Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Lapozás: OK   9 / 34
(#) Novak válasza istvanpal16 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Vagy ami a probléma forrása lehet még, az az IC nem megfelelő beforrasztása (kontakthiba/rövidzár).
Vagy akkor is ezt írja ki, ha az USB D+ és D- lábát felcseréled véletlen.
(#) SALáta válasza Novak hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Vagy annyira sok hőt közöltem vele hogy elhalálozott, bár a kvarc sem indult el, egy tesztkapcsolásba természetesen a kvarc is elindult.
Ezeket már végigzongoráztam, most jönnek még az alkatrész cserék hátha elindul.
(#) Novak válasza SALáta hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

IC-láb <=> nyák valahol kontaktos lesz. 99%.
Nézd át, forraszd újra az összes lábat egyenként. Nálam akárhányszor előjött ez a hiba, mindig ez volt a megoldás. Mérni nem nagyon tudod, hogy az IC lábai mennyire vannak jól beforrasztva, mert ahogy hozzáérsz a mérőfejjel, annak hatására már lehet hogy érintkezik, és jónak véled.
(#) csdog válasza SALáta hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Én a legelső IC-t amikor beforrasztottam az átalakítómra, azt hittem h a hőlégfúvó jólesz... szépen sikerült , csak kicsit megsütöttem pedig a "Lead temperature (soldering) azt mondta h 260 °C -ig melegíthetem, próbáltam valamennyire mérni, 220 °C -nál nem mentem feljebb elvileg soha....IC csere után (amit már pákával és gyantával tettem fel ) tökéletesen működik.... :gumicsirke:
(#) tuxpingu hozzászólása Feb 20, 2009 /

üdv, az volna akérdésem, hogy aki már megépítette, és használatban van nála, tőlük kérdezném, hogy ha rákötöm gépre, és mikrofont a hangkártyára akkor a hangkimeneten is szól a mikrofon hangja, vagy csak felvenni lehet vele? mert a laptopomban csak a mikrofont skype/msn, vagy felvételnél lehet használni, kimeneten nem jelenik meg a jel.
(#) adorjan81 hozzászólása Márc 16, 2009 /

Hali!
Nincs valakinek ingyen egy ilyen ic-je?
(#) _Peti_ hozzászólása Márc 17, 2009 /

Sziasztok!
Láttam többféle verzióját a PCM2902-vel megépített nyáknak. Melyiket lenne az amit érdemes megépíteni, mert működik szuperul, és korrekt a nyák-terve is?
(#) csdog válasza adorjan81 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

szia, szerintem a legegyszerübb (bár sokak által kritizált) megoldás , ha rendelsz egy pár mintadarabot a TI től..
Bővebben: Link
(#) csdog válasza _Peti_ hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

szerintem ha kicsit visszaolvasgatsz a fórumban , jópár nyáktervet, kapcsolást , mindent megtalálsz...,de ha elakadsz valahol, szívesen segítek énis
(#) _Peti_ válasza csdog hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Üdv!
Visszaolvastam, és megnéztem mindegyik verziót. Csak nem tudtam eldönteni hogy melyiket építsem. Elég szimpatikusnak tűnt az a kapcsolás, amiben a ki és bemenetek műv.erősítőkkel voltak meghajtva, csak nyák tervet nemtaláltam hozzá. Továbbá többen vitatkoztak a stabilizátor szükségességéről...
(#) wir12 hozzászólása Márc 24, 2009 /

Hy All!

Megépítettem én is ezt a DAC-ot rádugtam USB-re felismerte feltette minden, deh csak ijen furcsa hangokat add ki magából de zenét nem
Ha valaki tudja mi a gond szivesen várom a javaslatokat nagyon köszönom előre is
(#) vicsys válasza wir12 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Szia
Így nehéz lesz segíteni...
Linkeld be, hogy konkrétan melyik kapcsolást készítetted el. Néhány jól sikerült fénykép is sokat segítene a hibakeresésben...
(#) Norberto válasza wir12 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

A Hangbeállításoknál kiválasztottad, hogy ennek az USB-s kütyünek a hangkimenetét használja a rendszer kimenetként?
(#) wir12 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Ahha am nekem automatikusan kiválasztja. Am miért van az hogy rádugom felismeri és egyszercsak azt írja ki ismeretlen ezköz??
(#) Moderátor hozzászólása wir12 hozzászólására (») Márc 24, 2009

Idézet:
„Am”

Ez mi a lótököt jelent?!?

Jól sejtem, hogy valami girhes MSN szleng?
(#) vtsoftware válasza wir12 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Ha ismeretlen eszközt ír akkor több mint biztos hogy valamit elrontottál. Rossz forrasztás, szakadás, hibás alkatrész, majdnem bármi lehet.
Nagyon nézd át a kütyüt. Képek nélkül, ezt tudom mondani.
Norberto: jól sejted. "am" = amúgy
Nem tudo miért nem lehet kiírni teljesen. Megszokás talán, de ide nem való.
(#) wir12 válasza (») Márc 24, 2009 /

azt jelenti amúgy és nem szoktam MSN-ni csak nagyon ritkán ezt mi felénk így mondják bocsánat ha idegesít
(#) wir12 válasza vtsoftware hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Értettem többet nem fog előfurdulni amúgy köszönöm a segítséget majd holnap rakok fel képeket
(#) Novak válasza wir12 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Ha a PC nem ismeri fel, de szól, hogy nem ismerhető fel, akkor az az esetek 90 %-ban forrasztási hiba (érintkezési probléma) szokott lenni. Ilyenkor forraszanyag nélkül, csak a meleg pákával még egyszer "nyomkodd" végig kellő erővel az IC lábait. Így a korábban esetleg nem érintkező lábakat beforrasztod, és jó eséllyel megszűnik a hiba.
Tudom, hülye kérdés, de az USB két adatvezetékét nem cserélted fel? Próbáld meg őket megcserélni, hátha az a baj. Tönkre nem teszed vele, max megint kiírja, hogy nem ismeri fel.
(#) wir12 válasza Novak hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

A szakoktatóm forrasztotta be nekem neki sokkal nagyobb a tapasztalata van azért bíztam rá egy óráig pepecselt vele megnéztük a forrasztás az szerintem tökéletes de majd megpróbálok mindent (hozzáteszem a szakoktatóm egy régi német forrasztóállomásal és jóminőségű ónnal csinálta folyasztószer és ónharisnya nélkül nagyon profi a tag ) És az nem lehet a gond hogy én PCM 2904-hez terveztem NYÁKot és 2902-et raktam be helyete? csak a 24-es lábon a Test0-át nem kötöttem a DGND-re. A kondenzátorok értéke/tipusa miatt nem lehet a probléma? Mert a PCM 2904-es és a gyári PCM 2902E kapcsolási rajz között van egy kis különbség.
(#) Novak válasza wir12 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Igazából a PCM2902-t és 04-et ugyan úgy kell bekötnöd, megnéztem. A PCM2902 24-es lábát is tessék csak bekötni a földre (DGND-vel együtt).
Aztán ha ez sem segít, akkor tényleg menj végig még egyszer a lábakon egy pákával, ón nélkül. Nem tudom mennyire profi az oktatód, de nekem úgy 5-6 perc alatt megvan az IC beforrasztása, 4000 Ft-os pákával, szintén harisnya, külön folyasztószer és forrasztásgátló lakk nélkül
Képet esetleg nem tudsz felrakni, lehet hogy sokat segítene (jó minőségű kép).
(#) ccs válasza wir12 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Lehet, hogy az itt leírt kondicsere segít rajtad (is)?
"...a Vddi lábra menő C3-as kondit 47ľF-ra cseréltem. Az adatlapban 1ľF körül adták meg az értékét, de nekem azzal nem ismerte fel a gép..."
(#) wir12 válasza Novak hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Okés értettem nekem már felismeri a gép és stabil mert a gép hátába egy 2.0-ás kapuba dugtam és nem írta ki többé hogy ismeretlen eszköz képet tudok felrakni de nem hiszem hogy jó minőségű lesz de a Samsung E250 viszonylag jó képet csinál sok fénynél főleg természetesnél Szóval nem kell vennem több ezer forintos forrasztóállomást elég egy sima páka ha ügyes az ember igaz?

Egész biztosan nem az volt a baj, hogy USB 1-es aljzatba dugtad, mivel az IC eleve USB 1-es, nem pedig 2-es. Akkor könnyen lehet, hogy a gépeden kontaktos az aljzat.
De örülök, hogy működik. Bár a horogkereszt nem gyenge rajta.
A forrasztáshoz pedig elsősorban gyakorlat kell, nem feltétlen több10 ezres páka. Anno még SO16 tokozású ICket pillanatpákával forrasztgattam, azzal sem volt gond De nyilván könnyebben és szebben lehet dolgozni egy minőségi pákával, ez kétségtelen.

Öregem most csoda történt Zenét akartam halgatni és nem kapott jelet a keverőm csönd volt rádugtam az RCA-t a cuccra és szól nagyon jó hangal A szakoktatóm el is nevezte a panelom fasiszta panelnak Azért köszönöm midenkinek

A Francba a DAC megint játszik az idegeimmel most szól a zene csak az a gond hogy a Bal oldalon csak pattog meg meg zajon vajon mi lehet a gond?? Meg nem mindig ismeri fel szerintem az a kondi csere az előbb leírtakba ki lesz próbálva De Tantál kondit használhatok? mert az most is van itthon
(#) wir12 válasza wir12 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Jó ez a hangkártya de mitől van az hogy rádugom USB-re egy ideig jól megy utána a bal oldalon elmegy a hang és csak néha jön vissza egy nagyon kis időre de közbe meg zajong meg recseg és van úgy hogy torzítva jön vissza a hang mitől lehet? valaki segítsen ha tud megköszönném

Az nagy valószínűséggel kondi hiba lesz! Az IC és a kimenet közti kondit próbáld meg kicserélni, lehet tönkrement.

Úgy gondolod? Mert az a furcsa hogy egy fél percig jó utána már ***dik És az gond hogy 470 pF/63V fólia kondi? És a 27-es lábnál az 1 µF-es kondit kicserélhetem 47µF-es tantál kondira?

- moderálva,
Norberto

470 pF??? Egész biztos? Kicsit fura lenne. Nem uF?
Következő: »»   9 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem