Fórum témák
» Több friss téma |
Ismét felötlött bennem a bicaj gondolata. Láttam most vaterán elég jó kis lithium packokat olcsón. Bővebben: Link Vennék innen vagy 3 ilyen 4-5Ah-s packot és párhuzamosítanám, az nem is foglalna sok helyet és elég nagy áram leadására is képes. És megint jönne a mechanikai rész. Azon gondolkodok több napja mi lenne a legegyszerűbb megoldás. Először is egy motort kellene szerezni. Valaki nem tud Debrecenben egy bontót? Hátha találnék valami jó kis motort ott.
Üdv minenkinek!
a velox star. bringám egyszer csak elkezdett a következőképp bohóckodni: ment rendesen 27-el, majd később csak 18-al akart csak menni, aztán hirtelen ismét jó lett. utána beinditom, csak 9-el, és nem akart leállni a gázelvételre.utána egy kicsit 18-al, most meg már nem is megy. Az elektronikában az LM 317 elég szépen melegszik, bekapcsolt gyujtás mellett.
Szia! Milyen motorral van? 2 szál vagy 3 vastagabb és 5 vékonyabb vezeték jön ki belőle?
A vezérlőpanelról csinálj képet. Javítottam már pár fajta bringát, hátha tudok segíteni.
tipusa HUV-T3-005
3 vastag, és 5 vékony megy a mocihoz, az egyik vastag(kék) szakadt is volt, megforrasztottam, de semmi. A "-" és a 3 vastag között 52-52 v-t mérek.
Helló
Elektromos kerékpár akkuhoz töltőt szeretnék csinálni, mert a gyári tönkrement. Trafósat szeretnék készíteni lehetőleg tirisztoros szabályzással, az akku 41 V-os. Megbízható szabályzó elektronika séma kellene hozzá, Ha valakinek lenne ilyen, akkor segítsen rajtam. kösz mindenkinek.
Szia! Ez a háromfázisú motoros változat. A motorban van 3 db hall érzékelő, és ezek alapján valamilyen kódolás szerint kapcsolgatja a fázisokat. Ezeknek a vezérlőjét nem nagyon lehet javítani, mert egy felprogramozott mikrovezérlő van bennük. De a teljesítmény részét igen! Sok olyan esetem volt, hogy a keréktengely átfordult és felcsavarta a kábelt. Ilyenkor vagy összeérnek, vagy megszakadnak a motor vezetékei.(zárlatkor a fetek is elszoktak csattani)
Első körben nézd meg, hogy az agyból nincs-e valami fegyűrődés a kábelon. Második kör: Lehetséges hogy a gázkarod elkopott, ugyanis abban is egy hall érzékelő lakik. Mérj rá! 3 vezeték megy rá: 1. +5Volt 2. - test 3. kimenet: 1-4V.(a sorrendet nem tudom, többféle szinekkel lehet) Ha a tápot megkapja és elkezded húzni a gázkart, a kimenetén 1-4V ig fog változni a feszültség. Egyelőre ennyi. Elindult! Igaz, hogy még csak kilenccel. A tengely nem volt átfordulva, kiszedtem, visszatettem, aztán ment. Minden vezetéket átmozgattam, nem látni érintkezési hibát sehol. A gázkart kimértem, és ott 4.8-vmint tök gázon a másik szálon csak 1,8-2,0v volt.Itt lenne a gond? Javítható ez?
Szia!Lehet itt a gond. 4V-ig fel kell menjen a feszültség. Próbálj bekötni egy potit a hall érzékelő helyére és úgy figyeld meg mennyire pörög ki! A potit kösd fel a +5 volt és test közé.
Megleszünk!
Ha a gázkart óvatosan mozgatom, meg-megugrik a motor, és teljesen ki is pörög, ha eltalálom . megvan a pontos hibadiagnózis: mikor elkezdem húzni a gázt, kb 20 fok fordulatig semmi, majd elindul, és tök gázon visszalassul. Ha picit visszaengedem a gázt, ujbol felgyorsul!
Valószínűleg a gázkar elkopott. Ezt csak egybe lehet cserélni. 2-3ezer körül lehet kapni (üzelttől függ). De még mielőtt kicserélnéd, manipuláld már a kart. Köss be egy potit a helyére!
Üdv.
Én is azt tudom javasolni, cseréld ki a gázkart. A benne levő Hall elem tönkre ment.
Üdv. Nem feltétlenül a hall elem megy tönkre. Az érzékelő és mágnes közötti távolság változik a kar húzásával. Mivel az egész mechanika műanyag ezért elkopik.
Sziasztok, van egy 12/24V 1,5 KW-os motorom.
Az a gond vele, hogy irgalmatlanul pörög. 12V-on 4650 rpm 24V-on 9800 rpm a fordulatszáma. Szerintetek lehet ebből valamilyen elektromos járgányt építeni? Minden ötlet érdekel, köszi.
Szerintem az igen jó lehet robogónak Terhelve úgysem forog annyit. Képed nincs róla? Vagy megadhatnád a mechanikai méreteit.
Végre megérkezett az én motorom is, volt egy kis kavarodás mert rossz címre lett küldve először, de már ittvan. Akkora egy nagy dög hogy azt sem tudom hova rakom majd a bicón A súja 5,5kg, 24V-os 200W-os és van benne még 24V-os DC fék, akkora áttétel van rajta hogy kézzel meg sem birom forgatni a tengelyvéget. Mindezt kemény 1000ft-ért, úgy érzem jó vételt csináltam. Majd teszek fel képeket később.
Nem 10 ezret akartál írni??
Zoltan: Szerintem abból tök jó kis gépet lehetne csinálni, de mindenképpen sebességváltóval. A megfelelő áttételeket kell csak kiszámolni. uli
Szerintetek egy VW golf hűtőventilátora mekkora teljesítményű lehet? Vaterán láttam párat, komplett hűtővel 3k-ért. Jó lenne tudni milyen teljesítményű lehet egy ilyen motor, nehogy a semmiért vegyem meg esetleg.
120-150 max 200W-ra tippelem. De mivel 12V-os, rettentő nagy áramot vesz fel.
Nem, csak ezer forint
Itt vannak képek: Bővebben: Link Vélemények? Arra gondoltam, indulásnál bár simán el bir hajítani is, de mégis a lassú indulás lenne a célszerű. Ezt egy egyszerű 55-el csinálnám, amivel egy 4017-est hajtok. Ennek a kimenetére ellenállásokat pakolok, és ahogy léptet úgy pakolja ezeket az ellenállásokat egy másik 555-re ami már a pwm jelet állítja elő. Nagyából ennyi lenne a sebesség szabályzás is csak egy potival. Nem akarom túlzásba vinni, mivel áttételnél nekem nem hogy sebeség csökkentő, hanem növelő kell Kiszámoltam ez a motor 1:1 áttételnél 10km/h -ra képes, így tennék fel 3 fogaskereket, anyi még felfér, ami 1-2-3 :1 áttétel lenne. De ehhez viszont már nem kéne a sebeség szabályzás, szerintetek?
Én Li-ion aksival tervezem megcsinálni. 3 pack 5Ah-s aksi párhuzamosan kötve már szerintem bírná és kis helyen is elférne. A laptop aksikban meg már eleve benne van a mélykisülés védelem és a töltés szabályzó elektronika is. Vaterán néztem, 1000-1500-ért már lehet kapni aksikat. ha esetleg van benne hibás cella, akkor ismerősöm elvileg tud szerezni olcsón bontott, de jó állapotú cellákat és azokat raknám be a régiek helyett. Ő szerzett nekem a laptopomba is aksit és jól megy. Szóval most épp ezen agyalok, hogy miként is csináljam meg.
Sziasztok. Nekem van egy kinai e-rollerem. Két gondom van vele: a vezérlő panelje szar és nincs hozzá akksi+töltő. Nem tudtok hozzá akksit töltővel? A motor 12V 15A., szíjhajtás. Vezérlő panel nélkül is lehet üzemeltetni? Mert gondolom annak inkább a töltésnél lehet szerepe. Vagy akár el is adom, ha kell vkinek.
ebben csigahajtás van kb semmire se jó..
a csigahajtás hatásfoka olyan 70%. nem jó.
Tetszik, nemtetszik, márpedig jó.
Elárulom neked azt a nagy titkot, hogy a belsejében egyáltalán nem csigahatjtás van, azért mert egyszer esetleg láttál olyat attól még nem mindegyikben az van. Normális fogaskerekes áttétel van benne, csak az egyik fogaskerék az oldalán van fogazva. A racsni ahogy köbzoli is írta pedig egy alap dolog.
Itt egy oldal ahol mindent megtalálsz hozzá:Bővebben: Link
Rengeteg ilyen hely van a neten. |
Bejelentkezés
Hirdetés |