Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
A hangvágó kimenetére és az erősítő bemenete közé.
Akkor a földhurkot szüntetted meg, mert úgy már nincs galvanikus kapcsolatban a bemenetnél a két GND pont.
Ez mindenképpen rontja az átvitelt alacsony frekvenciákon (magasakon is), neked pedig pont a sub -tartomány kell.
Igen ezzel én is tisztába vagyok, csak nem tudom hogyan lehetne megoldani máshogy a problémát. A nagyobb hangosításokkor is ilyesmi szerkezetet teszünk az erősítők elé de ott nem számít annyira.
Valamit kellene csinálnunk hogy meg szűnjön a földhurok, akkor már kész is lennék
Mellékletbe felraktam az erősitők öszekötését
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Bocsi, kicsit ki javítottam a keszekuszaságot, így jobban átlátható.
Sziasztok!
Vásároltam egy laptopot. Hát enyhén szólva nem úgy szól mint a volt Creative hangkártyám. Tudnátok ajánlani nekem egy hangzásjavító kapcsolást? USB-s hangkártyát nem szívesen vennék... Nagyon szépen köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Azt mondod, hogy az egyik paneltól a másikig kellene egy külön testvezeték, nem pedig a jelvezeték árnyékolása? Ez a külön testvezeték a paneleken kialakított csillagpontba fusson be ha van rajtuk?
Az aktív vágót és a segéd panelt nem tudom elválasztani így egymástól az alábbi módon, mert a vágó a segéd panelről kap tápot.
Ha megszakítom az árnyékolást még mindig lengeti a hangszórót zárt bemenetnél is. Test pontom nincsen mert a táp egy aksi, mert autóba megy.
A földhurok általában nem egy háttérmorgás? Most a hangszórót ritmusosan löködi, ez is abból adódna.
Át méregetem a panelokat hol lehet a bibi. Most a csatlakozó test pontja el van szigetelve. Mi lenne ha rá vinném azt is a földre? A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Méregettem egyet. A kiegészítő panel csak az aktív vágónak a tápellátását lövi be stabilizál egyszer 12 voltot és egyszer 6 voltot, szóval szerintem az vehető egy panelnak is.
Szerintem próbára tegyél már mindkét végfok ic pozitív tápfesz ellátása és a GND közé egy-egy 4700µF körüli pufferkondit és egy-egy kerámia 100nF -ot.
A kondik pozitív pontját valahová az ic -k pozitív tápfesz lába közelébe forraszd, a negatívot pedig oda, ahol a végfok panelra bevezeted az akksi negatív kivezetését (GND). Hátha...
Szia
A végfok ic nek van saját puffera 2200µF os és egy kerámia kondi. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Szia az az ellenállás mekkora? 1Ohm?
Máshol olvastam hogy 10 ohm és 100 nF os kondi páros jó lehet A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Rá raktam a bouchera tagot, most behúzza teljesen a hangszórót majd teljesen kinyomja és ez ismétlődik.
Próbáltam a bejövő jel test pontját is rávinni a közösre, akkor ugyan ezt csinálja csak gyorsabban. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Sziasztok!
Azon gondolkoztam, hogy erősítőhőz lehetne-e építeni valami olyan kapcsolást, ami 7 szegmenses kijelzővel rendelkezik, és mutatja az aktuális hangerő értékét. Tehát ugye akkor a 0 lenne ha csönd van és akkor így tovább ahogy adom rá a hangerőt. Meg lehet szerintetek oldani ezt? Van valami ötletetek?
Megoldható, de ebbe nem érdemes beruházni.
Szia!
Raktam be csatoló kondikat újakat, ha max 15% os hangerőig tekerem fel semmi gond nincsen, bekapcsolás után se leng a membrán és erősít is, viszont ha feljebb tekerem a potit pl 50% ra akkor bekapcsolásnál el kezd lengeni a membrán amíg vissza nem tekerem pl 15%ra. Mitől lehet ez?
Nem lehet hogy azért mozgatja, mert túl nagy jelet kapna?
Ugy vettem észre elég a 15% is, mert a szobámba próbáltam a szomszédok nagy örömére és tetszik a hangja most már Azt hogy tudnám megcsinálni, hogy megnézem melyik az a pont amin lengeti a hangszórót és utána úgy kötnénk össze a rendszert hogy ne tudjak több jelet bevinni? Esetleg kisebb potival?
Jel nélkül nézd meg, úgy tekerd fel a potit. Ha úgy is jelentkezik a probléma, akkor tuti, hogy még mindig földhurok miatti gerjedés.
Ha úgy nem jelentkezik, még akkor is lehet földhurok a hiba oka, mert nagyobb áramnál valahol GND ágon pozitív visszacsatolásként visszajuthat a kimenő jelből egy kicsi és alacsony frekvencián beleng tőle a végfok.
Hello!
Nincs védelem a végfokban, rövidzár esetén nem biztos hogy túléli.. Első észrevétel hirtelen ennyi.
Szia 42vDc + - ból sose csinálsz 300w ot
Szia blasz! Az általad meg csinált st500 végfokhoz hány volt kell hogy a lehető legtöbbet ki lehessen hozni belőle úgy hogy azért stabil is legyen? És egy hány va-es toroidot ajánlanál hozzá?
Max 150 re tippelek én. De az elég is lenne. Azért tetszett ez meg mert a végek nagyon olcsók.
Minimálisan egy biztosítékot beépítek a Collektor kőrbe.
Dehogynem, hídban, vagy pedig 2 Ohmos terheléssel (meg bika tápegységgel).
Szia nekem most 2x75vDc vel müködik,nem rég Koncsár Gyurinál kitoltuk a szemét a végnek két hatalmas reflexen,de melegedés alig alig volt pedig 4 ohm mal terheltük be.De 85vDc re van csinálva úgy még állatibb de akkor már hűteni kell ventivel.Nekem 1500w toroid tolja a naftát neki.
Azért nem értem Djanos kollegát szenved mindenféle kétes kapcsolással,pedig már mindent megkapott ami kell a turbós st hez. De nem kötelező,nekem Gyurival legalább tökéletesen zajmentesen müködik,nagyon pöpec hanggal.
Igen olvasgattam tegnap óta kb 10ora hosszát a fórumot mi lenne a megfelelő erősítő. Láttam hogy szenved a kollega azzal az erősítővel engem meg győztél vele úgyhogy hamarosan bele is vágok remélem nekem is működni fog majd később az élesztésről kérnék infókat de ez még odébb van.
Sziasztok! Segítséget kérnék,hogy van 2 pár mj15003-15004 tranyóm,és szeretnék valami jó véget kihozni belőlük,ezen paraméterekhez:+-50vDC 8ohmos terhelésre,olyan 150-200w-ig.Természetesen 1 pár végtranzisztort használnék fel oldalanként.Az az igazság hogy vannak rajzaim,de valami újat szeretnék építeni.tudnátok valami jó rajzot ajánlani?és ha volna hozzá de nem nagy kérés, nyáktervet is kérnék.Előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |