Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   33 / 211
(#) pityu_18 válasza CHZ hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
(#) mikulamotor hozzászólása Dec 6, 2009 /
 
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem ,hogy kaptam JPG-be és PDF-be nyák áramkör rajzot és nem tudom bevinni szerkeszteni Sprint Layout NYÁK-tervezőbe. Meg lehet oldani valahogy ezt a problémát vagy át kell rajzolni az egészet? Előre is köszi a segítséget.
(#) brato válasza mikulamotor hozzászólására (») Dec 7, 2009 1 /
 
Üdv!

Kapásból nem tudod szerkeszteni, de képként beilleszthető a nyák alá és nagyon könnyű átrajzolni.
(#) mikulamotor hozzászólása Dec 7, 2009 /
 
Köszönöm a segítséget.
(#) szaky27 hozzászólása Dec 9, 2009 /
 
Sziasztok!

Olyanban kérnék segítséget hogy honnan tudnék magyarítást letölteni az 5.0 ás verzióhoz? Még annyi hogy feljebb olvastam hogy pdf-et belehet rakni képként a nyák alá. Ezt hogy lehet megcsinálni?

A segítséget előre is köszönöm!!

üdv
szaky27
(#) vicsys válasza szaky27 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /
 
Szia
Ha jól tudom, csak a tört verzió magyarított.
PDF-et nem, de bmp-t igen.
Bővebben: Link
Itt eléred az Alkotó mester féle magyar használati útmutatót.
(#) Alkotó válasza szaky27 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /
 
Sok-sok helyről, de PCB-t ajánlom neked magyarítás ügyben (mint a leírásomban is részletesen kitérek erre)
Képet nem-e miatt lehet beszúrni, ez egy vakvágány. Ami pdf-ben van, az éppen azért olyan, hogy ne tudd szerkeszteni. Ha mindenképpen muszáj, akkor át kell rajzolni.
(#) szaky27 hozzászólása Dec 9, 2009 /
 
Köszönöm gyors válaszotok.
(#) mrex válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 14, 2009 /
 
Adobe Acrobat Nem az adobe reader! A pdf.et benyitni majd tiffként vagy jpg-ként mentve onnét már csak egy lépés a bmp
Vagy még egyszerűbb a pdfről egyképernyőfotó azt menteni bmp-ben az arányok beállításával alá lehet tenni.
(#) mrex válasza mrex hozzászólására (») Dec 14, 2009 /
 
Egyébként én Cad szakember vagyok a hivatásom szerint gépeket tervezek. De ilyen jól megcsinált egyszerűen kezelhető progit mint a Sprint Layout nem használtam. Először gondot okozott a raszter mert hát a szabad rajzolás és modellezés a megszokott nekem de már jó barátok vagyunk. Alkatrésztárat pedig minek kérni, gyerekek aki egy icipicit tud benne rajzolni az annyi idő alatt amíg a kérő mailt megírja 10 15 alkatrész makróját megrajzolja
(#) Alkotó válasza mrex hozzászólására (») Dec 14, 2009 /
 
Egybe a két hozzászólásodra.
1. Az Acrobat és a reader között elsősorban jó pár tízezer forint a különbség, mert az előző fizetős "kreátor", a második meg ingyenes megjelenítő. Csak a saját véleményem, hogy sok más egyéb módon is lehet pdf-et csinálni bármiből.
A pdf-ből más képfájl formátumot csinálni, szintén sima kis újgyakorlat, nem ez a dolog buktatója. Én arra céloztam, hogy nincs értelme ezzel bibelődni, mert ha már van egy rajz, főleg ha az jó rajz, akkor nagyon gyorsan lehet azt "berajzolni" SL-be, nem kell hozzá egy aláfestő sablonként szereplő képfájl.
2. AutoCAD-ben én is teljesen otthon vagyok (nézd meg a térbeli modelljeimet a panelokról). Mikor én még iskolába jártam, akkor még az volt a kérdés, hogy lehet-e szigorlaton tudományos számológépet használni, vagy sem. Tehát önképzés útján lettem "hozzártője" az AutoCAD-nek. Évekig azzal terveztem a nyákokat, mert ha belegondolsz, egy jó rétegkialakítással, meg egy alkatrészekből álló tömbkészletből kiindulva, majdnem ott vagy mint az SL.
DE...! Az SL éppen attól jó, hogy nem az összes gondot akarja megoldani, csak a nyákrajzolást, viszont azt piszok jól csinálja. Épp ezért írtam hozzá kezelési utasítást, mert akartam, hogy sokak használják, méghozzá ha lehet helyesen.
Alaktrészrajzolásban teljesen egyet értünk! Egyenesen tilos idegenektől kérni. Nekem egyetlen "külső" alkatrészem sincs, mindet magam csináltam.
(#) mrex válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 14, 2009 /
 
Egyetértek veled Én szintén önképző módon sajátítottam el az autocad-ot és már programozott alkatrészeket készítettem saját formról elsősorban VBA-val S bár a mesterséges intelligencia egyik lehetséges fejlesztőnyelvének tartják a Lisp-et sajnos nem kötöttünk barátságot. Amikor megismerkedtem életem "szerelmével" a SolidWorks-el onnét érzékeny búcsút vettem az AutoCadtől.És a legjobb iskola a gyakorlás. Szépek az alkatrészeid. Egy dolgot azonban általában nem értek és szeretném tőled megkérdezni. Én csak hobbista vagyok Viszont a rajz , a rajzolás-3dmodellezés az életem egy igen meghatározó része. Nem értem miért az alkatrész pozíciószáma van az alkatrészen feltüntetve , majd egy külön darabjegyzékben a tételszámok konkrét értékeinek felsorolása én a makróimban az alkatrész számszerű értékét irom fel hiszen az a célom, hogy a beültetéskor ne kelljen bogarászni a darabjegyzékben az alkatrész beillesztésekor az érték átírására fordított energi megtérül beültetéskor
Ez az én véleményem.
Egyébként abban is igazad van, hogy a nyáktervezés művészet bár én magam nem vagyok "művész" S bár elegendő kitartással rendelkezem a célszerűséget helyezem a szépség elé. Tehát inkább egy átkötés mint egy hosszú labirintus.
S gondolom még miliméter papíron is menne fejben tükrözéssel mint annó
(#) Alkotó válasza mrex hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Pozíciószám kontra érték.
Filozofikusnak tűnhet a kérdés, de simán hozzáállás kérdése. Mivel sokszor csak tervről van szó, ezért előfordulhat, hogy beszélnünk kell a panelről. Itt a lényeg, mert 10kohm-os ellenállás akár sok is lehet a panelon, vagy a rajzon, de R24-es biztosan csak egy van. Ezen túl, szintén gyakori, hogy valami miatt variálni kell. Ekkor ha csak az érték változik, akkor könnyű átvezetni a módosítást, ha meg új alkatrészek kerülnek be, akkor lehet a pozíciószámot növelni.
Ettől függetlenül természetesen az alkatrész értékeinek felírása is okos gondolat lehet, csak az egy másik megközelítése a dolognak. Ki így, ki úgy látja jónak.
Én magát a pozíciófeliratot is fel szoktam mostanában vasalni a panelokra, és azt találtam ki, hogy legjobb ha a felirat a pozíciószám, a beültetett alkatrész meg mutatja saját értékét, így javításhoz minden együtt van.
(#) patexati válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Szia! Én is a Sprint Layout progit használom! Teljesen egyet értek veled! Én is pozíciószámokat használok és így sokkal könnyebb a beültetés meg minden! Ép most terveztem a Wand órához egy nyákot mit le is gyártottam és a panelra rávasaltam a beültetést is! Készítettem az alkatrészekről és a pozíciószámról egy excell dokumentumot és így rajz nélkül be lehet ültetni egyszerű mint a pofon! Kizárólag vasalok! Ki akartam próbálni más tervezőt is de ez annyira fekszik nekem,hogy nem is igen érdekel más és nagyon jó a saját makró készítési lehetőség ha nincs valami csak megrajzolom és mentem
(#) herzsolt hozzászólása Dec 15, 2009 /
 
