. Digitális folyamat megjelenítő. Aminek szinkronizációját (indítását) sokféle képen lehet megvalósítani. pld. analóg érték változás, kiválasztott csatorna LH szintje, buszon egy kódszó előfordulása, Glitch stb.. üdv! proli007
Ne feltétlenül kell sokcsatornásnak lennie egy nevezzük , akkor analizátornak , hogy egy eredményt megkapjunk , és kijelzésre kerüljön. [pld. analóg érték változás, kiválasztott csatorna LH szintje], Akkor most adott logikai szint kijelzés történik , vagy ?
Hello!
Te most kötözködsz, vagy találgatsz? Csatornának annyinak kell lenni, amennyire szükségünk van. De mi lenne, ha helyette megnéznél egy gyári logikai analizátor gépkönyvét a hálón?.. üdv! proli007
Délután összedobtam ezt a kis panelkét...
A főbb alkotóelem a 16bit-es DAC, mellette pedig az I/V átalakítóhoz szükséges műveleti erősítő. Adatlap OPA277-et ajánl bele, nekem csak ilyenem volt. A három üres pad egy SMD trimmernek van meghagyva. OPA277-nél offset kompenzálási lehetőség, az INA esetében viszont egy ellenállással lehet beállítani az erősítést, így kihagytam. Próbapanelbe készült konstrukció! szerk.: Arról mág megfeledkeztem, hogy összetolja a képet a fórum... -> Eredeti méret <-
A DAC lábai nem szabványos távolságban vannak?
Egyébként jól néz ki.
Beírtam a hosszú rizsát, de gondoltam nem untatom a társaságot.
A DAC lábai minden bizonnyal szabványos távolságban vannak, viszont én szabványtalanul upgradeltem egy régebbi makrót!
OK, akkor legyen szint- és periódusidő-mérő és kijelző - a lényeg, hogy ami miatt megterveztem (infra távszabályzók jeleinek vizsgálata) - arra egy TSOPxxxx kiegészítéssel megfelel.
Mihez képest nem szabványos? Az alkatrész rajzát és a nyákrajzolatot meg szokták adni a doksiban. Az alapján lehet tokot keresni vagy rajzolni hozzá. Én nagyon úgy nézem, hogy még pedek sincsenek az IC lábai alatt, hanem egyszerűen csak a vezetősávokra ül rá.
Hát "pedek" nehezen is lennének...
Szép munka, gratulálok!
Milyen eljárással készíted a panelt, hogy ilyen vékony vezetősáv is van?
Nem vetted figyelembe, hogy a gyalogosoké késik az autósokéhoz képest De amúgy király a cucc!
Fotózással csinálja.
Igen,... :nyes: lehet Köszi!
Mindig irigykedve nézem az ilyen hobbiból(bár ez szerintem már meghaladja a hobbi kategóriát) elkészült remek műveket.Egy újabb szépen kivitelezett remekművet láthatunk tőled! Gratulálok hozzá!
Egyetértek: zsuscsinyo munkái messze nem hobbi kategóriásak - én is csak nyálcsorgatva nézem a forrasztásait! Nem ma kezdtem a szakmát (gáz felett melegíthető "pákával" Amator), de meg kell szenvedjek, hogy ha csak meg is akarom közelíteni ezt a minőséget!!
Gusztustalan ez az angol feliratozás. Magyar szöveggel sokkal szakosabb lenne.
Nekem tetszik a kivitel.
De ha már külföldiül,akkor miért nem battery? üdv: hp
Új TDA1554Q mini amp... tényleg nagyon mini. Jófajta bemenő kondi kell neki és nagyon jól szól.
Éljen a légszerelés! A nyák meg jó lesz doboznak.
Igen. Talán szerencsésebb lenne a battery monitor, vagy tester, esetleg battery checker. Bár ez utóbbi a dinamikus ellenőrzésre vonatkozik. Na, most én is átmentem utálatos-tudálékosba. A dobozolás, viszont tetszetős.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |