Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   48 / 88
(#) BarnaPili válasza janikukac hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Én a hegesztőm dobozát egy szétbombázott orosz mosógép lemezanyagából vágtam ki,majd satuval,vinklivassal hajlítgattam meg.Nem lett a legszebb,de ez a nem átgondolt tervezés miatt is van.
Az alaplapnak egy textilbakelit lapot használtam.Ime...
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) janikukac válasza varttina hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
CSak az a gond, hogy ilyeneket sem tudok bontani sehonnan sem.
Efraim: nem, az 0,43, mert te nem adtad hozzá a +1 alapot...
(#) _vl_ válasza janikukac hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Zsibvásár, bolhapiac, ilyesmik sincsenek felétek?
(#) janikukac válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Bolhapiac van, kb. 30km tőlem, de ha el is jutnék, kétlem, hogy lenne ott megfelelő anyag.
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Van jó élhajlító szerszámod, mert a sarkoknál átfedés kell; a tető, és az alsó lap is két darabból jól megoldható, egyúttal merevebb is lesz. 1mm-es alumínium lemez elég mindenhova. Posta zárva, hétfőig, nem tudom megkérdezni; mekkorát, mennyiért visznek el oda? Belső lapnak 3mm-es kontra lemez is megfelel. Szigetelő távtartókra nem gondoltál (könnyebb, olcsóbb, egyszerűbb, mint egy +lemez).Azért én megnézném a lomi piacot.
(#) _vl_ válasza janikukac hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Meg lennék lepődve, ha nem lennének ott "talán más még tudja valamire használni" jelleggel kipakolt, régi cuccok, jófajta combos fémházban. Na ki kell nézni az optimális méretű házzal rendelkezőt, és lealkudni szemérmetlenül, a beltartalmát meg kidobni.
(#) varttina válasza janikukac hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
A saját labortápomat is egy régi készülék dobozába építettem be, amihez 300 Ft-ért jutottam hozzá. Érdeklődj az ismerőseid körében, tuti lesz valakinek egy használatból kivont készüléke, még tán örülne is neki, ha megszabadítanád tőle.
(#) 20sz Jófiú hozzászólása Nov 13, 2013 /
 
Nagyon drágák a süllyesztők. Tudnátok valamit javasolni, hogy mivel lehetne egy M6-os süllyesztett fejű csavarnak süllyesztést készíteni?
(#) _vl_ válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Nagyobb átmérőjű fúróhegy?
(#) 20sz Jófiú válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Már voltak próbálkozások de sehogyan sem passzolt a fúrószár és a csavar fejének a szöge. Igazából minden van itthon kivéve süllyesztőt. Egy 13-as fúrószárat pedig sajnálok megköszörülni.
(#) zolika60 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Nem baj, ha a két szög nem passzol, a csavarfej úgyis eltakarja.
(#) 20sz Jófiú válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Az a baj, hogy egy M6-os csavarnál ha fúrószárral süllyesztek akkor úgy be kell süllyesztenem, hogy majdnem átszakad az anyag. A csavar fejének csak a pereme tart. A gyári süllyesztőknél viszont maradna anyag a csavarfej tövénél is. Esetleg ne foglalkozzak vele, jó lesz az úgy is.
(#) Stewe válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Nem is értem amit írsz...a valóság épp fordított.
A süllyesztőszerszám általában háromélű, és a kúpszöge névlegesen 90°. Ugyanakkora süllyeszték átmérőnél sokkal kevesebb anyag marad, mintha a ~120°-os csigafúróval teszed ugyanezt.

Azért írtam, hogy háromélű, mert ez lényeges, csak ezzel kerülhető el, hogy ívsokszögűvé váljon a kúp.
(#) szamóca válasza Stewe hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
(#) 20sz Jófiú válasza Stewe hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Azt szeretném, hogy a csavar feje síkban legyen az anyaggal. A fúrószárral már majdnem átfúrom az anyagot mire síkba lesz mivel a csavarfej tövénél mindig felfekszik. Próbáltam több különböző átmérőjű fúrószárral de az eredmény mindig ugyan az. Nincs mese, vennem kell egy süllyesztőt.
(#) _vl_ válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Akkor vastagabb anyagot, vagy kisebb átmérőjű csavart kell alkalmazni.
(#) varttina válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 14, 2013 /
 
CNC marógéppel ujjmaróval elég gyakran csinálok olyan letöréseket, rádiuszokat, amihez nincs célszerszám. Így lépcsős lesz ugyan a felület, viszont pontos lesz a szög. Ha csökkentem a lépcsőmagasságot simább felületet kapok, viszont jelentősen megnő a megmunkálási idő. Pici ujjmaróval akár egy csavar süllyesztését is meg tudnám csinálni.
(#) efraim hozzászólása Nov 14, 2013 /
 
Nem is értem, hogy egy süllyesztésen mit kell ennyit lamentálni Kell egy fúró, amit abba a szögbe kell köszörülni, mint a csavarfej szöge. Egy normál fúró szöge kb. 120 fok, ha keményebb anyagot fúrunk akkor több is kell, hogy legyen. A csavarfej süllyesztés - Magyar Szabvány szerint - 90 fok. A fúró átmérője egyezzen meg a csavarfej átmérőjével.
(#) 20sz Jófiú válasza efraim hozzászólására (») Nov 14, 2013 /
 
A csavar feje egyébként pont elfér az anyagban csak a szög nem stimmel. Nem bánom, hétvégén leköszörülök egy fúrószárat. Legalább a későbbiek folyamán ha kell, lesz egy süllyesztőm. Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
(#) efraim válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 14, 2013 /
 
Ha fúrsz, használj fúróállványt! Előbb fúrd ki a csavarnak megfelelő furatot, aztán cseréld a fúrót a süllyesztőre. A munkadarab legyen lefogatva, hogy ne mozduljon el a központ.
(#) janikukac hozzászólása Nov 17, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy műszerdoboz, aminek pont olyan anyaga van , mint a sokak által elektrós boltban vásárolható műszerdobozoknak. Újra kéne festenem. Az hogyan lehetséges? Hogyan kell a korábbi festéket eltávolítani, valamint kell-e még a felületet kezelni ahhoz, hogy a spray megtapadjon rajta? Ezt már így nehéz lenne trisóban kifőzni..
Üdv!
(#) Bakman hozzászólása Nov 17, 2013 /
 
Az egyik legjobb megoldás, hogy a festendő alkatrészről leszerelsz mindent, majd homokszóróval levakarod a festéket.
(#) BarnaPili válasza janikukac hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
A dobozon porfesték van.Ha a festés jól tapad a fémhez,akkor elég átcsiszolni,majd arra festeni.
(#) janikukac válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Köszi a válaszokat!
Az én sprémről annyit kell tudni, hogy alura nem tapad, simán le lehet szedni, simítással jön lefelé, ezért is kérdeztem rá..
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Így van, a "rücsis" van rajta
(#) boky hozzászólása Dec 16, 2013 /
 
A NYÁK egyik oldalán van egy mikrokapcsoló (mint egy RESET gomb), amit ki kéne vezetni a dobozra, de nem tudjuk leforrasztani, ilyesmi. Valami mechanikai megoldás kellene: a doboz külsején levő gomb megnyomja a NYÁKon levő gombot. PC házakban láttam már ilyet. Tudja valaki, hogy hívják ezt, vagy hol lehet szerelhető formában beszerezni? Köszi!
(#) Frankye válasza boky hozzászólására (») Dec 16, 2013 /
 
Azt gyanítom, hogy ezek egyedi megoldások, nem valamiféle szabvány szerintiek. Jobban jársz, ha inkább magad barkácsolsz ilyet, vagy mégis megpróbálod inkább a kiforrasztást.
(#) janikukac hozzászólása Dec 28, 2013 /
 
Sziasztok!
1)Szerintetek lehet valahol kapni 3-as menetű imbusz csavart(belsőkulcsnyílású csavar) kis tételben? Nekem kb. 30-40 darab kellene. 3 helyen kérdeztem, egyik helyen sem árultak ilyen kis méretűt, az egyik üzletben a bácsi azt mondta, hogy kérdezzem meg xyz helyen, hátha adnak nekem ingyen, de kis tételben nem forgalmazzák. Ha tudtok ilyet, akkor szegedi üzletet írjatok, ha tudtok!
2)Ti miben főzitek ki a nagyméretű alu lemezeket (kb. 50cm hosszút)? Én kínomban már arra gondoltam, hogy tepsit kéne szerezzek valahonnan, amibe belefér, és két rózsán melegíteném alulról..
Üdv!
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Dec 28, 2013 /
 
(#) kaqkk válasza boky hozzászólására (») Dec 28, 2013 /
 
Egyszerűen tegyél egy bármilyen neked tetsző gombot-kapcsolót az előlapra és kösd be vezetékkel az eredeti kapcsolóra ....
Következő: »»   48 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem