Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1143 / 1148
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

Nekem az 5.1.7 verzió van, a form kinézetét ott helyben láthatod, de tesztelni csak mentés után fájlkezelőből futtatva tudod. Én "mentés másként" szoktam a módosított verziót, így szükség esetére az eredeti is megmarad.
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

5.2.7 a legújabb. Ebben (első ránézésre) lehet grafikusan szerkeszteni a dialog ablakokat:

527.jpg

(#) Régi motoros válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

Akkor milyen nézetben jön elő ez az ablak? Mert én nem találtam. Editor vagy Binary view van csak. Korábban tettem fel képet.
(#) Régi motoros válasza Skori hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

Így a képed megnézve, szerintem itt lehet arról van szó, hogy a te mappaszerkezetedben van egy Dialog mappa is, onnan kiválasztott forrást tud vizuálisan megjeleníteni.
Ami az én mappaszerkezetemben van, abban nincs Dialog mappa, csak RCData mappa. Azt pedig nem tudja vizuálisan megjeleníteni, mert hiányzik az általad mutatott mappában lévő forrásfájl(ok).
Legalább is nekem ez tűnik fel elsőre.

Arra tudok gondolni, hogy a Dialog mappa a Form tulajdonságait tartalmazza, és a szerint jön létre az RCData mappában egy hozzá tartozó DFM szerkezetű forrásfájl. Így mivel nincs meg ez a tulajdonság forrásadat, csak a már általa létrehozott DFM forrásfájl, talán azért nem lehet vizuálisan megjeleníteni, mert ebben a forrásfájlból hiányoznak olyan tulajdonságok, amiknek alapértelmezetten benne kellene lennie a DFM forrásfájlban.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2024
(#) Régi motoros válasza majkimester hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

Kipróbáltam az eszközt, és nagyjából működik is, mint ahogy korábban mutattam a képeket kb sikerült az átszerkesztés.
Az eszközzel kapcsolatban viszont feltűnt az, hogy az elemek tulajdonságait (Properties rész) a jobb oldalon egyáltalán nem engedi változtatni. Hiába kattintok rá duplán, felugrik egy ablakban ugyan az értéke, de átírni nem lehet.

Nem tudom miért, talán lehet be kellene még mellé importálni valami tulajdonság forrásfájlt is, ami nincs meg.

De mint látható, alul az üzenetek ablakban még hiányol is valamit.

Ui.: Esetleg még olyat tudnék elképzelni, hogy magába a forráskódba beszúrni olyan tulajdonságot egy új sorba, ami eredetileg nem szerepel benne, úgy talán megeszi, csak ehhez tudni kellene pontosan mit hogyan kellene beszúrni, hogy pl a kívánt fül reszponzívan igazodjon a képernyő mérethez, és a benne lévő négy elem is annak megfelelően legyen elhelyezve.

Ad2, eszembe ötlött még az, hogy keresek egy FrontPage -t feltelepítem azt, és megnézem az mit hoz ki ebből a forráskódból, nem tudom mennyire kompatibilis a *html -es formokkal ez.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2024
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Pontosan ilyesmi jön elő, de ez csak szerkesztgetéshez jó, próbához már "mentés másként" az egész programot és utána fájlkezelőből futtatni ‒ persze csak a "Dialog" "almappában" láthatod vizuálisan is az ablakot.
(#) Ktulu hozzászólása Okt 28, 2024 /

i5-3470 ellenállás.

Sziasztok.
Egy kérésem lenne, ha van valakinek még egy i5-3470 procija és el tudna végezni néhány ellenállás mérést az alján található apró kondikon?
Nem tudom megállapítani hogy a proci rossz, vagy más oka van hogy nem megy. Sajnos nincs mégegy alaplap amiben kipróbáljam.
Köszönöm.
i5-3470
(#) Doky586 válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Forrasszuk le, tegyük ESR mérőbe..?
Ezek a kondik azért nem szoktak tönkremenni.
Hacsak csavarhúzóval végig nem szántottál köztük. De akkor már úgyis mindegy.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2024
(#) Ktulu válasza Doky586 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Nem a kondik érdekelnek, hanem a belső tápvonalak ellenállásai.
(#) img válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Szia! 6-7 ohm körül, ha jól emlékszem. Te mennyit mértél?
(#) Suba53 válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Ha nem indul a rendszered, akkor 99,99%, hogy nem a processzor a ludas.
Az elmúlt 30 évben én még nem találkoztam tönkrement procival.
Pedig pár ezer géppel már volt dolgom. Alaplap, tápegység, memóriák, merevlemezek szoktak tönkremenni. De processzor, esetleg extrém túlhajtás miatt sülhet meg. Ami ugye kerülendő.

Miből következtetsz a proci hibájára?
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Milyen szerencsés ember vagy. Én az elmúlt pár évben találkoztam néhány tönkrement procival. Volt közte Intel és AMD is (ez utóbbiból csak egy volt - eBay-ről vettem, hátvakaró lett belőle miután visszakaptam a pénzem). Másik lapba áttéve se működtek, meg persze a lapba másik procit betéve rögtön működött. S ez brand gépben (hp és acer) is, nem csak egyedileg összerakott cuccnál. Legutóbb pont egy i3-as jószág produkált furcsa hibákat, olyan volt, mintha memóriahibás lenne a gép (véletlenszerűen fagyott le, összeesett/elment a kép - olykor visszaállt pár másodperc után normál állapotba), de kiderült, a proci volt a ludas.
(#) Ktulu válasza img hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Kevesebbet mérek, pár ohmot.
Ezt pontosan ezen a procin mérted? Fontos lenne.
Az alaplap egy Gigabyte H61MA-D3V, F7c bios-al ami támogatja a procit, de nem indul vele.
Egy G530 volt benne, amivel vígan megy. Ezen viszont a minimum olyan 33 ohm.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Sajnos az Intel 8. generációjával kezdődően, napjainkban is gyakori a PCH zárlat.
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

"olyan volt, mintha memóriahibás lenne a gép (véletlenszerűen fagyott le, összeesett/elment a kép - olykor visszaállt pár másodperc után normál állapotba), de kiderült, a proci volt a ludas."

Mert abban van a memóriavezérlő és amikor az hibázik az tud memóriahibának tűnni.
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Okt 28, 2024 / 1

Igen, ez egyértelmű, ezért is derült ki hamar, hogy melyik komponens a hibás
(#) img válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 28, 2024 / 1

Előtúrtam 2 különböző H61-es lapot két különböző 3. gen CPU-val és mindkettőnél 6-7 ohm közt mértem. De ugye egyik sem Pentium G CPU volt.
(#) Skori hozzászólása Okt 28, 2024 /

VNC és alternatívái

Használok néha anydesk-et, és teamviewer-t. De időnként kellene olyasmi is mint a VNC - azaz a távoli (de LAN-on belüli) felhasználó beavatkozása nélkül is működni képes megoldás. Fel is tettem próbaképpen egy ingyenes UltraVNC-t, de a fenti két programhoz képest elég lassúnak tűnik. Van erre valami jobb alternatíva, valami olyan mihez nem kell külső szerverben megbízni, azaz LAN-on belül is jól és gyorsan működik?
A távoli asztal is jól működik, de kilépteti a gépnél ülő felhasználót - pedig lehet, hogy csak annyit kellene segítenem, hogy kattintok kettőt helyette a megfelelő helyre....
(#) Suba53 válasza Skori hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Mi használjuk az Ammy Admin programot. A technikus otthonról is rá tud nézni az épület felügyeleti gépre, és be is tud avatkozni, ha kell.

https://www.ammyy.com/en/

Mondjuk előtte kell egy VPN kapcsolat, de cégen belül elég csak a céges LAN.
(#) Skori válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Ingyenes (korlátozott) verziót, vagy fizetőset használtok?
Amúgy ez nekem elég fura (csatolt képen), miért tiltja a két leggyakoribb böngészőt? Egyből arra gondolnék, hogy ezekből nem kap meg valamilyen begyűjtendő infót,...

ammyy.png

(#) Doky586 válasza Skori hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Real VNC az eredeti.
De ne a szolgáltatást válaszd, megy az offline is.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

TightVNC gyors, kevés erőforrást eszik és megbízhatóan működik.
(#) Suba53 válasza Skori hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Egy régi ingyenes verziót. Szervízként fut a célgépen, és távolról lehet kompletten kezelni akár több másik gépről is, amiken szintén telepítve van.
Nem tudom mi ez a böngésző diszkrimináció, de az opera egy szuper jó böngésző.
(#) Doky586 válasza bbb hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

És azt jól látom hogy a server része ugyan ingyenes, de a viewer része (MightyViewer) a próbaidőszak után 300$ ba kerül? és még az átvitel sem titkosított (csak a jelszó).
(#) bbb válasza Doky586 hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

A tightVNC kompletten ingyenes (nincs külön telepítője a szervernek és a nézőkének, telepítés során választod ki melyik részét nem akarod feltenni). Nem kell a mighty akármit használni hozzá, én se teszem. A titkosítás részre:
Idézet:
„In the mean time, if you need real security, we recommend installing an SSH server, and using SSH tunneling for all TightVNC connections from untrusted networks.”
Itt viszont lokális, megbízható hálózatról volt szó.

Egyébként jól látom, hogy a RealVNC most már előfizetéses szoftver?
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2024
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Köszönöm a tippeket mindenkinek.
Feltelepítettem a tightVNC-t, működik, sebességre kb. olyan mint az ultraVNC. Újra megpróbáltam az ultraVNC-t is, beállítottam, hogy szervizként fusson, úgy tűnik így egy picivel gyorsabb. Végülis elfogadható a VNC sebessége, a feladatra jó lesz, de egyik sem olyan gyors mint egy távoli asztal (tudom az másképp működik), vagy mint mondjuk a skype képernyőmegosztása.
(#) Régi motoros hozzászólása Nov 1, 2024 /

:-//:-\\

Üdv! Keresek Win7re fapados virtuális gépet. A lényeg, hogy a legkevesebb helyet foglalja, és portable verzió legyen. A cél Win telepítő feltelepítése és kipróbálása. Milyen programok jöhetnek így szóba? Köszi.
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 1, 2024 /

Hordozható változatról én még nem hallottam. Egyébként meg van néhány választási lehetőséged:
VMWare, Windows Virtual PC, VirtualBox
(#) Doky586 válasza bbb hozzászólására (») Nov 1, 2024 /

Szerintem ezek már nem futnak win7-en..
(#) bbb válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 1, 2024 / 1

Ezek mind futnak win7 alatt, ha megfelelő verziót választasz.
Virtualbox - elvileg a 6.1.0 óta nem támogatja a win7-est, de a 7.0.8 még vidáman felmegy rá
Windows Virtual PC - ez pont a win7 virtualizációs platformja, ott még nem volt hyper-V kiszolgáló beépítve
VMWare - 15.5.7-es verzió megy win7-esen
Következő: »»   1143 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem