Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   393 / 621
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Idézet:
„Én Pakson dolgozom és nem félek semmitől, azt pedig nem tudom honnan jön a pénzl!
Tehát én nem tudtalak volna felvilágosítani.”

Pedig iszonyat rettenetek történnek ám Pakson.
Meghivtam fórumtársat ebédre, és akkor nem azt mondta hogy "havária volt az erőműben" a késését indokolva, hanem hogy belejtette a telefont a kagylóba. Feleségének meg nem voltam eltárolva. Vagy valami hasonló.
Nekem nagyon nagy élmény volt, mellesleg. Vagy nem is úgy volt. Kaja jó volt, druszámat azóta is meglehetősen kedvelem.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2021
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Örülök, hogy tetszett!
Nem minden nap lát ilyesmit a kívülálló.

Tudod az rettenetesen a furcsa dologban, hogy a négyes blokk kilátóra bárki felmehet (ámbár lift az nincsen a bámészkodóknak).
Már ugye ha előre beregisztrál és tényleg odamegy. Ja, ha, ilyen feltételek vannak, akkor nem megyek.
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 1

Te valakire nagyon be vagy rágva!
Pedig, ha van (lesz) rá lehetőség, kár kihagyni, mert egy laikus számára is érdekes!
Sok százezer (millió körüli) látogatót fogadtunk már.
Pont az miatt, hogy bárki megnézhesse, hogy csökkenjenek az ellenérzések, hogy "ismeretterjesszünk", hogy helyre tegyük a fejekben az esetleges hülyeségeket.
32 éve dolgozom ott, de még mindig rá tudok csodálkozni, hogy te Úristen, hogy ez mekkora, hogy a fenébe tudták ezt annó így összerakni.
(#) lazsi válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 1

Én majdnem 30 éve jártam Pakson és elvileg "némi extrával kiegészített" tárlatvezetést kaptunk. Persze, az volt az egyetlen alkalmam, így nem tudom miben volt más ahhoz képest, mintha "hétköznapi" emberként mentem volna oda. Lehet, csak annyi, hogy szakmaibb nyelvezettel beszéltek hozzánk és olyan dolgokat is megmutattak, ami nem érdekli a laikusokat - kísérőtanárként voltam ELTE-s fizikus hallgatókkal.

Második alkalommal már nem volt akora buli, mert a nagyfőnök akkor nem adott állófogadást hidegtállal és PowerPointtal.

De szerintem inkább azt kellene reklámozni, hogy a másik végén a múzeum teljesen ingyenes, éppen csak be kell csattogni, munkanapokon/időben nyitva van.
Mellesleg: Nem én loptam el az csoda szemléltető eszközt a kiállitásról. Undok aki erre gondolni is mer. Nem is jó a fényképezőmhöz.

HE fórumon nehéz (mondanám szinte lehetetlen összedni) 10 embert, aki hajlandó pontosan megadott időben, nevét előre vállalva megjelenni, gyárkapuban.
Ennek hiányában meg hogy a bánatba szervezzünk üzemlátogatást???
(#) gyerek67 válasza lazsi hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

A szakirányú felkészültséggel érkező csoportoknak valószínűleg másképp, mást magyaráznak, mint a "hétköznapi" látogatóknak.
(#) antikzsolt válasza Gafly hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Jól sejtem hogy pakson van múzeum amit lehet látogatni? Még most is?

Idézet:
„a nagyfőnök akkor nem adott állófogadást hidegtállal és PowerPointtal.”

Persze! Nem fog a góré minden alkalommal traktálni, még a végén odaszoksz!
A múzeumot időközben elbontották, mert kell a hely Paks2-nek.
Azt nem tudom, hogy összerakták-e már máshol.
Aztán, hogy is volt azzal a szemléltető eszközzel?
(#) Gafly válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

(#) gyerek67 válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Ha az Energetikai múzeumra gondolsz, annak a helye most építési terület. De a vírus miatt most amúgy sem lehet jönni hozzánk.

Puff, ez érdekes!
Azt gondolná az ember, hogy ez mégiscsak egy ménkűvel (még ha jellemzően kisebbel is) foglalkozó fórum....

Fórumtárs nem lop múzeumból tóriumos objektivet.
Az kicsit (sem) volt vicces szerintem, amikor mutatták, hogy (és akkor itt volt régen szemléltetésként egy jó drága "tóriumos objektiv"), de valami "fi/fa, de mindegy is" ami eltűnt.

Tehát akkor nincsen most ott semmi néznivaló.
Ez nem bántás, csak tájékozódás lenne, és nem is nekem.

Ne már?! Ellopták "AZT az ojjektívet"??? Erről nem is hallottam!
Igen, nálunk most nincs (itt sincs) nézelődés, sajnos....

Szerintem nagy égés volt, amikor a solti rádióálomásnál megjelentünk mint "HE delegáció" két autóval) és akkor nem volt tele egyik sem.
Gondolom Pucuka (is) meggondolja máskor, hogy "prostituálja magát" a "köz érdekében".
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Hát igen, letárgyalom a látogatást, az engedélyt az AH vezérigazgatójával, ki is jelöl kapcsolattartót, aztán megjelenünk egy páran.
(#) gyerek67 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Azért ez tényleg elég gáz....
Pláne, ha valaki jelentkezik a látogatásra, aztán nem megy el.
(#) antikzsolt hozzászólása Márc 17, 2021 /

Ó de kár hogy ilyenekről lemaradok Mindig is érdekelt az ilyesmi. Technikás múzeum naná.
(#) pucuka válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 1

Van külön topikja, jelöld be értesítésre.
Bővebben: Link
(#) antikzsolt válasza pucuka hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Köszi eddig ezt még nem láttam.
(#) Udvari Zsombor válasza lazsi hozzászólására (») Márc 18, 2021 /

Gyári állapotú árnyékolt kábel volt az, és nem hogy egy PC volt ott ami mögött áthaladt, hanem egy PCI tuner kártyába ment a kábel, bár elvileg nem szabad befolyásolnia a kártyát a gépnek amiben van... Akkor vajon mit foghattam be?
(#) bbb válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 18, 2021 /

Ilyenről tudnék mesélni... Egyik barátommal tíz év alatt kilenc országos FIAT punto találkozót szerveztünk meg, második évtől kezdve előregisztrációval, ami ugyan nem volt kötelező, de nekünk segítség lett volna a várható létszám megsaccolásában. Mivel saját zsebből ment a szervezés, ajándékok összeszedése, programok összerakása, így nem volt mindegy, hogy 20,vagy 100 autó jön el. Szerencsére lelkesedés az volt, s baráti körből sikerült szponzort is találni (például ajándékként tudtunk minőségi bort adni a programokon jól szereplőknek), s ami a legfontosabb volt, mi bőven előre kitűztük az időpontot, helyszín adott volt, árak hónapokkal előre tisztázva (belépőt mi nem szedtünk, a kemping díját kellett megfizetni). Az így kapott kedvezményes kempingárat ráadásul a kempingvezetés kitolta a találkozóra érkezettek számára, így volt, aki két hetet töltött lent kedvezményesen. Persze szigorú házirendünk is volt emellé, így minket szerettek a kempinglakók és a kempingvezetés is.
Na ilyen feltételek mellett volt a beregisztráltból eljött általában 70% körül, akik nem jöttek, azok vissza se szóltak, hogy mégse. Egyik évben meg kiugróan alacsony volt, akkor valami 40% jött csak el.

Kisebb kirándulást szerveztem már a Megyeri-híd pilonját meglátogatni. Ott nem lehetett panasz a létszámunkra, eleve talán tizenpár főt vezetnek csak körbe egyszerre, nekünk meg arra kellett figyelni, hogy ne legyen nagyon túljelentkezés

Viszont ha valaki megtudja mikor lesz (ha lesz) idén a vízművek Duna alatti sétája, az ne tartsa magában, szívesen elmennék!
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Márc 18, 2021 /

Oda én is elmennék, csak iszonyat hamar betelik a kvóta. Valamint szerintem az idén tutira nem rendezik meg...
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Márc 18, 2021 / 2

Ha nem rendezik meg, akkor is gyárlátogatás formájában elképzelhetőnek tartom a kirándulást. Nekem egy e-mailt megért a kérdés, el is küldtem nekik, hátha a járványhelyzet feloldásakor egy megszervezett csapatkirándulást tehetünk ott.
(#) gyerek67 hozzászólása Márc 18, 2021 /

Nos, utánanéztem, az Energetikai múzeumot nem bontották el, áll a helyén.
Csak sajnos be vagyon zárva, de nagyon...
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 18, 2021 /

Annak örülök, hogy nem bontották el, zárva meg most minden be van, sajnos. De ha véletlen valaki éppen arrafelé jár, akkor van másik.
(#) Gafly hozzászólása Márc 19, 2021 /

Ingyen IC. Azt szeretitek.
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 19, 2021 /

Ó, ez nem annyira újdonság!
Korábban, ha az ember megcsodált egy alkatrészt a Neten és volt pofája írni ( ) a gyártónak, hogy:
"Mmmm, izééé...
Szeretném kipróbálni/nyúzni az alkatrészüket egy projekthez, lenne-e lehetőség, küldenének belőle esetleg mintaként 1-2 darabot?"
Az ismerőseim szinte soha nem csalódtak, megjött a cucc.
Nekem nem volt hozzá gyomrom...
Következő: »»   393 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem