Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Vagy ami a probléma forrása lehet még, az az IC nem megfelelő beforrasztása (kontakthiba/rövidzár).
Vagy akkor is ezt írja ki, ha az USB D+ és D- lábát felcseréled véletlen.
Vagy annyira sok hőt közöltem vele hogy elhalálozott, bár a kvarc sem indult el, egy tesztkapcsolásba természetesen a kvarc is elindult.
Ezeket már végigzongoráztam, most jönnek még az alkatrész cserék hátha elindul.
IC-láb <=> nyák valahol kontaktos lesz. 99%.
Nézd át, forraszd újra az összes lábat egyenként. Nálam akárhányszor előjött ez a hiba, mindig ez volt a megoldás. Mérni nem nagyon tudod, hogy az IC lábai mennyire vannak jól beforrasztva, mert ahogy hozzáérsz a mérőfejjel, annak hatására már lehet hogy érintkezik, és jónak véled.
Én a legelső IC-t amikor beforrasztottam az átalakítómra, azt hittem h a hőlégfúvó jólesz... szépen sikerült , csak kicsit megsütöttem pedig a "Lead temperature (soldering) azt mondta h 260 °C -ig melegíthetem, próbáltam valamennyire mérni, 220 °C -nál nem mentem feljebb elvileg soha....IC csere után (amit már pákával és gyantával tettem fel ) tökéletesen működik.... :gumicsirke:
üdv, az volna akérdésem, hogy aki már megépítette, és használatban van nála, tőlük kérdezném, hogy ha rákötöm gépre, és mikrofont a hangkártyára akkor a hangkimeneten is szól a mikrofon hangja, vagy csak felvenni lehet vele? mert a laptopomban csak a mikrofont skype/msn, vagy felvételnél lehet használni, kimeneten nem jelenik meg a jel.
Sziasztok!
Láttam többféle verzióját a PCM2902-vel megépített nyáknak. Melyiket lenne az amit érdemes megépíteni, mert működik szuperul, és korrekt a nyák-terve is?
szia, szerintem a legegyszerübb (bár sokak által kritizált) megoldás , ha rendelsz egy pár mintadarabot a TI től..
Bővebben: Link
szerintem ha kicsit visszaolvasgatsz a fórumban , jópár nyáktervet, kapcsolást , mindent megtalálsz...,de ha elakadsz valahol, szívesen segítek énis
![]()
Üdv!
Visszaolvastam, és megnéztem mindegyik verziót. Csak nem tudtam eldönteni hogy melyiket építsem. Elég szimpatikusnak tűnt az a kapcsolás, amiben a ki és bemenetek műv.erősítőkkel voltak meghajtva, csak nyák tervet nemtaláltam hozzá. Továbbá többen vitatkoztak a stabilizátor szükségességéről...
Hy All!
Megépítettem én is ezt a DAC-ot rádugtam USB-re felismerte feltette minden, deh csak ijen furcsa hangokat add ki magából de zenét nem ![]() ![]() ![]() Ha valaki tudja mi a gond szivesen várom a javaslatokat nagyon köszönom előre is ![]() ![]() ![]()
Szia
Így nehéz lesz segíteni... Linkeld be, hogy konkrétan melyik kapcsolást készítetted el. Néhány jól sikerült fénykép is sokat segítene a hibakeresésben...
A Hangbeállításoknál kiválasztottad, hogy ennek az USB-s kütyünek a hangkimenetét használja a rendszer kimenetként?
![]()
Ahha am nekem automatikusan kiválasztja. Am miért van az hogy rádugom felismeri és egyszercsak azt írja ki ismeretlen ezköz??
Idézet: „Am” Ez mi a lótököt jelent?!? ![]() Jól sejtem, hogy valami girhes MSN szleng?
Ha ismeretlen eszközt ír akkor több mint biztos hogy valamit elrontottál. Rossz forrasztás, szakadás, hibás alkatrész, majdnem bármi lehet.
Nagyon nézd át a kütyüt. Képek nélkül, ezt tudom mondani. Norberto: jól sejted. "am" = amúgy Nem tudo miért nem lehet kiírni teljesen. Megszokás talán, de ide nem való.
azt jelenti amúgy és nem szoktam MSN-ni csak nagyon ritkán ezt mi felénk így mondják bocsánat ha idegesít
![]()
Értettem többet nem fog előfurdulni amúgy köszönöm a segítséget majd holnap rakok fel képeket
![]() ![]()
Ha a PC nem ismeri fel, de szól, hogy nem ismerhető fel, akkor az az esetek 90 %-ban forrasztási hiba (érintkezési probléma) szokott lenni. Ilyenkor forraszanyag nélkül, csak a meleg pákával még egyszer "nyomkodd" végig kellő erővel az IC lábait. Így a korábban esetleg nem érintkező lábakat beforrasztod, és jó eséllyel megszűnik a hiba.
Tudom, hülye kérdés, de az USB két adatvezetékét nem cserélted fel? Próbáld meg őket megcserélni, hátha az a baj. Tönkre nem teszed vele, max megint kiírja, hogy nem ismeri fel.
A szakoktatóm forrasztotta be nekem neki sokkal nagyobb a tapasztalata van azért bíztam rá egy óráig pepecselt vele megnéztük a forrasztás az szerintem tökéletes de majd megpróbálok mindent (hozzáteszem a szakoktatóm egy régi német forrasztóállomásal és jóminőségű ónnal csinálta folyasztószer és ónharisnya nélkül nagyon profi a tag
![]()
Igazából a PCM2902-t és 04-et ugyan úgy kell bekötnöd, megnéztem. A PCM2902 24-es lábát is tessék csak bekötni a földre (DGND-vel együtt).
Aztán ha ez sem segít, akkor tényleg menj végig még egyszer a lábakon egy pákával, ón nélkül. Nem tudom mennyire profi az oktatód, de nekem úgy 5-6 perc alatt megvan az IC beforrasztása, 4000 Ft-os pákával, szintén harisnya, külön folyasztószer és forrasztásgátló lakk nélkül ![]() Képet esetleg nem tudsz felrakni, lehet hogy sokat segítene (jó minőségű kép).
Lehet, hogy az itt leírt kondicsere segít rajtad (is)?
"...a Vddi lábra menő C3-as kondit 47ľF-ra cseréltem. Az adatlapban 1ľF körül adták meg az értékét, de nekem azzal nem ismerte fel a gép..."
Okés értettem nekem már felismeri a gép és stabil mert a gép hátába egy 2.0-ás kapuba dugtam és nem írta ki többé hogy ismeretlen eszköz képet tudok felrakni de nem hiszem hogy jó minőségű lesz de a Samsung E250 viszonylag jó képet csinál sok fénynél főleg természetesnél
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Egész biztosan nem az volt a baj, hogy USB 1-es aljzatba dugtad, mivel az IC eleve USB 1-es, nem pedig 2-es. Akkor könnyen lehet, hogy a gépeden kontaktos az aljzat.
De örülök, hogy működik. Bár a horogkereszt nem gyenge rajta. A forrasztáshoz pedig elsősorban gyakorlat kell, nem feltétlen több10 ezres páka. Anno még SO16 tokozású ICket pillanatpákával forrasztgattam, azzal sem volt gond ![]()
Öregem most csoda történt
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
A Francba a DAC megint játszik az idegeimmel most szól a zene csak az a gond hogy a Bal oldalon csak pattog meg meg zajon vajon mi lehet a gond?? Meg nem mindig ismeri fel szerintem az a kondi csere az előbb leírtakba ki lesz próbálva De Tantál kondit használhatok? mert az most is van itthon
![]() ![]()
Jó ez a hangkártya de mitől van az hogy rádugom USB-re egy ideig jól megy utána a bal oldalon elmegy a hang és csak néha jön vissza egy nagyon kis időre de közbe meg zajong meg recseg és van úgy hogy torzítva jön vissza a hang mitől lehet? valaki segítsen ha tud megköszönném
![]() ![]() ![]()
Az nagy valószínűséggel kondi hiba lesz! Az IC és a kimenet közti kondit próbáld meg kicserélni, lehet tönkrement.
Úgy gondolod? Mert az a furcsa hogy egy fél percig jó utána már ***dik
![]() ![]() - moderálva, Norberto |
Bejelentkezés
Hirdetés |