Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HESTORE.hu
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek
Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő. Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Nyiss RMA-t róla, de készíts képet az RMA-hoz és küldd el nekik. A többit szerintem velük intézd
HESTORE: RMA
Megnéztem, rendben van. Indítja rendesen a tápot, világít a narancs led, a kivezetéseken megvannak a feszültségek. Ez annyira egyszerű, hogy nehéz elszúrni.
A tieden lehet valami rejtett hiba, vékony átvezetés a lötstop alatt, ami a nyák gyártásakor maradhatott, vagy rálóg a csatlakozó alátét a föld sziget szélére, és zárlatot csinál. Szereld le a csavaros csatlakozókat, és úgy is mérd meg. Ha úgy is rossz, akkor nyák hiba, ha úgy jó, akkor nézd meg hol tud zárlatot csinálni.
Az ellenállás füstölt. Tippem az, hogy zárlat lehetett a 12 voltos ágra. Még nem mértem ki.
Abból az ~1465 Ft-ból nem akarok nagy ügyet csinálni, nem sírom vissza.
Méregettem sípoló módban, és úgy tűnik, hogy eszerint az ábra szerint van bekötve a csatlakozó. Kiszedtem a panelből az összes banánduggót, egyenként kivettem a biztosítékokat, másik táppal is próbáltam, de az is leold! Lehet, hogy a LED terhelése nem tetszik a tápegységeknek? (Mert már csak az meg a csatlakozó marad a panelen.)
Ne viccelj. A LED kb 20mA terhelése lepkefing a táp terhelhetőségéhez képest.
Fotózd már le légy szíves. Táp rádugása nélkül sípol még valamelyik kimenet a + ág és a föld között? Ha lecsavaroztad a csatlakozókat utána is sípol?
Én is ezt javasoltam neki.
Bővebben: Link
Mindegyik lábát átsípoltattan a csatlakozónak GND-re, és a legutolsó mérésem szerint minden rendben lévőnek találtatott, de mégis azonnal leold a rákötött tápegység. Ami pedig még furcsa, hogy mikor puszta kíváncsiságból óvatosan meglengettem a tápegységre csatlakoztatva, akkor felvillogott, de nem maradt úgy... Furcsa...
Idézet: „Ami pedig még furcsa, hogy mikor puszta kíváncsiságból óvatosan meglengettem a tápegységre csatlakoztatva, akkor felvillogott, de nem maradt úgy... Furcsa...” Igazán nem teljesen értem ennek a topic-nak lényegét. Ez most arra van, hogy: - Vettem egy ellenállást, mert az előző elfüstölt. Ez is elfüstölt. Gagyi ellenállást sóztak rám? - Vettem egy kittet, nem passzolnak a csavarok. - Miért nincsen mindenhez magyar dokumentáció és videó?
Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre.
Tehát kezdjük az elején! A PC-táp amit szeretnél használni tele van védelemmel.
Mivel a számítógép alaplapja és perifériája hajlamosak a megfutásra, így ha zárlat vagy túlhajtás jön létre (alul méretezett) megvédi a rácsatlakoztatott eszközöket. Természetesen ez a megfelelő minőségű tápegységekre igaz. A régi tápegységekben a +5V tápágra tették a figyelő áramkört és ha nem volt terhelés kikapcsolt a táp. Ezért a +5V ágat 2db 10W ellenállással meg söntölték hogy legyen fogyasztás és a táp ne kapcsoljon ki. Következőt teszed: -Multiméter szakadás, vagy folytonosság vizsgálat-ra állítod. -Műszer zsinórt össze érintve sípolnia kell! -A Panel-ra nem kötöd rá a tápegységet. -Keresel egy GND pontot. Az összes közös lesz. -És az összes felirattal el látott kimenetet végig méred GND-hez képest. -Ha mindegyik kimeneten szakadás mért akkor valószínű hogy nincs zárlat, de más huncutság lehet. -Amennyiben még is sípol a műszered az adott kimeneten GND-hez képest akkor 100% a zárlat valószínűsége. -OHM állásba is ellenőrizheted mekkora a zárlat nagysága. Ha egy ón paca van a kártyán ami szabad szemmel nem látható, az 0R is lehet. -Labortáppal is lehet zárlatot keresni, de fólia zárlat több 10A vagy 100A is elnyelhet. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2022
A csatlakozó összes lábát átsípoltattam már GND-re, érdekes módon rendellenességet nem tapasztaltam a legutolsó mérés alkalmával. Már levettem a banándugó csatlakozókat és kipattintottam a biztosítékokat is, de valahol valami szellem még továbra is szívat... Ha ismét lesz több időm, akkor ismét meg fogom nézni a panelt... (Labortápom nincs és nem is volt.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2022
Egymással is "összesípoltattad" a lábakat?
Azt lehet, hogy kimaradt, egyenlőre GND-re sípoltam, viszont mivel vezetősávok mennek a csatlakozó alatt is, így nem látszik teljesen minden...
Ha rádugod másik tápra, és az is kattan, akkor ez a "csatlakozó bővítő" a hibás. Ha nem old le ez a második táp, akkor az első tápod a hibás. Ezt a tesztet csináld meg.
Ezt már megléptem, a másik táp is ugyanúgy leoldott, míg rajta volt ez a panel.
Vegyél egy másikat, ha nagyon nagy szükséged van rá. És ha a másik is hasonlóan működik, akkor a tápjaiddal van valami generális probléma. Nem szabványos lábkiosztás, vagy hasonló.
Később az idei évben lenne majd olyan, amibe beleterveztem, de rá fogok még nézni erre a panelre, hátha...
Jó lenne, ha lefotóznád a tápjaidat, hogy látszódjon a típus, és a csatlakozók.
Délután tudom megtenni. Az egyiken tutira szörnyülködnétek, egy régi villanykapcsoló lett a tetejére szerelve, ami a zöld eret teszi negatívra hogy indítsa a tápot.
Üdv,
Szeretném jelezni, hogy a EM-50261 (HEKIT-261) Időzítő / Stopper terméknél a fotó rossz! A kijelző és a nyomógomb a panel hátuljára kell beforrasztani. A gyártói honlapon jól van megadva a két kép. Forrasztási oldal, beültetési oldal. Sose emlékezetből ........
Köszi.
Most forraszthatom ki a kijelzőt. Nemrég vettem, gyorsan összeraktam a Hestore oldalon található kép alapján. Még nem élesztettem, így nem kapott tápfeszt. Remélem sikerül kiszedni a huzalozás sérülése nélkül. Amúgy neked jól működik, a helyes összerakás után? A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2022
Igen, a helyes összerakás után jól működött. A nyomógombot kicsit hosszabban kell nyomni, hogy bekapcsoljon.
Azt észre vetted, hogy a nyomógombnak van egy lecsapott része, mely a mellékelt papíron (nyáklapi ábra) is jelölve van? Nem mindegy az orientáció! Meg persze a *-os rész, mely szerint fordítottan kell beültetni a kijelzőt és a nyomógombot is. Nálam csak a kijelző került a másik oldalra. A gombot még meg kell fordítanom... A kijelzőt 1 lábbal forrasztottam be, amikor rájöttem a baklövésre. Úgy siettem, hogy a kvarc alól is kihagytam a lemezkét (bár kilehet), és a két stabilizáló kondiját is felcseréltem előre a 100nF-al, a 22 pF helyett. De az csak azért mert később találtam meg A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2022
Kedves Hujikolp!
Az említett termék a hozzávaló doboz elérhetetlenné válása miatt új verziót kapott. Az új verzión minden alkatrészt egy oldalról kell beforrasztani. Mindig a készlethez adott dokumentáció alapján kell az összeépítést elvégezni. A panelen található verzió számozás, az alapján elkülöníthetők az egyes verziók, jelezzük a beszállítónak, hogy egyértelműsítés szükséges.
Kedves Suba53!
Kérjük, hogy mindenképp a termékhez adott dokumentáció alapján rakd össze a terméket, akkor minden rendben lesz (ne Hujikolp felhasználó által, egy régebbi verzióról feltöltött régebbi dokumentáció alapján)
Kedves HESTORE!
Köszönöm az infót. Előveszem a dokumentációját, és ellenőrzöm.
Tiszteletem!
A függőben lévő rendelésem tartalmazza a 100.277.76 cikkszámú PS/2 aljzatot, amelyre "beszállítónál megrendelve" státuszt mutat a rendszer. Afelől érdeklődnék, hogy mikorra várható a termék beérkezése és azzal együtt rendelésem végleges összeállítása?
Sárga fejlécben:
Idézet: „hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő. Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)”
Rendben.
Sziasztok.
Van egy USB-C-s pendrive-om, viszont csak USB-A-s aljzatom van. Ezért kellene egy USB-C-USB-A átalakító, viszont nem látok ilyet a Hestorén. Jól látom hogy nincs? Ilyesmi kellene : https://www.ekiraly.hu/Kabel-csatlakozo/Baseus-5A-USB-C-USB-A-adapt..._D_BwE |
Bejelentkezés
Hirdetés |