Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1484 / 2519
(#) speed008 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Szia!

A hangvágó kimenetére és az erősítő bemenete közé.
(#) steelbird válasza speed008 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Akkor a földhurkot szüntetted meg, mert úgy már nincs galvanikus kapcsolatban a bemenetnél a két GND pont.
Ez mindenképpen rontja az átvitelt alacsony frekvenciákon (magasakon is), neked pedig pont a sub -tartomány kell.

Igen ezzel én is tisztába vagyok, csak nem tudom hogyan lehetne megoldani máshogy a problémát. A nagyobb hangosításokkor is ilyesmi szerkezetet teszünk az erősítők elé de ott nem számít annyira.

Valamit kellene csinálnunk hogy meg szűnjön a földhurok, akkor már kész is lennék
(#) speed008 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Mellékletbe felraktam az erősitők öszekötését
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014

szerkezet.jpg

(#) speed008 válasza speed008 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Bocsi, kicsit ki javítottam a keszekuszaságot, így jobban átlátható.

szerkezet.jpg

(#) fifadani hozzászólása Jan 11, 2014 /

Sziasztok!

Vásároltam egy laptopot. Hát enyhén szólva nem úgy szól mint a volt Creative hangkártyám.
Tudnátok ajánlani nekem egy hangzásjavító kapcsolást? USB-s hangkártyát nem szívesen vennék...
Nagyon szépen köszönöm!
(#) melorin válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Azt mondod, hogy az egyik paneltól a másikig kellene egy külön testvezeték, nem pedig a jelvezeték árnyékolása? Ez a külön testvezeték a paneleken kialakított csillagpontba fusson be ha van rajtuk?

Az aktív vágót és a segéd panelt nem tudom elválasztani így egymástól az alábbi módon, mert a vágó a segéd panelről kap tápot.
Ha megszakítom az árnyékolást még mindig lengeti a hangszórót zárt bemenetnél is.
Test pontom nincsen mert a táp egy aksi, mert autóba megy.

A földhurok általában nem egy háttérmorgás? Most a hangszórót ritmusosan löködi, ez is abból adódna.
Át méregetem a panelokat hol lehet a bibi.

Most a csatlakozó test pontja el van szigetelve. Mi lenne ha rá vinném azt is a földre?

Méregettem egyet. A kiegészítő panel csak az aktív vágónak a tápellátását lövi be stabilizál egyszer 12 voltot és egyszer 6 voltot, szóval szerintem az vehető egy panelnak is.
(#) steelbird válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Szerintem próbára tegyél már mindkét végfok ic pozitív tápfesz ellátása és a GND közé egy-egy 4700µF körüli pufferkondit és egy-egy kerámia 100nF -ot.
A kondik pozitív pontját valahová az ic -k pozitív tápfesz lába közelébe forraszd, a negatívot pedig oda, ahol a végfok panelra bevezeted az akksi negatív kivezetését (GND).
Hátha...

Szia
A végfok ic nek van saját puffera 2200µF os és egy kerámia kondi.

Szia az az ellenállás mekkora? 1Ohm?

Máshol olvastam hogy 10 ohm és 100 nF os kondi páros jó lehet

Igen, 1 Ohm és 220nF

Rá raktam a bouchera tagot, most behúzza teljesen a hangszórót majd teljesen kinyomja és ez ismétlődik.

Próbáltam a bejövő jel test pontját is rávinni a közösre, akkor ugyan ezt csinálja csak gyorsabban.
(#) shaftee hozzászólása Jan 11, 2014 /

Sziasztok!
Azon gondolkoztam, hogy erősítőhőz lehetne-e építeni valami olyan kapcsolást, ami 7 szegmenses kijelzővel rendelkezik, és mutatja az aktuális hangerő értékét. Tehát ugye akkor a 0 lenne ha csönd van és akkor így tovább ahogy adom rá a hangerőt. Meg lehet szerintetek oldani ezt? Van valami ötletetek?
(#) szamóca válasza shaftee hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Megoldható, de ebbe nem érdemes beruházni.

Szia!

Raktam be csatoló kondikat újakat, ha max 15% os hangerőig tekerem fel semmi gond nincsen, bekapcsolás után se leng a membrán és erősít is, viszont ha feljebb tekerem a potit pl 50% ra akkor bekapcsolásnál el kezd lengeni a membrán amíg vissza nem tekerem pl 15%ra.

Mitől lehet ez?

Nem lehet hogy azért mozgatja, mert túl nagy jelet kapna?
Ugy vettem észre elég a 15% is, mert a szobámba próbáltam a szomszédok nagy örömére és tetszik a hangja most már

Azt hogy tudnám megcsinálni, hogy megnézem melyik az a pont amin lengeti a hangszórót és utána úgy kötnénk össze a rendszert hogy ne tudjak több jelet bevinni? Esetleg kisebb potival?

Jel nélkül nézd meg, úgy tekerd fel a potit. Ha úgy is jelentkezik a probléma, akkor tuti, hogy még mindig földhurok miatti gerjedés.
Ha úgy nem jelentkezik, még akkor is lehet földhurok a hiba oka, mert nagyobb áramnál valahol GND ágon pozitív visszacsatolásként visszajuthat a kimenő jelből egy kicsi és alacsony frekvencián beleng tőle a végfok.
(#) DJanosi hozzászólása Jan 11, 2014 /

Vélemény erről? Nekem tetszik

300w.gif

(#) steelbird válasza DJanosi hozzászólására (») Jan 11, 2014 / 1

Hello!

Nincs védelem a végfokban, rövidzár esetén nem biztos hogy túléli..
Első észrevétel hirtelen ennyi.
(#) blasz válasza DJanosi hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Szia 42vDc + - ból sose csinálsz 300w ot
(#) Zosi válasza blasz hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Szia blasz! Az általad meg csinált st500 végfokhoz hány volt kell hogy a lehető legtöbbet ki lehessen hozni belőle úgy hogy azért stabil is legyen? És egy hány va-es toroidot ajánlanál hozzá?
(#) DJanosi válasza blasz hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Max 150 re tippelek én. De az elég is lenne. Azért tetszett ez meg mert a végek nagyon olcsók.
(#) DJanosi válasza steelbird hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Minimálisan egy biztosítékot beépítek a Collektor kőrbe.
(#) steelbird válasza blasz hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Dehogynem, hídban, vagy pedig 2 Ohmos terheléssel (meg bika tápegységgel).
(#) blasz válasza Zosi hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Szia nekem most 2x75vDc vel müködik,nem rég Koncsár Gyurinál kitoltuk a szemét a végnek két hatalmas reflexen,de melegedés alig alig volt pedig 4 ohm mal terheltük be.De 85vDc re van csinálva úgy még állatibb de akkor már hűteni kell ventivel.Nekem 1500w toroid tolja a naftát neki.
Azért nem értem Djanos kollegát szenved mindenféle kétes kapcsolással,pedig már mindent megkapott ami kell a turbós st hez.
De nem kötelező,nekem Gyurival legalább tökéletesen zajmentesen müködik,nagyon pöpec hanggal.
(#) Zosi válasza blasz hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Igen olvasgattam tegnap óta kb 10ora hosszát a fórumot mi lenne a megfelelő erősítő. Láttam hogy szenved a kollega azzal az erősítővel engem meg győztél vele úgyhogy hamarosan bele is vágok remélem nekem is működni fog majd később az élesztésről kérnék infókat de ez még odébb van.
(#) Beringer 600 hozzászólása Jan 11, 2014 /

Sziasztok! Segítséget kérnék,hogy van 2 pár mj15003-15004 tranyóm,és szeretnék valami jó véget kihozni belőlük,ezen paraméterekhez:+-50vDC 8ohmos terhelésre,olyan 150-200w-ig.Természetesen 1 pár végtranzisztort használnék fel oldalanként.Az az igazság hogy vannak rajzaim,de valami újat szeretnék építeni.tudnátok valami jó rajzot ajánlani?és ha volna hozzá de nem nagy kérés, nyáktervet is kérnék.Előre is köszönöm.
Következő: »»   1484 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem