Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
én régebben (3-4éve) 1-2 száz forintos "olcsó" alkoholbázisú filcet használtam, nekem jó volt.
És normálisabb írószerboltban kapni is. (amit mist használok az talán a REt-től rendeltem vagy 2-3 éve)
Nem tudom mire gondolsz,én is azt irtam,hogy a nitrohigitó tűzveszélyes. A többi fajtát nem emlitettem.
Esetleg szalagcsiszoló. vs. nitró?
Nem tudom, milyen tapasztalatod van, de én rendszeresen Faber lakkfilcet használok. Az olyan jól tapad, hogy a sima aceton le se hozza maradéktalanul! Ha meg polírpapíral lecsiszoltam, a NYÁK műanyag része is fekete lett... A lakkbenzin szépen és maradéktalanul lehozza! Vaskloridos maratóval abszolute marásálló.
A Thököly út Keleti felőli végén, a patikával szemben van egy idő hölgy, minőségi rajzeszközöket árul - időtlen idők óta, emlékszem, vagy 30-40 éve ott van, még gyerekként is láttam ott! - és Nála beszerezhető. Ha épp nincs Neki raktáron, akkor rendel. Feketét, mert az a legjobb. Ha az ember megmondja, hogy NYÁK rajzoláshoz kel, Ő már tudja, mire van szükséged. Nekem bevált, nem tudom, Neked miért nem. ![]()
Én a Paint márkájú tollat használom ez egy fémházas golyosszelepes lakkfilc ámbár az elnevezés nem pontos. Kétféle vastagságban kapható de nem is ez a lényeg hanem az oldalára van írva oil-base azaz olajbázisú. ár kb 300 ft egyedi nylonban van a sósav-hydrogénperoxidos maratást kiállja mégpedig egyszer elméreteztem a mennyiséget és 1 perc alatt volt a maratás ideje kb 10cmx6cm körüli kétoldalas lemezre aminek nem szedtem le az egyik felét Szóval igen jó ez a toll a maratásálló sehol nincs hozzá. A tapadása pedig jó előkészítés mellett kiváló. Zsirtalanításhoz féktárcsatisztítót használok. Maratás utáni eltávolításra pedig súrolóport .A Nitro nem oldja csak a lakkbenzin de lehet hogy fordítva már nem emlékszem de egyszer sikerült feloldanom de ahogy próbáltam letörölni csupa fekete foltos maradt a nyák nagyon ronda lett asszem mint a tied . Szóval az a fontos hogy olajbázisú legyen a márka ezekszerint mindegy.
Szia !
Egy képet tegyen fel valamelyiktek légyszi, hogy tudjam mit keressek pontosan. Üdv!
Eredetileg le akartam fényképezni de miért épp ezt ne lehetne rendelni?Bővebben: Egy webáruház hogy ki se kelljen mozdulni
Bővebben: Ez pedig valszeg Frankye tolla képet erről nem találtam
Boldog karácsonyt minden He-fórumozónak S ha valakivel valamelyik fórumon bunkó voltam hát itt az alkalom hogy elnézést kérjek. ![]() ![]() ![]() Mrex :yes: ![]()
Szia !
Köszi, és kellemes ünnepeket mindenkinek ! Üdv!
Sziasztok!
Szeretnék én is csinálni egy uv-s nyák levilágítót. Találtam egy ilyen uv izzót. Szerintetek ez jó lenne ilyen célra?
hy ez az égő nem jó ne vedd meg helyette inkább a cree ledet javaslom nézd meg a topik elején nekem is az van és tökéletes
![]()
bocsi nem ebben a topikban van a led hanem a nyák levilágító készitése uv leddel ciműben
most néztem uv s nyák levilágító készítése házilag a topik címe de az elejétől nézd meg
Igen, megtaláltam.
Jól hangzik, szerintem megpróbálkozok vele én is. Köszi mégegyszer! :yes:
Helló. Az első értelmesen kinézett nyákom.
![]()
a panelon több zárlatot is látok, ha nem az lenne akkor bocsi.
Bekarikáztam a talált zárlatokat.
Hát igy elsőre nem rossz, csak túl erősen nyomtad rá a vasalót és összefolytak a szálak. de ezeket maratás előtt ki kellett volna javítanod egy tűvel, vagy valami hegyes dologgal. én egyszer próbáltam pauszra, de nekem akkor egyáltalán nem ragadt rá a nyákra semmi.
![]() ![]()
Nekem pedig, szépen ráment. Ez egyébként, a kapcsolások köszt a LAbortáp nyákja. De ugye oda 2 kell, és itt csak az egyik van. A másik nem sikerült. Vagyis ott is ráment a festék a pausról, de ott csunyán összefolytak. Valami tipp valakinek, hogy hogyan vasaljam ugy, hogy meleg legyen, rá is tapadjon a festék rendesen, de ne legyen szétnyomva. Az egyik barátom ugy csinálta a nyákot, hogy rávasalta a pauszról a nyákra, és mikor már ugy érezte hogy készen van, utoljára még egyszer átvasalta, és mihint levette róla a vasalót, rögtön letépte a papirt is a nyákról. Ez igyhelyes? neki bevált..
an ot több is!
![]() ![]()
Gratula. Igaz hogy jópár helyen kaparni kell,de a végeredmény számit. Elsőre jó. Annakidején az első használható nyákomra amit( higitott körömlakkal rajzoltam)én is nagyon büszke voltam.
![]() ![]() ![]()
NA elmondom azén élményem az első ,,nyákomról,,
Egy kétLEDes villogót épitettem. Megvolt hozzá minden csak atranyó nem. Aznap éppen a nagymamámnál mentem a nyári szünetbem, és mondtam apukámnak, hogy vegye már meg azt a tranyót, mire hazajövök, mert én már mentem a buszhoz, és már nem volt időm. Na amikor hazajöttem, nemvolt otthon apukám, tehát nem tudtam tőle megkérdezni, hogy van-e tranyó, vagy nincs. De későb benéztem a fiókomba, és ott volt. Hát örültem mint hülye az eszének. Aztán elmentem venni nyákot. De nem volt vasklorid, és hát kikaparni a rezet nem akaródzott. Elmentem a garázsba, és az egész nyákról a rezet leköszörültem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Sok mindentől függ, hogy jó legyen..
- műnyomó vagy pausz papír - lézernyomtató és a festék mennyiség - vasaló és a hőmérséklete - vasalás idő tartama, hidegen vasalod, vagy amikor már forró.. - stb Már amikor ilyen lesz -gyakorolni kell- akkor optimális minden ![]() ![]()
köszi
![]() De annyi volt a gold a műnyomó papirral (ha egyáltalán az volt az ![]() ****a festék menyniség elég volt ****vasaló-egyszerű nem gőzös vasaló. de milyen hőmérsékleten kell kb? **** és mennyi ideig kell vasalni?
Vasalót "pamut" -állásban használd.
A nyáknak is át kell melegedni-e, különben nem lesz olyan szép, mint.. ![]()
A pausz papír nem túl jó szerintem. Inkább jobb a sima A4-es, én azzal vasalgattam. Egy sima fénymásolt példány, majdnem max hőfokon a vasaló, és addig vasaltam (az eredeti példány és a vasaló között volt egy sima A4-es) amíg a fénymásolt papír egyenletesen világosbarnára pirult. azátn az áztatás, az kényesebb, mert félő, hogy ledörzsölöm azt a részt is, amit nem kéne...
most mit szerénykedsz?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |