Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
én régebben (3-4éve) 1-2 száz forintos "olcsó" alkoholbázisú filcet használtam, nekem jó volt.
És normálisabb írószerboltban kapni is. (amit mist használok az talán a REt-től rendeltem vagy 2-3 éve)
Nem tudom mire gondolsz,én is azt irtam,hogy a nitrohigitó tűzveszélyes. A többi fajtát nem emlitettem.
Esetleg szalagcsiszoló. vs. nitró?
Nem tudom, milyen tapasztalatod van, de én rendszeresen Faber lakkfilcet használok. Az olyan jól tapad, hogy a sima aceton le se hozza maradéktalanul! Ha meg polírpapíral lecsiszoltam, a NYÁK műanyag része is fekete lett... A lakkbenzin szépen és maradéktalanul lehozza! Vaskloridos maratóval abszolute marásálló.
A Thököly út Keleti felőli végén, a patikával szemben van egy idő hölgy, minőségi rajzeszközöket árul - időtlen idők óta, emlékszem, vagy 30-40 éve ott van, még gyerekként is láttam ott! - és Nála beszerezhető. Ha épp nincs Neki raktáron, akkor rendel. Feketét, mert az a legjobb. Ha az ember megmondja, hogy NYÁK rajzoláshoz kel, Ő már tudja, mire van szükséged. Nekem bevált, nem tudom, Neked miért nem.
Én a Paint márkájú tollat használom ez egy fémházas golyosszelepes lakkfilc ámbár az elnevezés nem pontos. Kétféle vastagságban kapható de nem is ez a lényeg hanem az oldalára van írva oil-base azaz olajbázisú. ár kb 300 ft egyedi nylonban van a sósav-hydrogénperoxidos maratást kiállja mégpedig egyszer elméreteztem a mennyiséget és 1 perc alatt volt a maratás ideje kb 10cmx6cm körüli kétoldalas lemezre aminek nem szedtem le az egyik felét Szóval igen jó ez a toll a maratásálló sehol nincs hozzá. A tapadása pedig jó előkészítés mellett kiváló. Zsirtalanításhoz féktárcsatisztítót használok. Maratás utáni eltávolításra pedig súrolóport .A Nitro nem oldja csak a lakkbenzin de lehet hogy fordítva már nem emlékszem de egyszer sikerült feloldanom de ahogy próbáltam letörölni csupa fekete foltos maradt a nyák nagyon ronda lett asszem mint a tied . Szóval az a fontos hogy olajbázisú legyen a márka ezekszerint mindegy.
Szia !
Egy képet tegyen fel valamelyiktek légyszi, hogy tudjam mit keressek pontosan. Üdv!
Eredetileg le akartam fényképezni de miért épp ezt ne lehetne rendelni?Bővebben: Egy webáruház hogy ki se kelljen mozdulni
Bővebben: Ez pedig valszeg Frankye tolla képet erről nem találtam
Boldog karácsonyt minden He-fórumozónak S ha valakivel valamelyik fórumon bunkó voltam hát itt az alkalom hogy elnézést kérjek. A moderátoroknak is boldog karácsonyt és mindenki nevében megköszönöm ezt a Platformot Kösz fiúk!!! Mrex :yes:
Szia !
Köszi, és kellemes ünnepeket mindenkinek ! Üdv!
Sziasztok!
Szeretnék én is csinálni egy uv-s nyák levilágítót. Találtam egy ilyen uv izzót. Szerintetek ez jó lenne ilyen célra?
hy ez az égő nem jó ne vedd meg helyette inkább a cree ledet javaslom nézd meg a topik elején nekem is az van és tökéletes
bocsi nem ebben a topikban van a led hanem a nyák levilágító készitése uv leddel ciműben
most néztem uv s nyák levilágító készítése házilag a topik címe de az elejétől nézd meg
Igen, megtaláltam.
Jól hangzik, szerintem megpróbálkozok vele én is. Köszi mégegyszer! :yes:
Helló. Az első értelmesen kinézett nyákom. vasalásos technikával készitettem, és pauszpapirra nyomtattam a rajzot.
a panelon több zárlatot is látok, ha nem az lenne akkor bocsi.
Bekarikáztam a talált zárlatokat.
Hát igy elsőre nem rossz, csak túl erősen nyomtad rá a vasalót és összefolytak a szálak. de ezeket maratás előtt ki kellett volna javítanod egy tűvel, vagy valami hegyes dologgal. én egyszer próbáltam pauszra, de nekem akkor egyáltalán nem ragadt rá a nyákra semmi.
Nekem pedig, szépen ráment. Ez egyébként, a kapcsolások köszt a LAbortáp nyákja. De ugye oda 2 kell, és itt csak az egyik van. A másik nem sikerült. Vagyis ott is ráment a festék a pausról, de ott csunyán összefolytak. Valami tipp valakinek, hogy hogyan vasaljam ugy, hogy meleg legyen, rá is tapadjon a festék rendesen, de ne legyen szétnyomva. Az egyik barátom ugy csinálta a nyákot, hogy rávasalta a pauszról a nyákra, és mikor már ugy érezte hogy készen van, utoljára még egyszer átvasalta, és mihint levette róla a vasalót, rögtön letépte a papirt is a nyákról. Ez igyhelyes? neki bevált..
an ot több is! De amint mondtam a másik igen csunyán sikerült
Gratula. Igaz hogy jópár helyen kaparni kell,de a végeredmény számit. Elsőre jó. Annakidején az első használható nyákomra amit( higitott körömlakkal rajzoltam)én is nagyon büszke voltam.
NA elmondom azén élményem az első ,,nyákomról,,
Egy kétLEDes villogót épitettem. Megvolt hozzá minden csak atranyó nem. Aznap éppen a nagymamámnál mentem a nyári szünetbem, és mondtam apukámnak, hogy vegye már meg azt a tranyót, mire hazajövök, mert én már mentem a buszhoz, és már nem volt időm. Na amikor hazajöttem, nemvolt otthon apukám, tehát nem tudtam tőle megkérdezni, hogy van-e tranyó, vagy nincs. De későb benéztem a fiókomba, és ott volt. Hát örültem mint hülye az eszének. Aztán elmentem venni nyákot. De nem volt vasklorid, és hát kikaparni a rezet nem akaródzott. Elmentem a garázsba, és az egész nyákról a rezet leköszörültem. Aztán 2-es vagy 3-as fúróval kifurtam a lyukakat. De hát az olyan lyuk volt hogy már szinte az egész ellenállás átfért rajta! Az ellenállás stb lábait nem vágtam le, mivel az volt a huzal. NA igy összekötöttem az egészet, és bekapcsolam, és ment. Hát ugy örült a szám, és rögtön szaladtam apu után, és nézd apu, működik. hát igen. valahol el kell kezdeni
Sok mindentől függ, hogy jó legyen..
- műnyomó vagy pausz papír - lézernyomtató és a festék mennyiség - vasaló és a hőmérséklete - vasalás idő tartama, hidegen vasalod, vagy amikor már forró.. - stb Már amikor ilyen lesz -gyakorolni kell- akkor optimális minden
köszi
De annyi volt a gold a műnyomó papirral (ha egyáltalán az volt az ) hogy betettem a lézernyomtatóba, és ... hogy mondjam... sz*rrá foszlott rajta. kis darabkákra esett a festék. ér ragadós volt, mintha nyálkás lenne. hagyguk. ****a festék menyniség elég volt ****vasaló-egyszerű nem gőzös vasaló. de milyen hőmérsékleten kell kb? **** és mennyi ideig kell vasalni?
Vasalót "pamut" -állásban használd.
A nyáknak is át kell melegedni-e, különben nem lesz olyan szép, mint.. kb 3-8 perc függ a nyák méretétől..
A pausz papír nem túl jó szerintem. Inkább jobb a sima A4-es, én azzal vasalgattam. Egy sima fénymásolt példány, majdnem max hőfokon a vasaló, és addig vasaltam (az eredeti példány és a vasaló között volt egy sima A4-es) amíg a fénymásolt papír egyenletesen világosbarnára pirult. azátn az áztatás, az kényesebb, mert félő, hogy ledörzsölöm azt a részt is, amit nem kéne...
most mit szerénykedsz? szép lett a tied. De mégis hogy melegitsem át a nyákot? a nyáknak a másik odalát is vasaljam néha vagy hogy?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |