Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA1558Q
Témaindító: Vassjozsef01, idő: Ápr 2, 2008
Témakörök:
Hát nem sajnáltad a pasztát Ha nem csinálsz másik panelt és marad ez, akkor mindenképp ónozd le a vezetősávokat mert eloxidálódik elég rövid idő alatt is.
Nem megy nem tudom mi a baja.?
A forrasztós oldalt elnézve, itt ott vannak cin gumók, ami lehet csak a beültetett alkatrészre forrasztódott rá, de a vezetősávra nem. Nálam is volt ilyen probléma, de egy teljes átforrasztás megoldott mindent, egy megoldás lehet a sok közül.
Most pedig zug a hangfal ha rakötöm az áramot de zene nem jon mi a baj.?
A hűtőpaszta esetén nem igaz, hogy a több a jobb.
Hűtőpasztát csak óvatosan, lehetvékonyan kell rakni az ic és a hűtőborda közé.
Most pedig zug a hangfal ha rakötöm az áramot de zene nem jon mi a baj.?
Balázs, megnézted a hiba lehetőségeket amiket írtunk?
Igen
Teszel fel normális képet, hogy most hogy néznek ki a forrasztások?
Átforrasztottad őket?
Át forrasztottam de igy se megy csak zug és az IC melegedig nem tudom mi a baja ?
Nem érnek össze a lábai?
Nem
Üdv!
Bár elég nehéz kivenni a vastag cin miatt, de felrakok két képet és jelöltem rajta egy forrasztási hibát, amit találtam, még átnézem hátha találok.
Itt is találtam egy forrasztási hibát, máshol nem, de ez is elég a zúgáshoz.
Amint DJmike is írta, a pirossal jelölt részen forraszhíd van, viszont a sárgával jelölt nem hibás, ott + táp van.
Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy közben a sok javítgatás alatt megfeküdt az IC, és azért melegszik. Szerk: Most vettem észre, nagy gond van! Nem tükrözted a nyákot! Szóval maga a nyák nem jó! (Hogy nem vettem észre hamarabb...) Tehát Új nyákot kell készítened, és közben reménykedj, hogy az IC nem halálozott el végleg azért, mert nem a megfelelő lábakra kapott tápot... A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Nézd meg a videót, ott látni fogod a különbséget. Neked pont a tükörképe van.
Bővebben: Link
Igen engem is megkavart, hogy most ez tükrözött e vagy sem
Már Készítem az új nyákot és csak 12V járatam s nem hagyatam ,hogy tul melegedjen.
Sziasztok.
Egy újabb ilyen erőlködőt szeretnék megépíteni, és annyi lenne a kérdésem, hogy van egy kis tápom és ezzel szeretném üzemeltetni az erősítőt. Pontosan a teljesítményét nem tudom, de méretéből kb 2-3 Amper lehet a teljesítménye, ez egy újratekert trafó, mivel a szekunderben, volt egy hőbizti, ami megadta magát, kiiktattam, hogy egyáltalán jó e még, működött is 16 V/AC-volt, de miután leválasztottam a hálózatról szikrázott egyet, és a szekunder kb 10-20 rétegen egy ponton elégett, így a pontos menetszámot nem tudtam, most 0,12-es CUZ-ből tekertem rá 1500 menetet 17,9 V/AC lett de ha ráteszek egy graetz hidat 15,9 DC jön ki belőle ami fura lehetséges hogy a terhelt is a terheletlen táp közt kb. 6 V/AC különbség lenne ? Szerintetek elbírná az erősítőt, max teljesítmény tudom nem tudna kijönni belőle mert ahhoz 4 Amper kellene vagy több de az nem is kell.
Szia! Hozzászólások közt böngészve ezt megláttam. Hogy értetted azt hogy terheld le az 5V-os ágat mert különben nem fog működni...
Én úgy tudom, és tapasztalatom is ezt igazolja, hogy a "zöld" PS-ON vezetéket kell rövidrezárni bármelyik GND "feket" vezetékkel, és indul is a táp, és minden funkciója teljes értékkel üzemel is.
Hali!
Ha 17,9V/AC-t egyenirányítasz, akkor az kb 25,2V/DC lesz. Az sok lesz az IC-nek! Az 5V-os ág beterhelésének az ATX tápnál semmi köze a bekapcsoláshoz. Az természetesen úgy működik, ahogy írod, de attól függetlenül terhelni kell az 5V-ot mert a vez. IC az alapján szabályozza a kimenetet.
Az a 0,12-es CUZ nagyon halovány 4A-hez.
Ez a vezeték még 0,1A-sem tud. A 4A-hez még az 1mm2 is szűkös, 1,1mm2 jobb lenne.
Most nézem el is írtam, nem a szekunder lett újratekerve hanem a primer oldal, és az is égett meg, feltételezhetően, mikor tönkrement a hőbizti, akkor már meggyengülhetett a zománcréteg, és eddig bírta, végül pedig rövidre záródhatott ezért jött ki a füst a tekercsből
0,12-CUZ a primer, a secunder meg kb 1mm, és írtam is hogy kb 2 amper, legalábbis a gyári kapacitás ennyi volt. Egy rossz CD rádióból lett kiszedve a tekercs és annak a teljesítménye 30 watt volt, szerintem 2 ampert le is ad, és írtam is hogy tudom hogy 4 amper nem is fog tudni leadni. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Így már világos
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Szia!
Igen az tényleg sok, mert az adatlapja szerint is ha jól emlékszem 18V a plafon, Viszont azt is írtam hogy rátettem egy dióda hidat és a +/- kimeneten csak 16-17 Voltot mérek, tehát elég sokat esik vissza a feszből. Ja a híd 1000V 4Amper A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Csak te azt elfelejted, hogy a híd után kell elkó is.
De ha nem is raknál a tápba, a végfoknál akkor is ott van. Márpedig egyenirányítás és pufferelés után mérjük az egyenfeszt. Tegyél rá a híd kimenetére egy 1000-4700µF közötti kondit, és úgy mérj.
Megmértem és tényleg igazad van 26,5Volt-ot mérek.viszont van egy 15Voltos stab IC-m ha így oldom meg a tápot akkor annak levileg jónak kel már lennie ugye?
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |