Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A "tükör" mögött van a kamera, így amikor pl a híradósnak fel kell olvasnia egy szöveget a súgógépről, csak olvassa, és közben rögtön belenéz a kamerába. A kamerában pedig ugye nem látszik a vetített szöveg, se az üveglap.
Tökéletes válasz.
Ez a kapcsolás az. Bővebben: Link
Doncso: Szerintem nagyon félre értettél valamit a képekkel kapcsolatban... Azt meglátnád nem írnál ilyeneket. Az egy kábeldzsungel belülről. Jó kívülről még egész jól néz ki, de belül... különben is arról nem is készítettem képet. Tudod mit a külsejéről rakok majd fel képet. De most akkor kupi van az asztalomon, hogy nem is látszik. Majd ha kiszabadítom akkor lefényképezem.
Hellotok!
Ígértem, hogy lefényképezem a 32ledes kijelzőmet. Nem sikerültek a legjobban, de azért látszik.
Nekem tetszik! A doboz jó ötlet, ilyen préselt faanyagot hol lehet szerezni?
Tetszik, de egyébként mit jelez ki? Egy képet üzem közben ?
A dobozra külön büszke vagyok, az eredeti kézzel készült! Furnér lemezből van! Régebben itthon voltak nagy faládák, azoknak az oldala volt ebből.
Szöveget próbálok vele kiírni, de winamphoz is szoktam használni, spektrum analizernek:Video Még pár kép, és videó: (a DSCF0881-re nem vagyok büszke )
Es tenyleg annyira latszik 6m-rol az a kb 20 centi?
Hú ez nagyon klassz. Én is gondolkodtam már egy ilyenen.
Gondolom multiplexbe van, LPT control bitekkel, vagy külső áramkörrel váltogatod a 8 LED-et (gondolom 4*8-as részekbe van..)?
Kössz!
Igen multiplexelve van, LPT control bitekkel. A program egybe veszi a ledeket (1-32), de amúgy igen, 4x8-as részek vannak.
Szupi lett!
Nekem egyből nosztalgiás érzetet hozott a doboza! A csatolt képeken lévő stereo vonalerősítőt kb. 20-25 éve építettem és... pont ilyen anyagból. A belsején jól látszik az akkori technológiám
Hát igen . Akkoriban sok kapart nyákot csináltunk !
Szia!
Tetszik az a zöld ellenállás, rég nem láttam olyat!
Hát valóban ezek az NRK-5-ös ellenállások teljesen kimenterk a közhasználatból.Bár azért nem is csoda.
Kifordítottam a panelt, hogy "nosztalgiázzatok".
Akkoriban leginkább az elromlott, lomtalanított TV-kből, rádiókból "vásároltunk"! Ja a lelke egy uA747PC.
Komolyan mondom, nagyon sok szép emlék jutott eszembe a képeket nézve. Felidéztem azt az időszakot, mikor beleszagoltam a gyantás ón füstjébe. Köszönöm, hogy megnézhettem a nosztalgia érzetet nyújtó képet!
Üdv
Szia!
Tudom, anno én is ilyenekkel kezdtem, de nem is emlékszem mikor láttam ilyeneket utoljára! Még a régi teljesen csöves TV-k idejében használtál őket. Utána jött a kisebb sárgaszínű, majd a szürke, de annak már nem tekercselt kivezetése volt!
Sziasztok, épülget lassan ez az átkozott Spafi táp, hogy az ördög vinné el, áh, hogy belefogtam az egészbe, na de mind egy, építés közben rájöttem, hogy nem is a panelokat nehéz kulturáltan megépíteni, hanem a dobozolást illetve a tervezés is a nehezebb részek közé tartozik, hiába a sok nyák és előlaptervező progi, egy dolgot semmi nem pótol, a rutint!
Ezért elismerésem a szépen dobozoló embereknek, nekem sajnos egy két dolog félrecsúszott az előlapon, de hát istenem, ez már jobb nem lesz, majd a következő, de az nem Spafi táp lesz . Bár egy két dolog még mindig hátra van, potigomb és az oldalburkolat, de a lényeg már nagyjából kész. Csak ne kövezzetek meg Na de beszéljenek a képek.
Nekem tetszik.(már nekem is kéne csinálnom egy komolyabb tápot ) Csak az az 500 voltos kijelzés megtévesztő kicsit. De azért pöpec
Nincs ezzel semmi gond! Szép lett! :kalap:
Bár a ragacsos trutyit Te is elfelejthetnéd már!
Jah, igen még a tizedes vessző is hátra van, csak az a baj hogy a kijelzőket már beragasztottam az előlapba és elfelejtettem a tipusát igy nem tudom melyik láb a tizedespötty, de majd megoldom........egyszer.........ha lesz kedvem.............vagy sose . Nem, egyszer tényleg megcsinálom mert ez igy idétlen. De köszi..
Pedig jó cucc az ha nincs kéznél más ami ragad.
Köszi.
Szia!
Figy, azok ugye ott nem BD249-esek a tápodban? Tudom hogy az van a kapcsrajzon is, mindössze csak azért kérdezem, mert ami ilyen tokozású, az jó eséllyel hamisítvány... (feltéve, hogy most szerezted be 1-2 éven belül). Egyébként nagyon szép lesz, igazán profi munka! Látszik hogy nem csaptad össze a dolgot. Remélem egyszer az enyém is bemutatható állapotba kerül majd...
De igen azok 249-ek, nemrég rendeltem a bal oldaliba újakat a HQ-ból, csak nem hamisak már, 3,5A ig elnyomtam a terhelést, gond nélkül bírták, remélem nem pukkannak el ismét, kíváncsi leszek a tiédre is nagyon.
Idézet: „Egyébként nagyon szép lesz, igazán profi munka! Látszik hogy nem csaptad össze a dolgot.” Hát nagyjából fél éve épül, de már a végére kínok kínjával lettem meg így, mert nem akart összeállni.
Nem kell, hogy ragadjon. Jó oda az M3-as és lemezcsavar. Az még bontható is!
Csatolok 1 példát pl a potikra, kapcsolókra. A belső tartólemez maradék nyákcsíkból készült. Nincs az előlapon csavar és bármikor szétszedhető...
Ez nem is rossz ötlet, sőt. Ilyet még nem láttam de nem rossz, ezt elteszem a tudásfámra, köszi!!
Idézet: „csak nem hamisak” Úgy legyen Idézet: „kíváncsi leszek a tiédre is nagyon.” Egy darabig még lehetsz is () , mert így suli mellett nem nagyon van rá időm - ezen kívül van pár másik projektem is. De igyekszem vele.
Doncso, ez szerintem nagyon ott van!
Az, hogy itt ott akad egy kis trutyi, az nem gond, mig belül marad . A kábelezéssel sincs semmi gond, addig mig valaki fel nem találja a nagy teljesitményü wireless tápot, majd akkor, talán megszólhatnak érte. Csak gratulálni tudok neked, szerintem megérte a fáradtságot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |