Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 282
(#) ssly válasza Dudus hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Jelenleg is így van, és a fentiek szerint működik, illetve a sziréna tápja nem a Bell+on, hanem a +12V-on van, ami szerintem teljesen mindegy.
(#) ssly válasza Dudus hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

tamper hibára: mérve szakadás, bekötve rögtön tárcsázni kezd
nyugalmi állapot: 5,68kohm
mozgásra: 11,4kohm

Tárcsázni csak tényleges tamper hiba esetén, késleltetés leteltekor vagy azonnali riasztást kiváltó zóna megsértésekor kezd, viszont élesített állapotban a sziréna bármelyik zóna megsértésekor rögtön aktiválódik.
(#) dkarcsi73 válasza ssly hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

A késleltetett zóna egy esetben vált ki azonnali "riasztást", ha a kilépési késleltetés lejártakor
10 mp-en belül megsérted.
Ebben az esetben kilépési hiba miatt megszólalhat a sziréna. Magyarul ha próbálod a rendszert, akkor bekapcsolás után a késleltetés lejárta után még tíz másodpercig ne sérts meg zónát mert hibát érzékel a panel.
(#) ssly válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Ez volt a probléma, valahányszor próbáltam a szirénát, a késleltetés lejárta után azonnal megsértettem a zónát. A 10 másodpercet kivárva tökéletesen működik a rendszer.
Köszönöm szépen a segítségeteket!
(#) Dudus válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Profi! Eszembe sem jutott !

(#) dkarcsi73 válasza Dudus hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Köszi
(#) dkarcsi73 válasza ssly hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Örülök, hogy a lényegre sikerült tapintanom.
Szívesen
(#) Atikaaah hozzászólása Okt 19, 2008 /

Sziasztok!

Kezdőként lenne kérdésem, központom dsc pc1616, bosch pires érzékelővel és pk 5501 ikonnal +nyitásérzékelővel.
Az első hogy az érzékelő deolal van lezárva,az ikont eolal fogom zárni, de mivan a tamperrer???
ennek külön kábelt kell hoznom a központba, amit zárnom kell ellenállással (24h felügyelet)?
A keypad tudja ha a tamperérzékelője elindul és a zona csatin bejelez vagy a 4db vezérlő kábelén??
vagy a zona kábelt ( z, com) csak akkor kell bekötni a központba ha a keypadra van kötve a nyitásérzékelő?
Mert az eredeti ötletem hogy külön zónára teszem.Melyik az egyszerűbb?
(#) dkarcsi73 válasza Atikaaah hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Szia !
Ha deol-al kötsz, akkor nem kell tamperkör, mert zónánként látod ha szakadás van.
A többi kérdést meg nem értem ....
(#) Atikaaah válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Az ajtónyitás érzékelőt firtattam volna, de külön zónaként kötöm be a központba.
Ugyanis megfordult volna a fejemben hogy a keypadon keresztül vittem volna a jelet a központba.
Köszönöm a segitséget.
(#) Atikaaah hozzászólása Okt 20, 2008 /

Van e valakinek tapasztalata a 1616 központ gyári pc linkes kábeljével DLS-t futtatni?
Konkrétan ha nincs a laptomomon rs232 aljzat akkor megse probáljam a gyári telefon modem aljzattal?
(#) Grg hozzászólása Okt 21, 2008 /

Sziasztok!

Hétvégén be lett állitva az 585-ös központunkban a telefonos értesités. Azóta viszont a system led folyamatosan világit (PC1555) és *2-re a 4-es zóna jelez ami kommunikációs hibát jelent. Amúgy a telefont megcsörgeti tehát működik, (bár szerintem nem tökéletesen, de ez egy másik téma) igy valószinüleg teszteléskor kerülhetett bele a hiba.
A kérdésem az lenne, hogy ki lehet-e törölni a hibajelzést, vagy igy marad a legközelebbi riasztásig?
Előre is köszönöm
(#) dkarcsi73 válasza Grg hozzászólására (») Okt 21, 2008 /

Szia !
A négyes hibakódot vagy tápelvétellel tudod kitörölni, vagy egy sikeres kommunikációval. A sikeresen azt értem, hogy amikor megcsörgeti a telefonodat a riasztó akkor miután felveszed halllasz 2mp -enként sípoló hangot, utánna vissza kell válaszolnod a panelnak úgy, hogy hosszan nyomod a 3, 5, vagy a 7-es gombot ezután átvált a sípoló hang szirénázós jellegűvé ekkor leteheted és ezután megszűnik a hiba is. Formátumnak "residential dial" -t kell beállítanod a 360-as szekcióban.
(#) Grg válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

Szia!

Hmm.. ez érdekes. A telefon süket ha felveszem, az emberke szerint aki beszerelte, beállította ez központtól függ, hogy milyen hangot ad illetve ad-e. A másik, hogy ő a következőt mondta: 0 vagy 1 utána * majd hosszan a # gombok lenyomásával kell válaszolni a központnak. Persze kb. 4-5 riasztásból talán két alkalommal sikerült elfogadtatni a választ, de akkor is csak a sokadik hivás után (ugyebár 8szor próbálkozik, valószinűleg innen marad a 4-es hibakód).
Valahogy az az érzésem, hogy nem is "residential" van beállitva, de majd ránézek, szerencsére az üzembehelyezői kód is megvan...
(#) Grg hozzászólása Okt 22, 2008 /

Sajnos igazam volt.
A formátum a gyári beállitás volt (20BPS, 2300 HZ handshake) gondolom ez távfelügyeleti rendszerhez van kitalálva, nem mobiltelefonos értesítésre...
Ráadásul a második telefon nem is volt engedélyezve (361-es szekció)
Lesz mit bállítanom.

Annyit még hozzátennék infórmációként, hogy a leírás szerint a 3,6,9-es gombok nem érvényesek.
(#) bkati válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Okt 22, 2008 /

A 10 másodpercen belüli megsértést egyébként a *8 013 6 kóddal lehet ki- bekapcsolni. Én kikapcsoltam, mert egyszer élesítettem, de még eszembe jutott valami. Pont a 10 másodpercben értem vissza, és legnagyobb meglepetésemre azonnal megszólalt a sziréna, csak lestem, hogy mi van.
(#) Atikaaah hozzászólása Okt 22, 2008 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna hogy a keypadra kötök egy nyitásérzékelőt, akkor a központ 1es zónáján lévő mozgásérzékelőt láthatja a rendszer?
Tehát konkrétan ha konfigolom hogy 1es Zónahelyen legyen a nyitásérzékelő a keypadon akkor a központ Z1es zónabemenete inaktiv lesz, tehát nem köthetek oda semmit?????
(#) dkarcsi73 válasza Atikaaah hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Szia
Így van ahogy sejted.
Ezért szokták a kezelői zónát a panelon lévő legmagasabb zóna után tenni.
(#) Fireman12 válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Szia!
Az 1- es zóna is konfigurálható, a keypad zónájának más zónaszámot adsz ([20] szekció a legmagasabb zónaszám+1), ekkor az 1-es zónát tudod használni.
(#) dkarcsi73 válasza Fireman12 hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Igen konfigurálhatod 1-es zónának de akkor a panelon nem használhatod egy 1-es zónabemenetet.
(#) Atikaaah válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Köszönöm szépen a válaszokat
(#) Atikaaah hozzászólása Okt 23, 2008 /

küzdök mint a vérhas a keypad felprogramozásával, DE ezaz alapprogram nekem nem átlátható!
Hogyan kell pl a zónadefiniciót megadni??
Mert hogy 16x2 szám kell azt értem meg a definicióit is, de hogy hozom elő ezt a 001-004 est részt, mert nincs semmi csillag, semmi megjegyzés hogy ez a telepítői menüben lenne!
Hogyan tudom ezeket a Szekciókat behozni hogy betudjam adni a paramétereket?
Beirom hogy pl "013" ez ugye az első rendszer opciós kód, majd "1" hogy milyen zóna lezárást használok??
Ha esetleg nem érthető mit kérdezek szóljatok !
(#) Atikaaah hozzászólása Okt 24, 2008 /

rájöttem
(#) Félix123 hozzászólása Okt 25, 2008 /

Üdv Mindenkinek!

Egy csatlakozót keresek amin a telefonos riasztás valósul meg. Rj31x a riasztós neve, de ilyet sehol sem találok.
Tudna valaki segíteni hogy mi a hétköznapi neve ennek a csatinak vagy hol lehet ilyet venni??
(#) dkarcsi73 válasza Félix123 hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Szia !
Mit értesz azon, hogy :
"amin a telefonos riasztás valósul meg" ??

(#) Félix123 válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Az Rj31x csatlakozó ami a felügyeletre kommunikál.

rj31x.JPG

(#) dkarcsi73 válasza Félix123 hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Kell oda túró, a bejövő telefonvonalat bekötöd "TIP és a RING" sorkapocsba az elmenő vonalat pedig a "T-1 és az R-1" sorkapocsba. Ha kommunikálni akar a központ akkor elveszi a vonalat a többi készüléktől.
(#) Félix123 válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Köszönöööööm
(#) dkarcsi73 válasza Félix123 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Szívesen, máskor is
(#) Félix123 hozzászólása Nov 16, 2008 /

Sziasztok!

Újdonsült problémával találtam magam szemben:
Egy 6 zónás panelra 7 zónát akartam tenni, azaz a keypadra a 7. zónát.
Alapprogramozásban 001 szekcióban a 7. helyre adtam paramétert, majd a 20 szekcióban csatoltam az első billentyűzetre a hetedik helyet, de nem kezelte az ajtónyitás érzékelőt.
A szematika biztos jó, mivel 1-6ig bárhova tudtam konfigolni, de 7. helyre semmiképp.
Megoldottam hogy 2 érzékelőt tettem 1 zónára, de érdekellne a megoldás.Kinek mi a véleménye???
Köszönöm!
Következő: »»   4 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem