Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC vezérlése Bluetooth-on keresztül
Küldtem egy O és egy T karaktert, az ft végű fájlok a PC felől jöttek a bt végűek pedig a bluetooth modulról. Nem látok köztük érdemleges különbséget.
Most nézem, hogy adásnál ugyanez a helyzet. A PIC-ről küldök a PC veszi de a bluetooth nem, de ha a PICről küldök a PCnek és a PCről továbbküldöm a bluetoothnak úgy már jó.
Sziasztok!
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1451400.html#1451400 Ebben nem tud valaki segíteni?
Bluetooth nélkül próbáltad? Csak a PIC és a PC, közöttük pedig csak a drót. Úgy működik ez a program?
Helló Mindenkinek!
A következő problémával fordulnék hozzátok. Van egy BTM-222-es modulom, amelynek készítettem egy szintillesztőt, konfigurálás megtörtént, a fórumon és a hobbielektronikán talált leírtak szerint. A konfigurálást egy USB-TTL átalakítóval végeztem. A probléma ott jelentkezik, amikor BlueSoleil alatt megpróbálok csatlakozni a modulhoz: megtalálja, kiírja a nevét is, kéri és el is fogadja a pin kódot, párosítani engedi, viszont amikor COM portként próbálom beállítani, ezt írja ki: "no more available com ports". Ha kikapcsolok COM portokat, ugyanezt írja ki. Továbbá gyanús, hogy a modul megjelenítő képe a BlueSoleil-ben egy nyomtató, illetve ha telefonnal próbálom párosítani, sikerül, de akkor is nyomtatóként ismeri fel. Volt valakinek hasonló problémája esetleg? vagy esetleg valakinek ötlete, mi lehet a baj? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Egon
Csak a PIC és a PC között működik, illetve csak a bluetooth és a PC között is. Csak a bluetooth és a PIC között nem hajlandó a hozzászólásomba beraktam még szkóp képet is a két jelalakról de nincs érdemi különbség. Venni sem vesz a bluetooth modul a PIC felől tehát jelszintillesztési probléma sem lehet.
Nem világos nekem, a PIC előzmény nélkül tud küldeni adatokat BT-n keresztül?
Mi az, hogy előzmény nélkül? Úgy érted, hogy valami előzetes beállítások nélkül?
Úgy értem, hogy a PIC ne csináljon mást, csak küldjön adatokat BT-n. Másodpercenként néhány karakter elég. Ha az megjön, akkor a vétellel lehet baj, ha nem akkor szerintem a sebesség nem passzol a HC-06 felé.
Nem csinál mást most másodpercenként irja ki a PIC, hogy "proba" és megszakítással figyeli a beérkező adatot(főprogramban probáltam folyamatosan is olvasni de semmi), a sebesség mindenhol 57600 baud jelenleg, a szkópon a két jel sebessége megegyezik az nem lehet gond(egyébként próbáltam már néhány százalékot elállítani, de semmi hatás).
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
Sok idő alatt sem kaptam választ és ezért kérdeztem meg máshol, illetve csak linkeltem a kérdésem nem tettem fel újra.
Tehát a PC a BT adapteren keresztül megkapja a PIC által elküldött szöveget?
Fordítve, a BT kapja meg a PIC üzenetét a PC-n keresztül illetve a PIC is megkapja a BT üzenetét a PCn keresztül. Csak közvetlen a PC-t kihagyva nem....
Helló Mindenkinek!
Közben megoldottam a problémát, gondoltam, leírom, hátha valaki találkozik majd hasonlóval. A problémát megoldotta, hogy lecseréltem a "BlueSoleil"-t egy másik programra, a "Bluetooth Stack for Windows by Toshiba" nevű programra. Elsőre megtalálta a modult, kapcsolódott, használható lett. Köszönöm a fórumban leírt információkat, sokat segítettek az építés során! Üdv: Egon
Sziasztok
Teljesen 0 tudással vágtam bele (álmomba) távirányítós autó építését és telefonnal terveztem az irányítást. Tudom ez a topik PIC-el való kapcsolatról szól de ha csak úgy tudom megoldani akkor abba az irányba megyek. Vagy 5ször átolvastam ezt a topicot és nagyon sok oldalt és köszönöm a tapasztalatokat, sokat segített eddig is. A BTM112 modult egy Wixel wifi-s modullal és USB - SERIAL portos beállítással kötöttem össze. Tökéletesen működik terminálon keresztül az AT parancsok. Életem első programját, terminál programját is megírtam Visual Basic-re és működik. A kérdésem az lenne, hogy tudok irányítani? Terminállal tudok valami paranccsal irányítani programozható lábat? Vagy esetleg Visual Basic-be mi a parancs ha egy lábat ki-be szeretnék kapcsolni egy gombbal? És így most a Wixel-en vagy a BT modulon vezérlem a lábakat? Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm. Üdv. Kisherceg79
Átfutottam az adatlapját, nem tartalmaz utasításokat az I/O lábak állítására.
Ebben az esetben egy mikrokontrollerhez kell a modult kötni, és az a soros porton vett parancsokat értelmez, a saját lábaival azt csinál, amit akarsz. Ismerek olyan BT modulokat (például a HC-06), amiknek állítható néhány lába, de csak a soros porti interfészén keresztül, a rádiós oldalon kapott parancsokkal nem. A távirányításhoz tehát kell még egy mikrokontroller, a BT csak adatátviteli vonal...
Köszönöm szépen a gyors és az én "szintemnek is érthető" választ
Akkor marad a PIC és ha jól gondolom akkor TTL színt átalakítóval (MAX232) és PIC-el fogok tudni vezérelni majd. Köszönök mindent és szép hétvégét.
Ha a BTM112-ővel akarom összekötni egy PIC-et nincs szükség szintillesztésre?
Nincs szükség a szintillesztésre, ha a BTM112 és a PIC közötti távolság nem több, mint pár méter. Mindenesetre a békesség kedvéért a PIC tápfeszültsége ne haladja meg a 3.6V-t.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
Sziasztok!
Ha a bt modul tudja az SPP módot, az azt jelenti, hogy az AT parancsokat is ismeri? Vagy a kettő nem függ össze? Konkrétan a chipcadnál néztem ki az RN42-t. Ezt szeretném PIC-el használni.
Szerintem a BT modul nem modem, vagy legalábbis a szó hagyományos értelmében véve nem. Az AT parancsokat nem ismeri.
Lehet, hogy ismer bizonyos AT parancsokat, de ez az adatlapból, felhasználási leírásból derül ki. Én olyant vennék, aminek meg tudom nézni az adatlapját.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Ezek szerint ismer néhányat, amit az adatlapján felsorolt. Az eredeti Hayes féle standard AT protokolt biztos nem, nincs is rá szükség.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Sziasztok!
Azóta megy a bluetooth kommunikáció, csak latency gondjaim akadtak! Írtam egy programot, hogy lemérjem, mennyi idő telik el a kikülött adat visszaérkezéséig. Tehát a bluetooth UART lábán összekötöttem az RX és TX lábakat. Kiküldök egy bytet-ot, 50-100ms közötti idő telik el, mire visszaérkezik. Sajna ez nagyon sok nekem. Nem tudom, hogy ez a bluetooth modul miatt van, vagy alapból minden bluetoothnál. Van valakinek valamilyen tapasztalata?
CR (0x0D) karakterrel lezárod a csomagot?
Nem, kipróbáltam, de semmi!
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |