Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Üdv!
Ez eszembe sem jutott igazán, mert már régen egy hi-fi tuner térerőmérőjén is láttam ilyet, KH adóknál. Köszönöm az infót!
Off:
Az én páromnak már én vagyok a másodig delejmániás párja, így elég sok mindenben segített. És mindig benne van minden okosságban, pl blankoláshoz arany keze van, és még a sematikus rajzokat is lazán átlátja. Bocs az offért On: Szép lett nagyon gratula hozzá, illetve hozzá is! Az XD-zés itt nem szokás! Azt tartsd meg a messengereseknek! Frankye
Hali!
Barátnőmnek csináltam ezt a soros infra vevőt. Kisebb dobozom nem volt TSOP4838 modul van benne (38khz, 120huf@lomex), tökéletesen veszi a jelet. Gumilábat nem találtam itthon, ezért kitaláltam ezt a megoldást, hogy a csavarra zsugorcsövet rakok, jól működik Idézet: „Barátnőmnek csináltam ezt a soros infra vevőt...TSOP4838 modul van benne” Csinálnék én is a Nejemnek! (Bár, nem tudom, benne milyen modul van.) A KV-t melyik gombra főzi?
Üdv!
Íme az ígért videó a Retro Rádióról. Conrad Retro Rádió Terveim szerint a hétvégén én is összerakok egyet.
Helló ! Lehet ,hogy nehéz a felfogásom de mire is szolgál ez az ügyes kis szerkezet ?
Számítógép távirányító, soros portra. Grider nevű progival és egy arra alkalmas távirányítóval lehet távirányítani a gépet, mindent tud ami előre be van állítva/beállítod. Például winamp távirányítás, media player távirányítás.
Én pár éve szórakoztam ilyennel, nekem tetszett. Házimozi pc esetén jól jön.
Tényleg azt hittem, hogy az asszonyt lehet vele távirányítani.
(Jópé'zért lehetne adni!)
Pedig néha nem ártana legalább egy olyan, amin van egy "MUTE" gomb.
Ragtapasz 1,5 m háromszor körbe tekerve !
És ha ezt az asszony olvasná
Sziasztok!
Elkezdtem magamnak fejleszteni egy USB-ről működő LCD kijelzőt. 4x20 karakteres a kijelző, egyelőre még nem tud túl sokat, de hamarosan elkezdem megcsinálni hozzá magát a kezelőfelületet is. (Eddig csak magába a PIC-be irkáltam a szoftvert, próbálgatásképp.) Az áramkört SMD elemekből (amim volt itthon) építettem fel. A kontraszt beállításához az adatlapot követtem, ami hibás volt, így azért van az 1. és a 3. láb úgy parasztosan összekötve. Sajnos így este már nem tudok megfelelő fényviszonyokat előállítani a szobámban, ezért elnézést a képek minősége miatt. Üdv vtnagy
Kicsit pontosítanám magam.
Kommunikál számítógéppel, HyperTerminal segítségével írattam ki az adatokat, amik benne vannak a processzorban. A szoftvert bele úgy tervezem, hogy be lehetne építeni pár dolgot, pl. számítógép hőmérséklete, szabad hely a merevlemezen, meg ilyesmik. (Mint általában mindenhol) Üdv vtnagy
Ehhez a készülékhez annyit fűznék hozzá, hogy a forrasztás iskolapélda lehetne. Házi készítésű NYÁK-on történő SMD forrasztás mindig bonyolultabb, mint egy gyári forrasztásgátlóval bevont panel esetében. Egy szó mint száz, így kell SMD-t forrasztani. Szép munka!
Sziasztok!
Én is építem a Topi féle Ni-Mh automata akkutöltőt... Már csak az AVR kell bele.. A Nyák saját tervezés.. Üdv! Ui.: a nyák azért nincs körbevágva mert ezt a nyákot rettenetesen rossz vágni (fotózás után méretre).. Reped meg mindent csinál.. Többet ilyet sem veszek
Érdekesek a 45° -ban álló ellenállások.
Hát igen..
Így fért el az adott helyen..
Köszi
Van még mit csiszolni rajta, mert a pákával még nem tudok rendesen bánni, ha közel vannak egymáshoz a vezetősávok. Üdv vtnagy
Szia Vtsoftware! Légyszi z AVR programozód kapcsolási rajzát meg tudnád adni? Egy ATMEGA 8-16PU-t kéne programoznom, és nem igazán értek hozzá.. Előre is köszi!
Nekem AVR Doperem van.
Bővebb infót ITT találsz róla.
Szia!
Báttyám épített LM3875-böl erősítőt,semmi zaj nem volt rajta,és a hűtés is fele ekkora volt 2x30 és 2x12V-rol hajtja,az előfok lehetne jobb és akkor nem lenne olyan fémes a cintányér hangja...
Köszi! De nekem csak egy AVR-t kéne beprogramoznom, szal ez egy egyszeri alkalom volna. (Fémkeresőt épírtek) És nem szeretnék külön programozót venni.
Na akkor probléma van mert ez nem ide való, de annyit mondok - itt - hogy nézz szét az AVR miértek topikban, ott biztos találsz vagy pedig nézz szét a keresővel itt a HE-n.
Sziasztok!
Én régebben csináltam hobbiból egy olyan klütyüt, ami a levegőben tartott egy nagyobb vasgolyót. Egy bitang erős elektromágnes és a vezérlése volt. Fotoranzisztor figyelte, hogy ne kerüljön közel a golyó a mágneshez. Amikor odaért levette az áramot. A golyó állt a levegőben. Néha azon gondolkodom, hogy lehetne ezt megcsinálni egy motorral. Az lenne a cél, hogy a motor forgórésze a levegőben megmaradjon. Ne kelljen csapágyazni.
Sziasztok Mester Urak!
Regota nem jartam erre, nem volt idom epitkezni. Most potolok, ezek az elmult het es a mai nap gyumolcsei. Az egyik egy kivezerlesmero egy Itron 51 szegmenses vfd-vel, a masik dolog pedig a csoves vegfokom vezerlese. Kulon panelen van tap es a bemenetvalaszto, a kijelzo mellett pedig a pic-es nyak. A kijelzo jobban latszik eloben, csak a vaku miatt nem latszik. Ha beepul a helyere, meg teszek fel kepet!
oks, köszi!
Legközelebb remélhetőleg már csak a fémkeresőm bemutatásakor írok!
Klassz lett. Mivel hajtod meg a vfd-t?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |