Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Pont azt írtam, hogy normál légköri nyomásnál nem olvad, hanem szublimál 3642°C-on.
Addig szilárd állapotú, a volfrám olvadáspontja 3422°C, tehát elvileg megolvasztható lenne, de előbb lesz belőle volfrám-karbid. Természetesen ezt csak vákuumban esetleg nemesgázban lehet elvégezni, mivel a szén és a volfrám is levegőn jóval alacsonyabb hőmérsékleten elég.
Ez nem egy "jó kis történet volt", ezt az idiótát nagyon sokan a megszenvedték !!!
Úgy 15 évvel a diplomaosztó után az egyik munkahelyemen találkoztam egy kollégával, aki ismerte az illetőt - ifjabb volt az illető, vagy 10 évvel. Tőle tudtam meg, hogy "Ló bácsitól" megvonták a "bácsi" utótagot, miután az egyik előadáson az egyik hallgatónak odaszólt: - Mit akar, maga takony ? Innentől kezdve "simán" Ló volt. Egy másik esete: Aki járt egyetemre az tudja, hogy a nagy előadókban oda ül mindenki, ahová akar és ahol talál helyet magának. A stréberek előre, a kevésbé "szorgosak" a lelátó hátsó soraiba. Egy új évfolyam első előadásain történt ... Az első padban nem ült a szélen senki ... Felült a padra, keresztbe tette a lábait (női módra), majd elkezdte vakargatni a khmmm... "combja tövét". A második sorban ülő lány hallgatók pirulva röhögcsélni kezdtek. Ez meg oda szól nekik: - Mi van ? nem láttak még ilyet ? Az egyik rövidebb, mint a másik - célozva a lábaira ...
Namost én nem az embert méltattam, hanem a leírt sztorit!
Bádogosok, ácsmesterek! A tetőfólián lévő kondenzvíznek (fólia és fedőlemez között) hova kell folynia?
Sok helyen néztem már, de az esetek 90%ban amit láttam, az úgy van kialakítva. Bővebben: Link Tehát a csatorna mögött csepeg le a földre. A helyes megoldás nem az ami a képen van? A csatorna tartójának még a fólia alatt kell lennie, hogy a kondenzvíz is a csatornába follyon?..
Úgy kéne neki lennie, attól függ hogy hova és hogyan vannak felfogatva a csatornakampók. A videón a lécek fölé, így a víz a cseppentőlemezen a csatorna mögé fog csepegni. Nálunk is érik a tetőcsere, hasonlón gondolkodom de én már alapjaiban sem értem az egészet. Az oké, hogy fel van rakva a fólia. Na de, a lécek meg a fólia fölött vannak, ott ahol a lemez alja nedves, és minden reggel csepereg le ott a víz, vagyis a léceknek kötelező lesz ott rövid úton elrohadni.
Voltam egy ismerősömnél egy nyári reggelen ahol így van megcsinálva a melléképület. Benéztünk alá, csurom víz volt a lemez belső fele. Kérdem tőle, és mondom a lécek? Azok is vizesek, nem árt az nekik? Megvonta a vállát és ennyi. Állítólag létezik olyan lemez, ami alá nem kell fólia, mert a lemez belső felére az rá van ragasztva (olyan filcszerű). A szomszédban most cserélték le olyanra a tetőborítást, annyi volt a meló, hogy leszedték a tetőről a cserepeket, rárakták az öreg régi tetőlécekre a lemezt, lecsavarozták és elmentek. Kérdeztem a srácot miért nem raktak alá fóliát, azt válaszolta hogy mert nem kell, van a lemez belső felén. Aki látta a munkát közelről ő azt mondta nekem, hogy ő nem látott a lemez belső felén semmi ilyet, úgyhogy ha lesz rá érkezésem akkor átmegyek majd és megnézek egy hulladék darabot, hogy most akkor mi is az igazság.
Találtam ilyet hogy antikondenzációs filc bevonat, hogy erről van-e szó nem tudom.
Érdekes, tényleg ha a lecekhez vannak hozzácsavarva a fedőlemezek, azok kondenze előbb minden egyes lécen akad meg, és onnan folyik le a fóliára.
De azért gondolom nem literszámba van ott a kondenz, és nem minden nap. Nagyobb hőváltozáskor csak. Fóliát mindenképp tennék a lecek alá.
Kaptam egy darabot, kiokosodtam. Azt már többektől halottam hogy itt érdemes venni, mondjuk nem most amikor méregdrága minden. Megrendeléskor mondod hogy kéred rá a filcet és ráragasztják, de elég húzós, az plusz 500Ft/m2, viszont nem kell alá fólia, és állítólag a tetőlécek sem vizesednek így át. A lemez amikor 2 éve nézegettem még 2600 körül volt most már 3600.
A fűtés szezon vége körül tervben van egy víztárolós kályha építése amire a radiátorok mennek. Tudtok ide vonatkozó szakirodalmat vagy megoldási javaslatokat adni? A kályha természetesen nagy hőtárolási képességű lenne mint a csempe.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2021
Ezt a berendezést szerintem úgy hívják: Vegyes tüzelésű kazán. És a boltban kapható ... Bár, ha hozzájutsz "occsón" acél lemezekhez és tudsz hegeszteni, akkor te is elkészítheted.
Idézet: És akár úgy is hogy Vízteres kandalló - vízteres cserépkályha „Vegyes tüzelésű kazán”
Van olyan fórum tag közöttetek itt fejér megyében akinek van labor tápja? Van egy ötletem amit tesztelni akarok.
Nem Fejér, de pont a Délinél. Mit szeretnél?
Írtam privátban elkerülendő az offolást.
Alapvető szabály, hogy a parkoló autónak nincs elsőbbsége.
Dehát jobb oldalról jön, és nincsen tábla előtte...
Sziasztok!
A nyirkos helyen tárolt kerékpárgumikat ellepte a penész. Nem teljesen értem, mert ha jól emlékszem, a gomba nem szereti a ként, (nem véletlenül vannak kéntartalmú permetszerek gombás betegségek ellen) a gumiban pedig nem kevés kén van. Vagy gombafajtól függ? A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
Lehet, hogy csak a rátapadt koszt eszi a penész.
Van benne kén de nem elemi formában, már ha jól tudom. Ugyanakkor nem a gumiból táplálkozik a gomba, az csak mint hordozó szerepel a láncban. A gumira tapadt és a levegőben szálló egyéb anyagokat eszi.
Ahol a smart autó áll, ott történt az eset. Majdnem egyenes az utam, belátható minden sarka, amit én figyeltem is (hova máshova néztem volna, ha elengedem a kormányt, elesek...). Sebességem a biciklisáv végen a gyalogosok miatt 5km/h lehetett.
Szerintem megnyerjük (szörnyű, hogy ezt a szót kell használni). A néni csak azért küzd, hogy ne legyen 1500Ft-tal magasabb a havi biztosítása... Én meg azért, hogy ne kelljen egy hiba (nézőpont kérdése, hogy kié)/karc miatt dupla annyit fizetnem, mint a bizonyos úriembernek a busz előtti büntetőfékezés miatt A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
A törvény szerint kicsit homályos a "parkoló autó" megfogalmazás, ha pl. az autó kőzben ide-oda mocorgott, már problémás lehet. Plusz az abszolút gyorshajtás már 10km/h-nál is megtörténhet 30-as övezetben is akár
Majd meglátjuk, mit mond a bíró/bírónő.
Sziasztok.
Hidraulikus féket szeretnék légteleníteni elektromos rolleren (kb.1.8m a fékcső). Átmostam az egészet, fejre fordítva a rollert a fékkarnál fecskendővel átnyomtam a rendszert, a felesleg a féknél található csapon jött ki. Ezután lelégtelenítettem a fékkart (fecskendő rá olajjal, nyomkodni a fékkart, így a levegő elkezd felfelé vándorolni), ugyanezt megcsináltam a féknél is, így az egész rendszer légmentes, ez érződik is, ha pl. a fékpofák közé berakok valamit, teljesen kitámasztva nem tudom a fékkart kicsit sem benyomni (nincs levegő, amit összenyomhatnék). A gond az, hogy a fékkar elengedésekor lassan húzódnak vissza a fékpofák. Lomhák. Ezeknek olyan gyorsan kellene mozogniuk, mint ahogy elengedem a fékkart, nem? Vagy a hosszú fékcső okozza ezt a kb. 3-5mp-es visszahúzódást? Köszi.
Meg lett a hiba, elbújt a dugattyú mögött a levegő, szépen át kellett mozgatni a fék dugattyúit, felnyomni olajjal, dugattyúval kinyomni, ezt ismételgetni... Jó kis szórakozás volt, de most jó.
Tipikus segítség fék beállításra youtube-ról: fék felcsavarozni, de lazán hagyni, a fékkar behúzni, behúzva tartva meg kell a fék csavarjait húzni, és kész! Mindig kipróbálom, eddig sosem lett jó, kivéve most. Szerencse.
Mit gondoltok egy ilyen levélről?
Return-Path: <support@cytotecbolivia.net> A "perui indiánok" aktivizálják magukat. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
Én is voltam már késésben, de ilyet sosem kaptam.
Ilyen levelet én is kaptam, annak a válaszcímét nem néztem, de az összes adat stimmelt az mvm oldalán a fiókba belépés után is. Összeg, szerződészám, minden. A befizetési link pedig a rendes otp oldalra irányított át.
Bár ahogy most összenéztem az én emailemmel a tiedet, a másodlagos azonositó email cím gazszamla@mvm.hu, ha jól látom a tieden pedig valami freemailes cím. Továbbá nekem ehhez az emailhez van csatolva egy számlakivonat is. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |