Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Én nem tulajdonítanék neki jelentőséget.
Ilyennek kell lennie. A mérővezetéknek is van kapacitása, induktivitása. A műszer ezt is figyelembe veszi mérés közben, ha induláskor be volt dugva a vezeték.
Akkor ezek szerint jól működik , köszönöm a válaszodat.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy régen a digitális korszak előtt mivel mérték a kondenzátor kapacitást? A szkópban az egyik kondi a teszteren villog. Magyarán átvezet. Az egyik ötletem az alábbi rajz szerint készülne el. A felső kondi fix értékű. A vizsgálati módszer a feszültség osztás elve szerint működne 50Hz-en. Most nem terveztem műszert venni.
Például 24 VDC, kondival soros ellenállás és feszültséget mérsz a kondin. Nem írtad mekkora kapacitású, ha néhány µF és mégsem szivárog, akkor stopperóra.
Ha átvezet, minek mérni? Akkor úgy is ki kell cserélni. Ráadásul egy egyszerű áramkörrel amit jeleztél beleméred az átvezetési ellenállást is a kapacitásba. Ha csak az átvezetést akarod mérni, azt DC-vel tudod.
Ez így nem fog mutatni hosszú távon semmit, mert baloldalon csak kondenzátor van, így egyenáram nem fog folyni, ami a deprez műszer kitéréséhez kellene...
Kapacitást gyakran mérőhíddal mértek régen.
Az a legrosszabb amikor cserélni akarsz valamit de törlődött róla a felirat. Így a rajzon csak megtalálni véltem a hiányzó alkatrészt. Ha lenyugszok akkor végzek egy önellenörzést.
Amikor mondjuk felrobban az IC és ki kéne találni mi volt az... persze kapcsolási rajz nélkül.
(Google-translate):
Helló. Lehet máshol vásárolni nyomtatott áramköri lapot a mérőhöz a legújabb változtatásokkal / esetleg kész KIT készletet (esetleg kijelző és vezérlő nélkül) / vagy a legújabb verziójú kész eszközt? Köszönöm!
Kedves jano 36 !
Csak most olvastam hozzászólásod. Lehet, hogy édesapámmal találkoztál a REMIX-gyárban. Valamikor, talán 55 körül dolgozott ott ő is. Bogdán János volt a neve, sajnos már elvesztettem, 1917-ben született. Vegyészmérnök volt, de elötte végzett egy rádióműszerész ipari iskolát is és kohó és bánya-almérnökit is (3 éves volt, gondolom a nálunk Kandós, Bánkis szintnek felelt meg, kimondottan gyakorlati, az iparban használható mérnököket képeztek.) Ezt még Nagybányán végezte, 47-ben szökött át Magyarországra. Anyai ágon is Nagybányai származású a családunk. elvileg még van egy háza a nagyszüleimnek, amit a románok államosítottak... Szegény építhette Rákosinak a Sztálinvárosi kohót, az Inotai alumínium kohót, az Almásfüzitői timföldgyárat.. (Ritka volt a kohászmérnök akkor) Ma már én is a 70. évem taposom, Kandós lettem én is, de csak 76-ban végeztem, úgyhogy nem zavar, ha leküldesz gyufáért a trafikba ! További jó egészséget kívánok ! DokkumentációSziasztok !Sokak kérésére felrakom az Induktívítás mérő adapter Dmm-hez cikket ! Szép napot !
Helklo! Például.....Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |