Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelemek fajtái
Szia! Igaz nekem 12V-os akkut tölt, de egy sima PB137 a töltőáramkör (3 lábú TO220 tok) 2 éve. Nem a sivatagban vagyunk, ahol hétszámra ugyanúgy tűz a nap, úgyhogy a munkapontfigyelés kevesebbet ér mint pár jó cella. Ráadásul több vele a szöszölés. Nekem a kapumotorjaim mennek az akksiról, gond nélkül.
Hali!
Értem, ez esetben nem fogok bajlódni a munkapontfigyeléssel. A 6V-os zselés akkuhoz ajánlotta valaki nekem ezt a kis töltőáramkört. http://www.nomad.ee/micros/solar/ Már csak az a kérdés, hogy hány cellát kéne rákötnöm, cellánkénti ~0,5 volt feszültséggel.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy ez milyen teljesítényű és típusú napelem lehet? Mire tudom felhasználni? Köszönöm: - CRU3L -
Megmérhetnéd a kapocsfeszültségét meg a zárlat áramát napfényben, sokat ne várj tőle.
Ahhoz, hogy kb 3w-ot és 12v-ot adjon le, mekkorának vagy milyen napelemnek kell lennie?
Ólom akkumlátort akarsz tölteni akkor 22V üresjárati feszültség kell meg ügye 3-5W-os napelem, meg egy kis töltés szabályzó mely az akku feltöltésekor rövidre zárja a napelemet.
Hello!
Szerintem ettől ne várj 12V-ot mivel egyben általában csak az egészen nagy táblák vagy a sorbakötött több kicsi szokott leadni de ha jól tudom ott is sorba vannak kötve. Mivel úgy nézem hogy ez egy lámpából vagy hasonlóból lett guberálva nemvalószínű hogy lead 12V-ot mivel ezek általában 1.5-3 vagy esetleg 6 voltról működnek (bár olyat még nem láttam). A problémádra több darab sorbakötését ajánlom Üdv. minicooper A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
Nem. Poer ledet szeretnék majd működtetni róla.
Ilyet
Akkor mikor süt a nap vagy sötétben kellene világítania?
Haha, ez tetszett. Szóval úgy ahogyan a kerti lámpák működnek. Napközben feltölti a kis akkumulátorokat a napelem, este meg használom a lámpát.
Ami egy kicsit nagyobb teljesítménnyel dolgozik, olyat már láttam az ebay-en, csak nem mertem még megrendelni. Ezeknél mire kell figyelni? Lehet rosszat venni?
Magánszemélyek sokan hirdetnek eladásra napelemet, de csak annyit írnak, hogy napelem "A", vagy napelem "B".
Mi a kettő közti különbség ?
Nekem 3 darab 50W -os napelemem van, abból egyet a haverom hozott el személyesen a V@terás árustól, kettőt én rendeltem de azt a futár hozta. Ki találhatjátok hogy csak az első adta le a névleges teljesítményt a másik kicsit a harmadik majdnem kicsit rossz, de fel sem tűnt, csak amikor párhuzamosan akartam kötni akkor derült ki hogy a kettőnek kisebb a kapocsfeszültsége a néhány darab zárlatos cella miatt, így gyakorlatilag csak egy töltött, a jót meg a kicsit rosszat még párhuzamosan tudtam kötni hogy a jóval sorba kötöttem egy Si diódát hogy lerontsam egyformára.
Sokan hirdetnek cellákat. Talán erre is gondoltál?
Néha tudom mire gondolok, de hogy te mire gondoltál azt nem tudom.
Bocs, hogy segíteni akartam, a válaszodból ítélve tudod mi a különbség.....
Ahogy elnézem, elsőre egy alapos átnézés, forrasztások javítása elengedhetetlen a képek alapján. Legalábbis az elsőnél.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2016
A ... hol ? a lapkak kozott ? De azok szerintem le vannak ragasztva, oda nem lehet odanyulni
????
Szerintem Luxort vegyél, olcsó és jó, mint a többi.(csak a többi nem olcsó)150-180W
nekem is ilyenem van, tök jól tölti a 80Ah munka aksit. Conradból vettem hozzá egy 8000Ft os invertert. de nem számoltam ki azt hogy ha 3 napig felhős az idő akkor mit csinál? egy laptop megy róla éjjel-nappal, akkor egyszer lemerült.
A Luxor egy kalap..... Törött napelemcellákat is belamináltak, a meója nem áll a top-on. Igaz - tényleg olcsó. Lehet, hogy szerencséd volt - nekünk nem. Egy szállításból 3db panel is volt rossz. Megégett, törött napelem lapok voltak bennük. Luxort nem ajánlom, vagy csak erős válogatással.
Invertert ? en mas megoldast vallasztanam, egy step up convertert, 10 dollar alatt mar 8 A-est lehet kapni es szerintem kissebb lenne a vesztesseg
Helló!
Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra a flexibilis napelemekkel kapcsolatban. Félárnyékban tényleg jobbak a mono- és polikristályosoknál illetve az egyre jobban eltűnő amorof-SI paneleknél? Ebay-en találtam egy ilyen három méteres darabot ami ha úgy nézzük, nem is kerül túl sokba: Bővebben: Link Nem akarok venni, de ajándékba elfogadnám. Ui.: Ha jól sejtem ez is amorf, de vajon jobb a réginél? A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Amennyire értek angolul, ír néhány butaságot a hirdető, de teljesítményéhez képest iszonyat drága.
250-260 W-os polikristályos ~58000.-. Itthon, bruttó áron. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2016
Hajlékony poli? Az akár meg is érhetné annyiért.
Azóta kicsit okosabb lettem, elviekben ezekből a hajlékonyokból is létezik amorf, vékony-film, mono- illetve polikristályos. Én annyira nem néztem át tüzedesen butaságok után kutatva. Azt írta az eladó, hogy ez vékony-film. Elviekben ezeknek a legjobb a fényhasznosításuk gyenge fény mellett, talán még az amorfoknál is jobb.
Konkrét adatokat nem ír, de ahogy értem, azt írja, hogy a vékonyréteg hőfoktényezője alacsonyabb, mint a kristályosé. Pedig szerintem a szilíciumdióda vékonyrétegben is dióda, meg vastagrétegben is dióda. Inkább hivatkozna egy gyártói adatlapra.
100W, 12 V hajlékony
Ez nem túl drága, de valamivel többet lehet megtudni róla. Igaz, nem 12 V-os, mint hirdetik, de akkutöltésre alkalmas.
20-50W teljesítmény között, 15V vagy felette jó minőségű, de könnyű panelt tudtok ajánlani ?
Nem feltétlenül kell hordozható kivitel, azonban gyorsan kellene telepíteni, használatba venni DC konvertert tudok csinálni..
Ez monokristályos cellákból áll.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |