Fórum témák
» Több friss téma |
512 LED...hmm ,hát forrasztani tuti megtanulsz
![]() ![]()
:p hát még én ha egyszer sikerül kitalálni hogy vezéreljek 12*12*12 ledet
![]()
Sziasztok
En szeretnek csinalni egy 4*4*4-eset . Nem tudna nekem valaki ehhez nyak r.,kapcsolasi r,.programot adni? Koszonom WaRL0
Pár hónapja már meg akartam építeni, de pénzem sose volt rá. Kibuliztam, hogy suliba megépíthessük.
![]() Aki meg akarja nézni jöjjön el a tatabányai pályaválasztási kiállításra jövő hét szerdától szombatig ott leszünk. Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Inkább így, mert a képfeltöltés.hu éppen döglődik.
Ez nem semmi
![]() ![]()
Ez 8x8x8 LED, vagyis 512db? Ezek egyszínű LED-ek ugye? Mert, ha RGB ledek lennének, akkor sejteném mire kell a felsőoktatásban résztvevőknek tandíjjat befizetni
![]() Azt hittem egyesével is meg lehet őket villantani, de úgy látom nem...de attól még tetszik.
WaRL0!
Olvass vissza egy kicsit! Mindössze 5 oldal! Az nem olyan sok! Az előző hozzászólásokban megtalálod a címet, ahol részletes leírást kapsz a 4x4x4-esre. De különben a gugli Neked is barátod! Írd be: 3d+led+cube. Annyi találatot kapsz, hogy csak győzd átböngészni. 2x2x2-től a 10x10x10-ig bármit megépíthetsz, csak idő és pénz kérdése. Én már elkezdtem a 4x4x4-es építését. Néhány napon belül felteszem valahova a képeket és a tapasztalatokat. Arról majd Téged is értesítelek.
8 síkra van osztva és úgy van multiplexelve, semmilyen pic nem lesz benne, mert avr-el lesz csinálva(atmega32), és sima kék leddel így is 27000 volt csak a led.
Ja és a képen ösze van kötve a tesztelés kedvéért, azért világít egyszerre egy oszlop.
Nos hát annyi biztos hogy nem olcsó
![]() ![]()
Tehát, gyakorlatilag minden egyes LED-et külön tudsz kapcsolni? Vagy csak emeletenként valamelyik sort, vagy oszlopot?
Ebben már térben meg tudsz jeleníteni egy karaktert (betüt, számot) csak elég messziről kell nézni, hogy szép legyen. Mar-Ha-Jó!!! ![]()
gyakorlatilag külön lehet mindet vezérelni. Csak azt nem tudom ha több ledet akarok vezérelni hogy bővítsem az áramkört.
![]()
Lehet, hogy meg kéne tanulnod használni a Válasz gomb használatát itt az oldalon?
![]()
Én meg amúgy is GurgaPetit kérdeztem, asszem...
Hello, minden led külön kapcsolható, de mégsem világítanak egszerre, mindíg csak 1 sík világít, de olyan gyorsan kapcsolgatok a síkok között, hogy - na gondolom érthető. Bármit ki lehet rajta írni, vagy megjeleníteni, csak programozni kell tudni
![]() A vezérlőre van kötve 8 latch, amikbe betöltöm a biteket, majd a következő síkban újra és újra. Remélem péntekre már videót is tudok mutatni.
Én nagyon várom! Azt hiszem egy 4x4x4-be én is belevágok, ha kész a riasztóm...
Én már bele is vágtam!
Bár a postásra még várni kell néhány napot, addig elkészítettem a LED-ek forrasztásához a sablont és már tervezem az univ-NYÁK huzalozását. Itt van róla két kép. De ha valakit bővebben érdekel, az utánépítés összes lépését részletesen leírom itt. Ugyanis itt van 500 MB szabad helyem, felrakhatok akármilyen képet. A kepfeltoltes.hu pedig mostanában elég gyengén működik. Ja és még valami! Engem nagyon zavarnak a reklámok. Ha Téged is, akkor használj Firefoxot, majd a hivatkozott lapon kattints a Home gombra, a Home oldalon szintén a Home gombra és voila: eltűnik a reklám! Ezután már nyugodtan olvasgathatod a LED Cube leírását.
Néhány új kép, már a panelt csináljuk, holnapra kész lesz, és talán már 1-2 ledet fel is vilantunk próba képpen.
Jó lesz, ha egyszer elindul
![]()
Sajnos egy picit több: 4990+ÁFA. Még átgondolom, de kösz, hogy szóltál!
Bocs az off-ért!
Íme, ma sem unatkoztunk.
Egyébként az ilyen nagyobb kockákat mindenki gondolja meg jól, mert nemcsak, hogy drága, de 1 hete dolgozik rajta 2-3 ember napi 6-7 órában. És még semmilyen programot nem írtam rá. Bővebben: Link
2-3000 ért SAJÁT DOMAINT kapsz. nehogy fizess ennyit reklámmentesítésért.
A mikrovezérlőn kívül milyen IC-ket használtok? Ami középen van, az mi és amik a panel szélén vannak azok mik? Megnéztem a videót, hagytam commentet.
A panel melyik technikával készült?
príma.
azt még áruld el légyszíves, hogy szintet hogy választasz? mármint led szintet? az csak simán fel lesz vezetékezve?
Hello, nos, ha a síkokra gondolsz akkor igen simán 8 vezeték el fog még férni rajta valahol.
A közepén 1 demultiplexer ic van azért kell, mert nincs már elég láb a vezérlőn, és így softweare-ben is egyszerűsödik, mert nem kell biteket kapcsolgatni, hanem csak egy számot kell kiírni a portra. A szélén latch-ok vannak, ezek átmeneti tárolók, 1 síkra vonatkozó képet tudnak tárolni, és a panelon jól látható 8 bites párhuzamos buszon keresztül vannak beállítva. A vezérlő panelját fényképezéssel csináltuk, de kár volt, szerintem nem lett valami jo.(mondjuk lehet hogy a 2004-ben lejárt szavatosságú fotolakk is közrejátszott) A kocka alapját pedig már otthon vasaltam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |