Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3338 / 3599
(#) rectamas válasza Egri Frédi hozzászólására (») Nov 5, 2021 /

Pont azt írtam, hogy normál légköri nyomásnál nem olvad, hanem szublimál 3642°C-on.
Addig szilárd állapotú, a volfrám olvadáspontja 3422°C, tehát elvileg megolvasztható lenne, de előbb lesz belőle volfrám-karbid. Természetesen ezt csak vákuumban esetleg nemesgázban lehet elvégezni, mivel a szén és a volfrám is levegőn jóval alacsonyabb hőmérsékleten elég.
(#) mateatek válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 5, 2021 /

Ez az ember vezette akkor az autót?
(#) Egri Frédi válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 5, 2021 /

Ez nem egy "jó kis történet volt", ezt az idiótát nagyon sokan a megszenvedték !!!

Úgy 15 évvel a diplomaosztó után az egyik munkahelyemen találkoztam egy kollégával, aki ismerte az illetőt - ifjabb volt az illető, vagy 10 évvel. Tőle tudtam meg, hogy "Ló bácsitól" megvonták a "bácsi" utótagot, miután az egyik előadáson az egyik hallgatónak odaszólt: - Mit akar, maga takony ? Innentől kezdve "simán" Ló volt.
Egy másik esete:
Aki járt egyetemre az tudja, hogy a nagy előadókban oda ül mindenki, ahová akar és ahol talál helyet magának. A stréberek előre, a kevésbé "szorgosak" a lelátó hátsó soraiba. Egy új évfolyam első előadásain történt ... Az első padban nem ült a szélen senki ... Felült a padra, keresztbe tette a lábait (női módra), majd elkezdte vakargatni a khmmm... "combja tövét". A második sorban ülő lány hallgatók pirulva röhögcsélni kezdtek. Ez meg oda szól nekik: - Mi van ? nem láttak még ilyet ? Az egyik rövidebb, mint a másik - célozva a lábaira ...
(#) sargarigo válasza Egri Frédi hozzászólására (») Nov 5, 2021 /

Namost én nem az embert méltattam, hanem a leírt sztorit!
(#) jdani hozzászólása Nov 6, 2021 /

Bádogosok, ácsmesterek! A tetőfólián lévő kondenzvíznek (fólia és fedőlemez között) hova kell folynia?
Sok helyen néztem már, de az esetek 90%ban amit láttam, az úgy van kialakítva.
Bővebben: Link
Tehát a csatorna mögött csepeg le a földre.
A helyes megoldás nem az ami a képen van?
A csatorna tartójának még a fólia alatt kell lennie, hogy a kondenzvíz is a csatornába follyon?..
(#) Ge Lee válasza jdani hozzászólására (») Nov 6, 2021 /

Úgy kéne neki lennie, attól függ hogy hova és hogyan vannak felfogatva a csatornakampók. A videón a lécek fölé, így a víz a cseppentőlemezen a csatorna mögé fog csepegni. Nálunk is érik a tetőcsere, hasonlón gondolkodom de én már alapjaiban sem értem az egészet. Az oké, hogy fel van rakva a fólia. Na de, a lécek meg a fólia fölött vannak, ott ahol a lemez alja nedves, és minden reggel csepereg le ott a víz, vagyis a léceknek kötelező lesz ott rövid úton elrohadni.
Voltam egy ismerősömnél egy nyári reggelen ahol így van megcsinálva a melléképület. Benéztünk alá, csurom víz volt a lemez belső fele. Kérdem tőle, és mondom a lécek? Azok is vizesek, nem árt az nekik? Megvonta a vállát és ennyi.
Állítólag létezik olyan lemez, ami alá nem kell fólia, mert a lemez belső felére az rá van ragasztva (olyan filcszerű). A szomszédban most cserélték le olyanra a tetőborítást, annyi volt a meló, hogy leszedték a tetőről a cserepeket, rárakták az öreg régi tetőlécekre a lemezt, lecsavarozták és elmentek. Kérdeztem a srácot miért nem raktak alá fóliát, azt válaszolta hogy mert nem kell, van a lemez belső felén. Aki látta a munkát közelről ő azt mondta nekem, hogy ő nem látott a lemez belső felén semmi ilyet, úgyhogy ha lesz rá érkezésem akkor átmegyek majd és megnézek egy hulladék darabot, hogy most akkor mi is az igazság.
(#) Ge Lee válasza jdani hozzászólására (») Nov 6, 2021 /

Találtam ilyet hogy antikondenzációs filc bevonat, hogy erről van-e szó nem tudom.
(#) granpa válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 6, 2021 /

Igen, ez az. Nemrég raktam fel ilyet.
(#) jdani válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 6, 2021 /

Érdekes, tényleg ha a lecekhez vannak hozzácsavarva a fedőlemezek, azok kondenze előbb minden egyes lécen akad meg, és onnan folyik le a fóliára.
De azért gondolom nem literszámba van ott a kondenz, és nem minden nap. Nagyobb hőváltozáskor csak. Fóliát mindenképp tennék a lecek alá.
(#) Ge Lee válasza jdani hozzászólására (») Nov 6, 2021 / 1

Kaptam egy darabot, kiokosodtam. Azt már többektől halottam hogy itt érdemes venni, mondjuk nem most amikor méregdrága minden. Megrendeléskor mondod hogy kéred rá a filcet és ráragasztják, de elég húzós, az plusz 500Ft/m2, viszont nem kell alá fólia, és állítólag a tetőlécek sem vizesednek így át. A lemez amikor 2 éve nézegettem még 2600 körül volt most már 3600.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 7, 2021 /

A fűtés szezon vége körül tervben van egy víztárolós kályha építése amire a radiátorok mennek. Tudtok ide vonatkozó szakirodalmat vagy megoldási javaslatokat adni? A kályha természetesen nagy hőtárolási képességű lenne mint a csempe.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2021
(#) Egri Frédi válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 7, 2021 /

Ezt a berendezést szerintem úgy hívják: Vegyes tüzelésű kazán. És a boltban kapható ... Bár, ha hozzájutsz "occsón" acél lemezekhez és tudsz hegeszteni, akkor te is elkészítheted.
(#) kaqkk válasza Egri Frédi hozzászólására (») Nov 7, 2021 / 2

Idézet:
„Vegyes tüzelésű kazán”
És akár úgy is hogy Vízteres kandalló - vízteres cserépkályha
(#) jani1987 hozzászólása Nov 8, 2021 /

Van olyan fórum tag közöttetek itt fejér megyében akinek van labor tápja? Van egy ötletem amit tesztelni akarok.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 8, 2021 /

Nem Fejér, de pont a Délinél. Mit szeretnél?
(#) jani1987 válasza antiktelefon hozzászólására (») Nov 8, 2021 /

Írtam privátban elkerülendő az offolást.
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 8, 2021 /

Alapvető szabály, hogy a parkoló autónak nincs elsőbbsége.
(#) Gafly válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 8, 2021 /

Dehát jobb oldalról jön, és nincsen tábla előtte...
(#) Villanymozdony hozzászólása Nov 8, 2021 /

Sziasztok!
A nyirkos helyen tárolt kerékpárgumikat ellepte a penész.
Nem teljesen értem, mert ha jól emlékszem, a gomba nem szereti a ként, (nem véletlenül vannak kéntartalmú permetszerek gombás betegségek ellen) a gumiban pedig nem kevés kén van.
Vagy gombafajtól függ?
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
(#) BarnaPili válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 8, 2021 /

Lehet, hogy csak a rátapadt koszt eszi a penész.
(#) Bakman válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 8, 2021 /

Van benne kén de nem elemi formában, már ha jól tudom. Ugyanakkor nem a gumiból táplálkozik a gomba, az csak mint hordozó szerepel a láncban. A gumira tapadt és a levegőben szálló egyéb anyagokat eszi.
(#) Patópali válasza Gafly hozzászólására (») Nov 8, 2021 /

Hú.
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Nov 8, 2021 /

Ahol a smart autó áll, ott történt az eset. Majdnem egyenes az utam, belátható minden sarka, amit én figyeltem is (hova máshova néztem volna, ha elengedem a kormányt, elesek...). Sebességem a biciklisáv végen a gyalogosok miatt 5km/h lehetett.
Szerintem megnyerjük (szörnyű, hogy ezt a szót kell használni). A néni csak azért küzd, hogy ne legyen 1500Ft-tal magasabb a havi biztosítása... Én meg azért, hogy ne kelljen egy hiba (nézőpont kérdése, hogy kié)/karc miatt dupla annyit fizetnem, mint a bizonyos úriembernek a busz előtti büntetőfékezés miatt
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 8, 2021 /

A törvény szerint kicsit homályos a "parkoló autó" megfogalmazás, ha pl. az autó kőzben ide-oda mocorgott, már problémás lehet. Plusz az abszolút gyorshajtás már 10km/h-nál is megtörténhet 30-as övezetben is akár
Majd meglátjuk, mit mond a bíró/bírónő.
(#) Kovidivi hozzászólása Nov 9, 2021 /

Sziasztok.
Hidraulikus féket szeretnék légteleníteni elektromos rolleren (kb.1.8m a fékcső). Átmostam az egészet, fejre fordítva a rollert a fékkarnál fecskendővel átnyomtam a rendszert, a felesleg a féknél található csapon jött ki. Ezután lelégtelenítettem a fékkart (fecskendő rá olajjal, nyomkodni a fékkart, így a levegő elkezd felfelé vándorolni), ugyanezt megcsináltam a féknél is, így az egész rendszer légmentes, ez érződik is, ha pl. a fékpofák közé berakok valamit, teljesen kitámasztva nem tudom a fékkart kicsit sem benyomni (nincs levegő, amit összenyomhatnék). A gond az, hogy a fékkar elengedésekor lassan húzódnak vissza a fékpofák. Lomhák. Ezeknek olyan gyorsan kellene mozogniuk, mint ahogy elengedem a fékkart, nem? Vagy a hosszú fékcső okozza ezt a kb. 3-5mp-es visszahúzódást?
Köszi.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 9, 2021 /

Meg lett a hiba, elbújt a dugattyú mögött a levegő, szépen át kellett mozgatni a fék dugattyúit, felnyomni olajjal, dugattyúval kinyomni, ezt ismételgetni... Jó kis szórakozás volt, de most jó.
Tipikus segítség fék beállításra youtube-ról: fék felcsavarozni, de lazán hagyni, a fékkar behúzni, behúzva tartva meg kell a fék csavarjait húzni, és kész! Mindig kipróbálom, eddig sosem lett jó, kivéve most. Szerencse.
(#) mnyugger hozzászólása Nov 16, 2021 / 1

Mit gondoltok egy ilyen levélről?
Return-Path: <support@cytotecbolivia.net>
A "perui indiánok" aktivizálják magukat.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
(#) zolika60 válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 16, 2021 /

Ne foglalkozz vele.
(#) Remci válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 16, 2021 / 2

Én is voltam már késésben, de ilyet sosem kaptam.
(#) mikrokapcsolo válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 16, 2021 /

Ilyen levelet én is kaptam, annak a válaszcímét nem néztem, de az összes adat stimmelt az mvm oldalán a fiókba belépés után is. Összeg, szerződészám, minden. A befizetési link pedig a rendes otp oldalra irányított át.
Bár ahogy most összenéztem az én emailemmel a tiedet, a másodlagos azonositó email cím gazszamla@mvm.hu, ha jól látom a tieden pedig valami freemailes cím. Továbbá nekem ehhez az emailhez van csatolva egy számlakivonat is.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
Következő: »»   3338 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem