Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok!
Az volna a kérdésem,hogy egy gyári erősítőben (JVC A-K300) érdemes kicserélni a csatoló kondenzátorokat? 2db 4.7µF 50V elko a végfok elején és 2db 1.5µF 50V a hangszínszabályzónál. Valamilyen jó minőségű fólia kondenzátorra. Vagy inkább a gyáriakkal párhuzamosan kötni 10nF-os Stiroflex kondikat?
Cseréld ki ugyanolyan értékű fóliára, és a gyáriakat dobd ki belőle. Utána kérlek gyere vissza, és oszd meg velünk mi lett az eredmény! Köszi!
Osztom lukacsp véleményét, mindenképpen cseréld őket, érdemes, de a bemeneteknél is tehát, minden egyes jel útjába kerülő kondenzátort cserélj a jó eredmény érdekben.
Hallható különbségnek kell lennie?
MKP kondikat használjak?
Ég és föld a különbség kb., hírtelen életre kelnek a magasok.
Ebbe a hallható különbségnek kell-e lennie, nem mennék bele...
MKP igen, az rendben van. Azért írtam, hogy utána gyere vissza megosztani velünk a véleményedet, hogy javult-e a hangzás, mert én is kíváncsi vagyok rá!
Végigkövettem a jel útját,csak ezek vannak ,a bemenetnél nincs kondi.(Nekem is fura volt)
Ezekből az MKP-ból párhuzamosan lehet kötni többet ugye?
2.2µF 250V -ból mondjuk kettőt. Tudom ,hogy nincs polaritásuk ,de szokott rajtuk lenni egy függőleges csík. A fekete kockán vagy a sárga hengeresen is.
Pármilyen kondit párhuzamosan lehet kötni.
Bármennyit párhuzamosan köthetsz. Nincs polaritása.
Köszönöm!
Rendben akkor majd megcsinálom. Egy kis időbe biztosan beletelik,csak hét közepén érkezik az erősítő.
Ha jól tudom, akkor a csík jelenti a konditekercs kezdetét, tehát ez van legkívül. Ezt a kivezetést célszerű a GND-re kötni, mert akkor ez egyfajta árnyékolást jelent.
Kivéve, ha sorba van kötve a kondenzátor ugye, mint ebben az esetben.
Szerintem Buvarruha csak arra utalt, hogy a jelúttal sorban kapcsolódik a csatoló kondi, így kevéssé értelmezhető, hogy a csíkkal jelölt kivezetését GND-re kötjük.
Másfelől ha van több adott értékű kondim, de ennél nagyobb kapacitásértékkel szeretnék csatolni, akkor több csatoló kondit párhuzamosan köthetek, amelyek eredője még mindig a jelúttal sorosan lesz kapcsolva.
Nem tudom általános-e, de pl a WIMA nem tekercsből készíti az MKP kondikat. Mellékeltem az adatlap egy ábráját.
Nem, csak félreértés volt, katt hozzászólását egészítettem ki azzal, hogy a jellel soros kondinál nincs ugye GND és nehogy ne értse a kolega, hogy most akkor mit is kell a GND-re kötni, mert, hogy nincs GND.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2014
Persze, nem általános. Az MKP-t, meg MKS-et nem tekerik. De pl. a C219-et tekerik. Meg a stiroflexet is. Meg a forgókondit is, hiszen van neki tengelye...
Szimmetrikus tápegységett hogy-lehhet csinálni ? gondolom már jo párat csináltatok mint én ! elöre is Köszönöm a választ. !
Idézet: „gondolom már jo párat csináltatok mint én” Ha már te is csináltál jópárat, akkor mi a kérdés?
Sziasztok!
Aktív mélynyomót szeretnék építeni magamnak. Hangszóró még nincs meg hozzá, így jó lenne ha bírná a 4 ohmot is. Trafó az egy BEAG TH-175 B lesz, ami kb 300VA és +-50VDC-t képes leadni. Erősítőt viszont nem tudom melyik lenne a legjobb ami ekkora feszültséget képes elviselni 4 ohm mellett. Van itthon két pár Fairchild BD249C és BD250C páros. Ezek nem tudom mennyire lennének jók ide. Vagy vegyek inkább nagyobbakat?
Az hogy nem csináltam még bocsánat hogy fére irtam :/
az lenne a kérdésem ha nem baj ,hogyvan egy trafom ami egy TDA 7294 300w erösitöben volt a már csak az van meg( müszaki adatok a transzforműtorol )! :INPUT-230V/50Hz (BLK) OUTPUT-AC:23VX2/1,2A AC:10,5VX2/2,8A AC:7.5VX2/350mA és mikel a szomentrikus káp egyekhez ? [i][/i]
OKÉ Az hogy nem csináltam még ilyett valaki segitene nekem ?
van egy trafom ami egy TDA 7294 300w erösitöben volt . müszaki adatok a transzforműtorol :INPUT-230V/50Hz (BLK) OUTPUT-AC:23VX2/1,2A AC:10,5VX2/2,8A AC:7.5VX2/350mA és mikel a szimentrikus kápegyekhez ? elöre is köszönöm a válaszokat
Nos, akkor leírom, hogyan kellett volna kinézni a hozzászólásodnak.
"Szeretnék építeni egy szimmetrikus tápot. Ehhez van egy trafóm, egy 300 W -os erősítőből. A trafó adatai: Primer: 230 V/50 Hz Szekunderek: 1. 2×23 V/1,2 A 2. 2×10,5 V/2.8 A 3. 2×7,5 V/350 mA Ezen kívül mi kell (inkább mi szükséges)hozzá? Előre is köszönöm a válaszokat." Erre céloztunk, hogy írj rendesen. Van helyesírás ellenőrző, ha piros hullámos vonallal alá van húzva, ott valami hibádzik, keresd meg, hogy mi a hiba. De van három topik is, ahová a kérdésed való: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Ha ezekbe beleolvasol, találhatsz megoldást is a problémádra.
Szia. Szükséged van két megfelelő feszültségű elektrolit pufferkondenzátorra, és egy 4 diódából álló úgynevezett graetz (ejtsd gréc) hidra, mely egyenirányitja a transzformátorból érkező váltakozó feszültséget. Az elektrolit puffer kondenzátorok pedig a megfelelően megválasztott kapacitás értéknél igyekeznek simitani a váltakozó feszültség egyenirányitásából eredő lüktetést.
Ez már szép látvány. Én is ezeket a tranyókat használom ha lehet. Gyári "nagy" készülékekben is sűrűn előfordul, és szerintem a TO3-as tok után ezeket lehet a legjobban lecsavarozni bordára. Árban is elérhető kategória. Tranyópár/100W. így buli szinten is lehet alapozni rá. Agyvérzés kerülget amikor egy ekkora beruházásnál 1-2 tranyópáron spórolnak, és utána meg megy a csodálkozás, hogy az első alkalommal pukkan az egész.
Üdv szakik! Elkezdtem építeni egy kapcsolást,a táp még nem adott de a papír szerinti ajánlás +- 85 V. Nos irfp 9240,és irfp 240 lenne a panelen 1-1 pár. Kapcsolási rajzot mellékeltem. Amitől meginogtam az a magas tápfeszültség ugyanis az irfp 240 adatlapján a gate source voltage re +- 20 voltot írnak. Nem lesz ez magas 4 fet számára (+- 80 v gate áram)? Nem szeretnék füstfelhőt. Minden infót szívesen fogadnék.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |