Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha tényleg ez lenne a terved, ide sok ehhez való kapcsolás felkerült.
A hozzászólás módosítva: Szo, 14:28
Én azzal kezdeném ha van rajta USB aljzat megnézem, hogy folyamatosan kap-e tápot. Ha csak akkor kap tápot ha a modult bekapcsolod, akkor arról az ágról egy logic level FET-tel már meghajtható a relé.
Szia Béla!
Most hirtelen nem tudom hova tenni ezt a LED-es dolgot. Ha feltennéd a rajzot az segíthetne... Ilyen Hestorban vásárolt kütyüm van (kép melléklet).
Szia!
Kösz, de szerintem nem ezek között lesz a megoldás.
Szia!
Minjdárt előkeresem a kütyüt és ha lesz rá időm rámérek.
Szia! Az is megoldás, ha az erősítő jelet észlel, akkor bekapcsol és pár perc után kikapcsol, ha a jel megszűnik. Ezt használom.
Aha!
Volt ilyen kütyüm, a gyereknek csináltam belőle BT erősítőt telefonhoz. Ott azt a trükköt csináltam, hogy a kijelző lábain megfigyeltem a jel alakokat. Ez egy mátrixolt izé, így nem láttam egyértelműen a működését, viszont "mute" állásban két lábát diódás és (talán vagy) logikai módban összegezve kaptam egy hasznosítható jelet. Ezzel kapcsoltam az erősítőt. Így csak annyi történik, hogy az IR távirányító mute gombja lett a bekapcsoló gomb. Most nem tudom melyik két láb is volt, de talán van róla fotóm. Kedves Karesz50 fórumtárs mondogatta folyton, hogy készítsek fotókat mindenről. Én persze szinte semmit nem fotóztam, de most 57 felett rájöttem, hogy kellett volna. Mi lehet a hiba oka?Szisztok!Adott egy Hifonics Zeus ZX8000 autós erősítő, régi vas. Egyik csatorna zajosan, recsegve szól. Végre eljutottam addig,hogy utána járjak a hibának. Eddig jutottam. Nem vagyok nagyon jártas ezekben a dolgokban, szóval segítségeteket kérném. Szerintetek mi okozhatja ezt, hol kezdjem. Én nyugalmi hibára gondolnék az adott csatornán, de hátha van más tipikus hiba amit ezt művelheti mint ami a képen látható. A null átmeneti hibát 1ch, 2ch a bemenő. Segítséget válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: 13:25
Nem csatoltál rajzot. Szerintem, ha megnézed a másik csatornát ott is ugyanekkora keresztezési torzítást fogsz látni, mert a legtöbb ilyen végfokban nincs nyugalmi áram figyelés hanem annyira alacsonyra van állítva, hogy meleg borda mellett se legyen belőle baj. Bár, a képeden mintha lennének apró tranyók a végtranyók között.
Testvezeték szakadás, forrasztási hiba, ellenállás vagy félvezető megnyúlása a tipikus hibák. Meg vannak gyári hibák is, pl. a SAL egyik típusában simán kifelejtettek egy átkötést berajzolni a nyáktervbe, így nincs kapcsolat a végfok és annak védelme között. Önállóan tökéletesen működik a végfok, meg a védelmi része is, csak épp együtt nem tudnak, így ha zárlatba megy a végfok viszi magával a tápot is ahelyett hogy letiltana.
Azt írja:"Egyik csatorna zajosan, recsegve szól.
Azt nem tudni, hogy eddig ment e jól... Mert ha igen, lehet hogy más irányba kellene kutakodni. Én a kötések korróziós hibáira gondolnék.
Egy éve van nálam, használtan vettem s azóta van az a hiba vele.
Szóval nem tudom, hogy volt e jó valaha. A 5ch csak egynél van ez a torzítás. Nincs kapcs rajzom, nem találtam hozzá.
Nálam ez olyan, mit az autóban a fényszóró, ha nem világít a bizti után nyúlnak általában, de a testvezeték jobban tud korrodálódni. Szóval a csatlakozó testágát én átnézném. Persze ez csak olyan tapiféle.
No meg szemre, kézre. A paneleken nincs víz nyoma? Vagy valami, aminek ott nincs helye.
Na ki forgattam a panelt, van benne csavar bőven. Találtam egy csomó körbe repedt forszemet/forrasztást. Most kis túlzással feltekercs ón után próbálok kiegynesedni az asztal mellől .
Majd jelentkezem hogy mire jutottam. Köszönöm a tippet.
Kész, az elöregedett forrasztások voltak a jelenség okozója. Köszönöm a segítséget !
Igaz az újraforrasztás közben kapot egy plusz átkötést is ami miatt nem indult el egyből, de megtaláltam |
Bejelentkezés
Hirdetés |