Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Annyit szeretnék kérdezni hogy most igy az icvel 2x40W jön ki 2 ohm-ra! Kérdésem lenne az hogy össze lehet hidalni tehét hoogy 1x80W legyen 2 ohmra? Ha esetleg nem akkor tudtok valami jó tda ic-t ami 12V Dc-röl megy és nem 10-20 Wattot tud ? Köszi
Igen! Már eleve hidalt, így lehetetlen. A TDA 1562 az elvileg 70W, de ezt a készítőik sem gondolták komolyan.
Olyan IC, ami 12V-ról többet tud "25"W-nál, olyan nincs. Nagyobb teljesítményhez, nagyobb feszültség kell, de gondolom nem akarsz kapcsolóüzemű tápot építeni.
Igazábol ugy van aaz egész dolog hogy 4 kis hangszórónak épitek egy tda 7375-öt! Szubnak kellene még egy jó kis erősítő és azért kitűzés a 12V mert egy 10A -es számitogép tápom van és arrol akarom hajtani! Ha meg épitenék egy kapcs. tápot akkor a táp épphogy csak vagy lehet el sem bírná a kapcs. tápot! Ezért nem tusom hogy mit, milyet épitsek amit még elbir a pctáp a 7375 melett
Azt hittem autóba kell.
Egyébként még egy ilyen IC-t valószínűleg elbír, az egyik oldalát úgysem használnád, de ez akkor is csak "25W" marad. Sajna külön trafó nélkül nem lesz nagyobb teljesítményed a subhoz.
Igen a házbalenne Na éshát ennyi a gondom hogy cska 25W Nem tudom vmit ki kell találjak
Bár 25W 4 ohmra! Nekem pedig egy 2,5 ohmos impedanciáju hangszorom van! Szoval akkor gondolom 40-45W-ra jön ki nem?
Mindenek elott raknek ra egy hutobordat, ezutan pedig kicserelnem Az r1 10k-s ellenalast egy adatlapon szereplo standby kapcsolasra. Ha igy sem megy akkor megneznem hogy esetleg jel nelkul (kezratelelel a jelen) burog e az erosito ha nem akkor nagy a baj valami mast rontotal el a kapcsolasban ha viszont igen akkor a mixered fejhalgato csatlakozojanal lesz a baj .
Ideális esetben. De ha 2.5 Ohm-os lesz a hangszóró, akkor a subnak olyat építs mint amiről a topic szól.Ha megnézed az adatlapját, 14.4 V-on jön ki belőle 35W 10%-os torzítással. Neked van 12V-od, 30W talán meglesz még hallgatható szint mellett.
köszi szépen megpróbálom és mijen hűtőbordát tegyek rá?? A mixerem füles kimenetével nincs gond most is azon halgatom a zenét
A bordat nehez igy meretezni .Igy ranezesre kezdesnek egy 10*10cm alulemez is jobb lene mint a semi.
Bocs az értetlenséget! De hogy érted " a subnak olyat építs mint amiről a topic szól" ??Vagy meik topicra érted?
Reméltem azért tudod hogy ebbe "TDA8560" topicba írogatsz.
Ez a rajz jó lessz? HaBővebben: Linksználható?
Oké és azt a "Stand By" kapcsolást bármien tranzisztorból csinálhatom? (Persze NPN) És akkor csak forrasszam ki az ellenállást és a "Mode Select Switch" kivezetést kössem a 11 lábra? Ugye egy a készenléti áramköre?
Bocsi ha enyit kérdezek deh még nagyon kezdő vagyok
Ha nem akarsz variálni a módválasztóval, akkor csak ellenőrizd, hogy a 11-es lábon minimum 8,5V legyen.
Ha ez megvan és mindent jól csináltál, az erősítőnek szólnia kell. Ha kisebb a fesz. ezen a lábon, akkor a 10k-s ellenállást cseréld kisebbre. De máskor eszedbe se jusson egy erősítőt hűtőborda nélkül tápra kapcsolni! Még próba jeleggel se!
Igenis apa megjegyeztem
Köszönöm a segítséget Idézet: „Igenis apa megjegyeztem” Na ne szórakozz édes fiam, nem vagyok én az apád, csak egy segítő kolléga! Azért várom a fejleményeket... :yes:
Jólvan csak én olyan vagyok hogy szeretek bohóckodni elnézést ha zokon vetted Nah megmértem a 11 lábon a feszt és a tápfeszültséget kaptam vissza vagyis igazából az akku feszültségét 12V-os zselés 7Ah-s Remélem ez nem gond
Dehogy vettem zokon!
Akkor a 11-es lábnál nincs gond. Már csak az a kérdés, hogy az IC nem vette-e zokon, hogy hűtőborda nélkül próbáltad ki.
És azt honnan tudhatom meg???
Pár perces feszültség hatására is megdögölhet a TDA? Idézet: „honnan tudhatom” Onnan, hogy kipróbálod. De előbb alaposan nézd át az egészet, hogy nincs-e kontakthiba, jók-e a forrasztások, nem ér-e össze valami, aminek nem kell, stb. Ha csak teljesen biztos vagy a dolgodban, és a hűtőborda is RAJTA van, akkor tedd áram alá, de ügyelj a helyes polaritásra. Ez olyan egyszerű kapcsolás, hogyha minden rendben van, és jó az IC, akkor meg kell szólalnia. (de ne full hangerővel kezd a tesztet)
Persze én nem is akartam úgy na majd ha beindul szólok deh egyenlőre nincs sok időm vele foglalkozni
Üdv nekem olyan problémám lenne, hogy ha zenét hallgatok a gépen recseg az egész ha hangfallal akkor is recseg ha fülessel akkor is recseg de nemcsak zenénél hanem egyfolytában. Mit tegyek segítsetek!!
Hali!
Ennyi infóra semmit nem lehet mondani.... Milyen tápról megy, miről kapja a hangjelet, hangszóró adatok...stb...kép?
csá
én megépítettem a TDA 8560Q-t és Naggyon naggggyon jól szól! sajna túlterheltem s meghalt és a második ic met is megöltme mert idióta voltam. érdemes vele dolgozni mert nagyon jól szól. |
Bejelentkezés
Hirdetés |