Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2908 / 3601
(#) jani1987 válasza oxygen hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Ha tudnám nem ide írnék hanem nagyba nézném. A néger fickónak az volt a szokása hogy az ökle elfér a szájába.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Esetleg ezek közt? Bővebben: Link
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 29, 2018 / 1

Ezt nem hiszitek el!!
A régi 32 GB pendriveomat már vérprofi számítógép-szerelő is "halottnak" diagnosztizálta! (Azaz semmi életjel és minden adat odaveszett.) Erre én most csak úgy újra elő vettem és azzal a gyanakvással kezdtem vizsgálgatni, hogy "biztosan" nem érintkezik valami valahol. Így elkezdtem különböző irányokból nyomogatni egy USB hosszabbító-kábelbe dugva. Egyszer csak felvillant a piros LEDje!!! Na, azonnal létrehoztam neki egy új mappát, majd jobb kézzel marokra fogtam a csatlakozót és hüvejkkel erősen rányomtam a memória chip hátára, és így kicsit több mint 5 percig erősen nyomva tartva sikeresen [Ctrl+A, F5] sikeresen kimentettem mind a 3,04 GB adatot az utolsó bájtig!!! Ezek után persze nagyon nem éreztem az ujjamat!!
Szóval, nem minden lehet halott ami annak néz ki!
(#) peti333 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 29, 2018 /

Nemrég történt az eset, hogy a kolléga kapott egy céges repiajándék pendriveot a csapatépítős képekkel. Gondolta milyen jó lesz a szkópról leszedni a képeket. Működött is 1-2 hónapig, amikor egyszer csak a pendrive megadta magát. Kolléga szétszedte, felmelegítette a forrasztásokat, erre a pendrive életre kelt. Ezután remekül működött 1-2 hétig, elhalálozott, kolléga megint megjavította.
Pár nappal később egyszer csak beront a konténerünkbe, szó nélkül turkálni kezd a szerszámos fiókban, előkapja a méretes gumikalapácsot, majd a következő pár percben picit átalakította az említett eszköz mechanikai dizájnját. A maradékot még a padlón addig ütötte, amíg az utolsó darabkája is felismerhetetlen nem lett. Valahol még a képek is megvannak a végeredményről.
(#) Gery78 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Ezt kérlek, úgy hívják, hogy biomechanikus javítás.
(#) pjg válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Mint a döglött légy. "Lehet, hogy csak alszik."
(#) SALáta válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Azaz. Letettem a cf kartyát a 350x120x60 as előmunkalt acélra. Hatrafordultam, lelöktem és a lap a kartyával együtt a földön landolt. A lapocska egyik éle belefúródott a kártyába a nyákot félig szétmetszve....
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Kölcsön kinyír visszajár.
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Danke schön.
(#) zsolt58 hozzászólása Jún 30, 2018 /

Helló.
Nem tudom melyik topikban tegyem fel ezt a kérdést az IGO nevű GPS alkalamzással kapcsolatban.
Az a helyzet, hogy most vettem egy új mobilt. HUAWEI P Smart
És a kijelzőjének a felbontása 2160 x 1080.
És sehogysem találok rá megfelelő Skin-t.
Nem indul.
Ezt irja ki:
Idézet:
„User interface resolution (1080x1841) is not supported or compatible skin can not be found.”

Elöre is köszönöm.
(#) jani1987 válasza zsolt58 hozzászólására (») Jún 30, 2018 /

Nem tudom mi a konkrét célod a navigációval de én galaxy s4-en a sygicet használom. Más a wazet vagy azt amit.
(#) Remci hozzászólása Júl 1, 2018 /

Üdv!

Van itt valakinek kutyája? Van egy Rottweiler kutyám, aminek a fülét minden nyáron kikezdik a legyek. Nincs valakinek valami jó,vagy bevált tippje hogy mivel lehet ezt lekezelni, illetve távol tartani a legyeket? Állatorvos már adott ilyen-olyan szereket, de nem igazán vált be egyik sem, ezért próbálok a természet gyógyászat felé terelődni . Hátha akad itt valakinek egy bevált receptje. Köszönöm.
(#) Gafly válasza Remci hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

Ismerem a problémát, nálunk is volt ilyen.
Amint tapasztaltad, az a baj, hogy a legyek folyton rámennek és nem tud begyógyulni.
Van olyan szer, ami rajta marad és legyek sem szeretik. Sajnos pontosabb definíciót nem tudok adni, de van
Mondjuk kutya termékét összeszedni és alaposan feltakarítani a lakását biztosan nem árt, valamint esetleg beporozni a környéket (tudom, eredeti kiírás szerint ami repül az ellen nem jó, de csak leszáll egyszer, és akkor gyalogszerrel közlekedik). Ez a része sohasem árt...
(#) Remci válasza Gafly hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

Igen, az a baj hogy folyamatosan lepik. Az ólja takarítva van, de nem igazán használ. Gondolkoztam hogy körbe permetezem a helyét, van valamilyen szer amit pl az élelmiszer iparban is használnak, le fújják vele a falakat és ha egy légy rá száll akkor le is esik. Másra állítólag nem káros, csak nem tudom mi a neve.
(#) _barby_ válasza Remci hozzászólására (») Júl 1, 2018 / 1

A kutya nem kennelbe (ólba) való, és nem megkötve.
Csak ezen esetben tudják támadni a legyek.
Nekem 50 éven át volt kutyám, soha egy légycsípése nem volt egynek sem, igaz szabadok és boldogok voltak.
(#) Gafly válasza Remci hozzászólására (») Júl 1, 2018 / 1

Megkérdeztem a feleségemet, hogy mi volt a csodaszer: Baba posikenőcs. Az a jó zsíros, vastag, régi szabvány szerinti
Régen még a kromofág is leszedte a festéket
(#) pucuka válasza Remci hozzászólására (») Júl 1, 2018 / 1

Én csak úgy ismerem, hogy kék kenőcs. (keress rá a neten, remélem, még létezik) Hámosít, igen gyorsan. Felfekvés kezelésére használják, természetes anyagokból.
(#) pjg válasza Remci hozzászólására (») Júl 1, 2018 / 1

Neogranormon kenőccsel kell vastagon bekenni a fülét.
A légy nem szál rá, a sebet gyógyítja.
Mellékhatásként a szőr kicsit gyorsabban nő.
(#) Firefighter1 hozzászólása Júl 1, 2018 /

VPN-be valaki otthon van?
Se a NORD VPN-nél se az ExpressVPN nél nem találok se felhasználónevet... se normális server és port-ot
(#) tbarath válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

Ezek gondolom előfizetős szolgáltatások
(#) Firefighter1 válasza tbarath hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

eEltaláltad!
MIind a kettőre van előfizetésem!.
Ha belépek a My Account-ba, akkor nem találok olyat, hogy user name!,_Iilletve a kiválasztott server portját sem!.

Bejelentkezésnél e-mail_címet kér, de ha azt adom be a kliensprogramnak, akkor azt kapom hibának, hogy hibás felhasználónév.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) Remci válasza pjg hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

Köszönöm mindhármótoknak a segítséget,kipróbálom a javasolt dolgokat.
(#) Alkotó hozzászólása Júl 1, 2018 /

Egyszer már nekifutottam, de akkor elhalt a dolog. Most viszont megint csövet kellene cserélnem az akvárium világításban, ami részben drága, részben sokat fogyaszt. Tehát adódik a lehetőség, hogy át kellene alakítani valamilyen LED-es világításra.
1. A sárgás fényű LED-ek fénye alkalmas a halak és növények megvilágítására? Képesek ezek a napot szimulálni? Nem zavarja bármi módon az életvitelüket? Ez balgának tűnő kérdés, de neoncsőből is külön gyártanak kimondottan erre a célra (ami lehet, hogy csak üzleti fogás).
2. A másik kérdés is primitív de mégis tanácstalan vagyok. Tudni lehet mekkora a fényereje a LED-szalagoknak? Esetleg éppen a neoncsőhöz képest? 2 db 18W-os cső van most benne (egy ideje már csak egy, most meg éppen egysem), amik azért jelentős fényerőt jelentenek kb. 10 cm-re a vízfelszín felett. A teljesítmény LED-ek nagyon vakítanak, ezért inkább a LED szalagot látnám értelmesebb alternatívának, de nyitott vagyok minden jó tanács befogadására.
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

Csak olvastam róla.
A gyári lámpákban 6500 kelvinfokos a színhőmérséklet.

Ő csinált lámpát.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

Led szalag fényereje típusfüggő, sokféle, adataiban szerepel, valamint a színhőmérséklete is, ami a színe sárgától kékesig. Vannak vízálló led szalagok. A led szalag vágható bizonyos szakaszonként, általában kb. 5 centinként. Tehát olyan hosszút vágsz le, amennyi a szükséges fénymennyiséget adja. Az esetleg probléma lehet, hogy a led szalagon pontszerű a fénysugárzás, halakat talán zavarhatja. Esetleg beletenni a fénycső üvegrúdjába, ha a két vége lebontható. Ekkor szétszórja a fényt, és a fénycső "segít" a megfelelő színt adni, ugyanis az üvegcső belső bevonata adja a színt, amin a led fénye is átmegy. 12V DC táplálás kell a led szalagoknak, hossztól függetlenül.
Bővebben: Link
Ennyit tudok ehhez mondani.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2018
(#) Remci válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

De ha például beleteszi egy ilyenbe, akkor már nem lesz pontszerű a fénye Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

Köszönöm a linket, tanulmányozom.
(#) elektroncso válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 1, 2018 /

Léteznek olyan LED-es fénycsövek amik méretben passzolnak a hagyományos fénycsövek helyére.
led fénycső
Esetleg ez is megoldás lehet, közvetlenül 230Vról működnek és nem igényel átalakítást a régi burkolat (természetesen a fojtót, elektronikus gyújtót ki kell szerelni).
(#) jdani hozzászólása Júl 2, 2018 /

Üdv. Tudnátok mondani egy oldalt, ahol autók bontott ábrái vannak?
Mindenféle, tehát motor- felfüggesztés, szóval minden leírva, és külön minden alkatrész gyéri száma is.
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Júl 2, 2018 /

Milyen típusú autóé? Ez például egy VW csoportos alkatrészjegyzék.
Következő: »»   2908 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem