Fórum témák
» Több friss téma |
Hát ic-m van bőven meg FET-em is, bár azok még a hibás tápfesznél sem füstöltek el... Kitartóan fogok dolgzni vele míg nem fog működni Csak tudod kicsit aggasztó hogy egyenirányítva már jóval 20 volt felett van fesz a tápon...
üdv
21.5VDC? igaz?
Amikor éleszted akkor figyelj rá hogy ha csak pár miliA-t adsz neki akkor recsegni gerjedni fog, kicsitt tekerj a trimmeren és uttánna már ok is. Ha kell valami segiség vegyél fel MSN-en. Én most csinálgatom neki a dobozt.
Úgy van hogy + és - közt 26-27 V . GND és plusz közt kb. 13V; GND és minusz közt ugyanigy 13 v körül. Ez megfelelőnek mondható nem?
Felvettelek msn-en
Lenne egy elvetemült ötletem a feszültség csökkentésére. Ha pl sorbakötnél a tápfeszültségekbe néhány szilícium diódát, és így esne rejta néhány volt. Például 1n5404 elbír 3A-t (ennyi szerintem elég a VF3-nak) és esik rajta 1.2V diódánként. Így 1-2 diódával meg lehetne oldani a feszültség kérdést
Tudom nem ide tartozik, de találtam a baji elektrón egy ilyen egységcsomagot csak az a baj nem sok mindent árulnak el róla, 1400 Ft; 25 W kis torzítás...
szerintem nem rossz majd irok emilt nekik árulják el a kapcsit! Üdv.: Müszi
Nem hiszem hogy elfogják árulni. Esetleg ha megveszed akkor adják.
Hát nemtudom... Minek rakjunk annyi diódát oda? Nem biztos hogy mind eggyüttmüködne. Én az RC-s tápszürésre gondoltam mint a JLH tápjába. Egy aluházas ellenállás a két feszpontra. Bár ez A-osztályban müködik. Ott nagyon sok pufferel esik egy kevés fesz.
Már egyszer leírtam vmelyik erősítős topicban, hogy az erősítő nem 2 db végfok panelból áll!
(gondold már végig, van egy ferrarid és nincs benne motor... mit ér az?) Tudom, hogy kevés a lé, de egy hibásan méretezett táppal simán tönkre lehet tenni az egész remekművet! Jah, és még 1 apróság: a következők is kellenének még egy erősítőhöz doboz, előfok, bemenetválasztó, hangszín-hangerő szabályzó, védelem... (ezeket illik átgondolni mielőtt belevágsz- nem pedig utólag fabrikálni vmi vackot) Ui.:bocsi de már nem bírtam tovább...
Nos, jobban átnéztem a haromb oldalát, és megkaptam a kérdésemre a választ. Isamisa sejtése igaz. A felragasztott dióda valóban a nyugalmi áram és munkapont hőfüggetlenségét oldja meg. (nem gondoltam, hogy a vf2 paneltervnél fogom megtalálni a választ, de hát ott van leírva )
Most jutott eszembe!!!!!!!!!!
A szimm. táp GND-jét össze kell kötni az erőlködő GND-jével??
Ha nem kötötted össze a GND-ket, akkor nagyon valószínű! De az IC-s erősítődben meg már összekötötted? Vagy csak most felejtetted el?
Nagyon köszz.
Egyébként nem dobtam még össze szimm. tápos cuccot csak aszimm-ból... Köszi
Nincs mit!
Akkor kérdeznék én is: Megépítettem a VF2 végfokot, csak próbáláskor nem kapott a műveleti erősítő +12V-ot, csak -12-t, és elszálltak a FET-ek. Ez lehetséges oka a FET-ek megsülésének? mert elég érdekesnek tartom. (szerintem lehet még más hiba is)
Hi
Szerintem a VF2-nél ugyan úgy vanna mint a VF3-nál. Az IC is elszál féltápfesznél. Nekem a VF3-nál nem szált el a FET csak az IC. Szóval azt cseréld ki. Ugylátszik Müszi most jönnek ki a hiányosságok. Hogy nem adtál a panelra földet, amikor oda van írva hogy GND???
Ok, akkor kicserélem a műv erősítőt, meg a FET-eket, és kimérem a tranyókat is.
Müszi neked is ezeket kell tenned, hogy működjön az erősítő!! (A FET-ek biztos halottak, meg a műveleti erősítőt sem árt kicserléni) Jelen állapotban hiába adsz már rendesen tápot neki, mert biztos, hogy rossz...
Bár egy próbát megér, hátha nem lett baja semminek... (nagyobb kárt már nem teszel benne)
Idézet: „hátha nem lett baja semminek” Ha egyszer elfüstöltek a FET-ek, akkor lehet értük térdenállva is rimánkodni, nem gyógyulnak meg...
Ha a VF2-be nem rakom bele a FET-eket, és áram alá helyezem az áramkört, akkor mind a két Gate elektródán 12V-ot kellene mérnem? (a bemenet lekötve 0V-ra)
Vagyis nem a gateken, hanem a tranzisztorok kollektorain. Mert most az egyiken kb 4V-ot mérek, a másikon meg 12-t. A műveleti erősítőt hogy tudom megnézni, hogy jól dolgozik-e?
Helló!
Ideje beszámolnom az elmúlt napokban történtekről. Először is összeraktam újra vadi új még nem használt alkatrészekkel a nyákot, és bekötöttem elé 2 db 12v-os izzót. A gondom az hogy, az izzók erősen világítanak kb 1.3A áramfelvétel mellett. Ha ezek nem lennének, ez most a feteken törné az útját... Valami ötletetek, a hiba okára, megoldására esetleg van? Ez a max amit csinálhattam vele. Új alkatrészek, 2*17VDC táp, új nyák, új alkatrészek, új minden, és nem jó! Ja, és ha a trimmert eltekerem, az izzók kicsit erősebben világítanak(=több áramfelvétel...) üdv
Hi
Ez az 1,3A nagyon sok. A trimert tekerve nőnie is kell az áramnak de csak max 100mA-al kb. Zárlat nics valahol??
Hi
Nekem ma hajnalban megszólalt az erősítő. Beraktam a dobozba, és próbáltam csillagpontos földelést kialakítani, de ha a csillagpontból ment egy vezeték a panelra, és egy másik vezeték ment a hangszóróra, akkor alacsony frekin gerjedt. (egy csomó mindent átforrasztottam az erősítőben, mire rájöttem a hibára) Ha a hanngszóró test vezetékét nem a csillagpontból viszem, hanem közvetlen a panelről, akkor tökéletesen szól. (ez elég fura, de a lényeg, hogy már szépen szól)
Ezt megveszem tőlük...
Szerintetek jó THD-nek: 0.01 %? Van hozzá nyák is Van értelme megvenni? Szerintetek hol lehet olcsó hűtőbordát szerezni??? Mi a véleményetek erről az üzletről?
Ez mit jelent?
Io= 30 mA Ez jó vagy rossz? Talán a kimeneti áramot jelentené?
Többire is adj kérlek feleletet:
A legfontosabb: Meg lehet e bízni ebben az üzletben? A THD-t miennnek tartod? |
Bejelentkezés
Hirdetés |