Nagyon jók a képek és a panelod, gratula. Milyen papírra, és milyen nyomtatóval dolgozól?
(#) patexati válasza herzsolt hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Szia! Egy HP Laserjet6L (12 éves) és sima fényes magazinra nyomtatok ( mit a munkahelyen szerzek be VDSZSZ szakszervezeti újság nagyon jó a pappírja ) 0,2 mm sávot simán kivasalok ha szükséges de álltalában nem megyek 03-04 alá! A beültetési rajz 0,1-es!! Csak az átkötés 0,2mm-es!
(#) Alkotó válasza patexati hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Szép munka. Az SL-nek nincs párja. VAnnak sokkal fejlettebb és nagyobb tudású programok is a célra, de nem lehet semmivel összevetni, ez önmagában tőkéletes az amatőr feladatokra.
Bármilyen "papírszerű" horodozóval az a baj, hogy marad egy kis "fehér szösz" a feliratban. Ezt sokáig én is lakkozással tüntettem el, csak azzal ott van némi gond, hogy ha forrasztod a nyák oldalt, akkor a lakk kissé meglágyul, és ha nem figyelsz oda, akkor beleragadhat akár az alaktrész, akár más kosz.
Nálam a tuti megoldás az öntapadós matrica hátlapja lett, amit a címfestőtől lehet beszerezni. Ez gyakorlatilag 100%-ban átviszi a rajzolatot, semmi nem marad a hordozón, ráadásul nem kell áztatni se, mert önmagától lejön.
(#) patexati válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Akkor mondok egyet én is Simán rávasalod és utána ha leáztattad és pucoltad akkor áttörlöd kis WD40-el! Ezt mit most csináltam nem így oldottam meg hanem az ónozás elött rávasaltam ezt is és az ónozótól (wolf) tökéletesen fekete lesz mert kénsavas és az megmarja így befeketedik nem kell semmit tenni vele utána! Off vége!!
(#) mrex válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 16, 2009 /
 
Nos pozíciószám kontra érték! Valóban egyéni hozzáállás és szemlélet kérdése. Természetesen tisztában vagyok a tételszám(pozíciószám) és darabjegyzék összefüggéseivel iletve nap mint nap ezt csinálom a hivatásomban. Én a részemről egyszerűsítésként csinálom az értéket a beültetésre verziót. Persze kényelmes ha a makrókat az automata sorszámozással illesztjük be de ha az asztalon van egy rahedli rajz és alkatrészes doboz akkor nekem már nem hiányzik egy tétel-érték párosító újabb lista.A kapcsolási rajznál is jobban átláthatóak azok a rajzok amelyik értékeket tartalmaznak. de nem vitaként csak véleményként válaszoltam.
(#) mazso1988 hozzászólása Dec 17, 2009 /
 
Sziasztok
szeretném megkérdezni hogy milyen eljárással teszitek rá a beültetési oldalt a nyáktervre?
fórumot olvasgatva elég szép megoldásokat láttam és felkeltette az érdeklődésemet.
(#) vicsys válasza mazso1988 hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
Szerintem, elég egyértelmű. Kinyomtatják az alkatrész oldalt (és csak azt). Majd levasalják a nyák sima oldalára.
A print menüben, ki tudod választani, hogy mely rétegeket lásd.
Itt van Alkotó mester leírása:
Bővebben: Link
(#) mazso1988 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
azt tudom hogy kilehet nyomtatni az alkatrész oldalt külön csak azt nem tudtam eddig hogy a nyáknak arra az oldalára is ráragad a festék amin nincs réz
(#) Alkotó válasza mazso1988 hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
Ráragad. Csak oldószerrel lehet leszedni.
(#) mazso1988 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 17, 2009 /
 
köszönöm a segitséget
(#) dB_Thunder hozzászólása Feb 19, 2010 /
 
Helló Mindenki!

Valaki okos árulja el nekem, hogy a francba lehet csinálni 0,5 mm magas szöveget (nekem csak 1mm magasra sikerült a legkisebb) A file mellékletben a példa hogy meglehet !

PIC16F690.LMK
    
(#) CHZ válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 19, 2010 /
 
Itt nézd meg a beállítást .
OPTIONS>GENERÁL SETTINGS

text.gif
    
(#) hapro válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 19, 2010 /
 
Szerintem valamit benézhettél, mert ez a program nem lmk kiterjesztést készít, hanem *.lay. Ezt a csatolt file-t nem lehet megnyitni a sprint layouttal. Nekem legalábbis nem sikerült.
szerk: most megnéztem én is, és a vonal vastagságot ha lejjebb veszed, akkor máris engedi a kisebb betűméretet.
(#) dB_Thunder válasza CHZ hozzászólására (») Feb 19, 2010 /
 
Valamiért nem nyílik a Beállítások menü...
Fel tudnád dobni a LAYOUT50.INI file-odat ??
(#) Alkotó válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 19, 2010 /
 
A leírásomban külön kitérek erre, ott találsz választ.
(#) dB_Thunder válasza hapro hozzászólására (») Feb 19, 2010 /
 
Hapro!
Ez egy makro! Nem nyák terv !
Nekem az istenért nem engedi 1mm méret alá!
Vonal vastagság alatt a Vezetősáv-ot érted??

Magyarított 5ös Sprintem van...És nem tudok bemenni a beállításokba sem..
Következő: »»   33 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem