Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
A szűrő az így nézett ki? Ha a bemenetnél nem volt lerakódás, akkor a másik záró kupakot kell levenni és ott is meg kell nézni a hőcserélő kimeneténél (balra).
Üdv! hozzáértőktől tudakolnám ,van egy BAXI ECO 240i, ez még membrános,fűtés-hmv, membrán tengely kapcsolja mindkét üzem módban a mikró kapcsolókat . A jelenség: bekapcsol,nagylángon ég -leveszi kislángra és kicsit tartja,aztán kopp leáll hibára,csak resetre indul és kezdi elölről.
A füst érzékelőt(stemko) cseréltem az ntc-ét is és a fűtés víz korlátozó stemkót-is. Biztonság kedvéért a membrán tengely által működtetett,mikró vezetéket is lehúztam, rövidre zártam,a probléma ugyanaz? Az igaz,hogy a szabályzó és korlátozó kütyüket egymás után cseréltem,nem voltak egyszerre készüléktől függetlenül. A membrán tengelye, amíg a szivattyú jár kint marad, ez van a hmv-én is, amíg folyik a víz, ok-és. mi a bánata,csak nem panel?
Igen ilyen a szűrő.Ok.A fehér csapra gondolsz(le eresztő)?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2013
Ha rendben volt, talán még a másik, kimeneti oldalon lévő blokkot is megnézhetnéd nem-e van valami fennakadás. Ha ez a rész is tiszta akkor sajnos le kell venni a víz-víz hőcserélőt és azt is meg kell nézni, hogy átfolyik-e rajta a víz rendesen.
Közben én leszedtem a csöveket a csap után nagy volt a nyomás,de viszont a visszatérő részen már kicsi.Nekem van betéve egy nyomáscsökkentő én már arra gyanakszom.......
Ha ha ha! Azt nem mondtad, hogy ilyen is van beszerelve! Ha annak a bemeneti nyomása nem nagyobb 1bárral a kimenetinél, akkor lezár, illetve nem tud mihez szabályozni és csak szivárogtatja vizet. Ha állítóműves a szerkezet, akkor gyengíts a rugóerőn és már jó is lesz, nem kell szétszedni. Az is lehet, hogy átmenetileg alacsony a környéketeken a víznyomás és a beállított érték nem megfelelő ehhez az alacsonyabb limithez.
Üdvözlet mindenkinek.Egy kis segítségre lenne szükségem.Van egy Westen Quasar 24-es gázcirkóm,és tegnap este miközben a párom tusolt,megállt a cirkó,gázleállás hibával(30-as villog).Amit észrevettem,hogy gázleállás tuti nincs,mert reggel is főztem kávét,és a cirkó is begyullad,de valamiért folyamatosan szikráztat,mintha azt érzékelné,hogy nem gyújtott be.A narancssárga led sem világít.Már mindent kipróbáltam,minden csatlakozást megpucoltam,egész éjszaka "R" módban hagytam,nyomást ellenőriztem,megnéztem a gázóránál a nyomáscsökkentőn a kis pöcköt,de nem segített.Mi lehet a gond?Komolyabb a gond mint gondolom?
Üdvözlök mindenkit.
Westen Energy 240 Fi Típusú panelt keresek ,hol lehet beszerezni ilyet? Nem találtam sehol. Köszönöm előre is
Üdv! Következő lenne a problémám. Van egy western pulzar kombi kazánom. A kazán alján van egy nyomásszabályozó óra, és állandóan fel megy benne a nyomás, és nem tudom, hogy mi ennek az oka. A segitséget köszönöm előre is.
Átereszt a hőcserélő, a feltöltő csap, vagy bármi más, ami a külső vizet beengedi a fűtéskörbe..
Köszönöm a választ. Ezzel mit lehet csinálni?
Leírták az imént. Ezt így a távolból, legfeljebb Tihanyi tudná eltalálni.
Ha nem értesz hozzá, a hibafeltáráshoz, ill. a javításhoz, hívj szerelőt.
Köszönöm. Úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma.
Üdvözletem!
Nekem egy Wesen Pulsar D kéményes fali kombi gázkazánom van. Azt tapasztaltuk, hogy délelőtt még hibamentes volt a készülék, de estére a fürdéshez már nem kapcsolt be a melegvíz fűtésére. Az elmúlt napokban több áramszünet is volt, valamint a környékünkön csőtörés, így a vizet is elzárták egy pár órára. A hiba ezek után jelentkezett. Hibaüzenetet nem ír ki a készülék, a nyomás 1,2 bar. Ha átváltok a téli üzemmódba, akkor a fűtés bekapcsol, de ha kinyitom a melegvízes csapot, akkor nem vált át annak a fűtésére. Tudnának-e segíteni, hogy mi lehet a probléma? Köszönöm szépen!
Sziasztok, Westen Energy 240i (sima, nem coil-os Fi) hibával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni! Néhány napja jött elő egy olyan hiba, hogy észrevettük, hogy HMV készítés közben nyári üzemmódban is melegednek a radiátorok... Mivel többeknél előfordult, hogy 5-6 év után a HMV mikrokapcsoló beégése okozott ilyen gondot, megmértem, de a kapcsoló rendben működik, nincs beégve.
Két éve volt teljes átvizsgálása, ennek ellenére elképzelhető, hogy mechanikai a probléma, beszorulhatott a váltószelep, vagy inkább a vezérlő panellel lehet gond? Normál HMV vételezésnél a keringető szivattyúnak egyébként kell működnie, vagy a víznyomás keringeti a melegvizet a vételezési ponthoz? Köszönöm előre is a segítséget!
Szia!
Jól írod - szorul a háromjáratú szelep. Ez a fűtőkör szennyezettségéből adódik. A szivattyú a kazán által termelt vizet cirkuláltatja a lemezes hőcserélőn keresztül és közvetetten adja át a hőt. A mikrókapcsoló ha beég, akkor állandóan fűt - nyári állásban és kikapcsolt szobatermosztátnál. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
Köszönöm szépen a segítséget és a megerősítést... Akkor felkészítem magam (és a pénztárcámat is) a nagy operációra - remélem nem fog nagyon fájni...
Sziasztok! Egy Westen Quasar 24F "cirkóm van és sajnos tegnap este végleg megadta magát.Próbáltam a fórum oldalain választ keresni az általam tapasztalt problémára, de idő hiányában az összeset nem tudtam elolvasni és így nem igazán találtam érdemleges választ a problémámra!
Ezért kérném, hogy segítsetek elméletben! A hiba: az elmúlt hetekben, egyre többször kellett resetelnem a készüléket, mert nem jött a melegvíz, ez segített is, igaz tudtam, hogy előbb-utóbb beadja az unalmast.A készülék kapcsolójával nem értem semmit, így a konnektorból való ki-be segített rajta, majd ismét volt m.víz. Kipróbáltam a fűtést is, de nem kapcsol be az sem, ill. elindul valami, talán a szivattyú és 10 sec. után le is áll, tehát a fűtés sem megy.A piros lámpa pedig villog, villog és nem tűnik el a hiba! Valamid dugulás, vagy elektronikai hiba? Azért kérném a segítséget, mert sajnos a környékünkön nem igazán jó hírűek a "szakik(tisztelet a sok kivételnek), de sajnos a hozzá nem értőket "lehúzzák..kicsi dolog, de nagy hibát fizettetnek ki! Mivel nem nagyon értek hozzá, így nem akarok többet fizetni, ha nem muszáj!Legalább legyen rálátásom, ha közli az általa feltárt hibát és a javítás összegét! Köszönöm válaszotokat! Üdv: István
Sziasztok! Pár napja elkezdte az csinálni a kazánom hogy zuhanyzás közben ki-be kapcsolgat. Felfűti a vizet majd kikapcsol, tehát gyakorlatilag a forró és hideg között váltakozik a vízhőfok ami azért elég zavaró tud lenni. Ha teljesen megnyitom a meleg csapot akkor fel se tudja fűteni csak langyosra, olyan hamar kikapcsol. Na mondom oké, nincs levegő a tágulásiban. A vizet kiengedtem a viszatérő ágon lévő viszacsapó szelepen keresztül, majd kis kompreszorral felfújtam a tartályt 1,3-1,4 BAR környékére. Feltöltöttem de ugyan az van, a tartályba megmarad a nyomás. Elrontottam valamit vagy ez nem tágulási tartályos hiba?
Nézd meg a presszosztát mikrokapcsolójának kontaktját.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Az az amelyiken van egy kis fém nyelv és egy kis rudazat kapcsolja be?
Felül van azt hiszem bal oldalt egy membrán által mozgatott mikrokapcsoló.
Sajnos nem találtam meg, de rá kell jönöm hogy ehhez én kevés vagyok, szerelőt kellesz hívnom. Viszont közben csináltam valamit amit talán nem kellet volna. Szóval van a kazánon egy túlnyomás csap amire 3BAR van írva, ha ezt enyhén elfordítom akkor jön belőle a víz. Ezúttal így engedtem le a vizet viszont sikerült anyira elfordítanom a csapott hogy egyel odébb ugrott. Most normál nyomáson is csepeg belőle egy picit a víz. Ezzel mit csináljak?
Felül, két gumicsővel csatlakozik a égéstermék-elvezetőcsőhöz. Valami ilyesmi.
Ha csepeg, akkor vagy alákerült valami, vagy sajna cserés lesz. Amikor hoztak egy ilyet, egyik kolléga "elcsettintette" párszor a még be sem építettet, és utána az is csepegőssé vált. Van ilyen.
Az enyém inkább így néz ki, de úgy tűnik abba hagyta a csepegést azóta.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Én a presszosztát képét linkeltem, nem a túlnyomáscsapot.
Ez a kis rudazat amiben csuszkal es mozgatja a mikrokapcsolot ez csepeg nekem is hol vehetnek
mert ezert all a kazanom nem birom hasznalni Ez egy kis rezcsavar amiben tömites van es ez kikopott . Szegere könnyen atjutok esetleg Szegedi cimem is van.ha elküldenek?
Ez a kis tömiteses rezcsavar kopott ki...
Ha valaki tudna hol lehet beszerezni kerem ertesitsen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |