Fórum témák
» Több friss téma |
Én mondjuk úgy csináltam meg ezt a dolgot hogy pici nyákba ültethető reléket raktam be(régi GLE 2es lépcsőházi automatából guberáltam ki ) bc337es tranzisztorral 12 volton így eltudtam választani az erősáramot meg a gyenge áramotcsak kicsit hangos ahogy 4 relé kattog de a hangfalak meg a szigetelt doboz sokat segít!
Igen valahogy ugy gondoltam ahogy mondtad
Hát igen hangos zenébe az ugyse hallatszodik.
Üdv!
Szeretném megépíteni EZT a kapcsolást. Meg is van minden alkatrészem hozzá ami kell. Lenne ezzel kapcsolatban pár kérdésem, csak hogy minden tiszta legyen, nehogy a gépből kijöjjön a füst. Az normális, hogy az lpt port 1. lábán 4,27V van? Ha ez normális, akkor az úgy oké, hogy ez a láb megy a 12V negatívjára? Vagy akkor most hogy is van ez? Előre is köszönöm a válaszokat Ui:BC182B-t nem kaptam, csak BC547B-t, de gondolom ez nem gond.
Hali!
A kapcsoláson el van rontva. Bővebben: Link itt van a port lábkiosztása. Az 1. lábhoz nem megy semmi, egyébként az a testre megy ami a 18-25-ig helyre bárhova mehet.
Üdv zenetom !
Nagyon szépen köszönöm!
Szivesen
Valaki átalakitotta már multiplexbe?:S
(és ha van olyan akkor tud valaki egy olyan programot ami kezelné???) Elöre is köszi
Attól függ hogy mivel akarod működtetni...Winamp vagy te írod meg milyen sorrendben működjenek. utóbbira-> HDT LED SHINE CONTROLLER-ben van egy progi ami tud 32 kimenetet kezelni és mondták hogy működik is vele. A program nevét most hirtelen nemtudom de biztos hogy a HDT-ben benne van. :yes:
Szerintem a Patt kontrollerre gondolsz, az nem engedi, csak az első 8 kimenetet. onnantól akárhova kattintasz nem adja ki mellé a kontroll bitet, vagyis én nekem nem adta ki. De ha futtatsz mellette egy LPT monitor programot akkor látni fogod.
Hát ha hazaérek akkor megnézem hogy ad-e kontroller bitre adatot. Amúgy discolitez-al szerintem eljátszhatsz egy darabig és ha a pro-t szeded le akkor megtudod csinálni mint a pattcontroller-rel. időzítve, ütemre, ahogy tetszik
Szia
Sikerült kideriteni hogy akkor müködik a 32 kimenet vagy csak a 8 Mert őrülnék ha meglehetne úgy épiteni de giy meg a portot kell elosztanom 3 kütyübe ami ugynazt csinálja... Na nembaj így is jól fog kinézni ha kész lesz
megnéztem. bocs de nekem teljesen kiment a fejemből. pat controller nem ad controllt de ha a DISCOLITEZ PROFESSIONAL II nevű progit rakod fel és kimenetnek a discolitez deluxe 32-őt rakod be akkor ad a controllerekre is. (és szerintem ez a progi nagyon jó mert sok mindent tud, érdemes vele eljátszadozni)
Az lenne a kérdésem hogy ezt a deluxe32-őt valahogy rálehetne operálni usb-re? mert a discolitez pro nem I/O alapján működik hanem van olyan hogy az ütem csak félig megy a skálán de ez nem működik lpt portal (csoda is lenne)
Ezt az egész SHINE-t lehetne úgy hogy pc-től függetlenül?
Pl hogy valahogy összehozni egy hang jellel?fény orgona filingbe?
Csinálsz egy 8 csatornás (vagy amennyit bírsz, elég 4 is, és akkor kettő ledet összekötsz) fényorgonát, aminek a kimenetét kötöd össze a LEDShine bemenetével. Erre gondoltál?
Azthiszem igen
Segíts kicsit légyszi Tulajdonképpen ez a led shine egy ütemre villogó dolog ami ledeket villogtat egy szisztéma szerint ? Esetleg lehetne hogy több leddel üzemel? Igazából egy ilyesmit szeretnék http://www.youtube.com/watch?v=N6GZWtc8Pqk&feature=related Ez egy kis box ami ütemre villogtat RGB ledeket. Ehhez valami ötlet vagy útmutatás esetleg van?
szasztok én is megcsináltam és nem ment belefeccültem a lóvét aszt 0
1 ideg voltam aszem ujragyártom mer bejön :
Hali!
A linkelt videón valószínűleg mikrovezérlő hajtja a LED-eket. Viszont akkor most a LEDShine-t akarod megcsinálni fényorgonaként, vagy ezt az RGB-s villogót? Vagy ötvözni a kettőt? PC nélkül elég alkatrész temető egy 4, vagy többcsatornás fényorgona HF szűrő része. Spektrumanalizátor kapcsirajzot keress, és annak a kimenetei ne kivezérlésjelzőt hajtsanak meg, hanem csak 1-2 LED-et.
Sziasztok
Megépítettem ezt a led shine disco fényt. Számítógép 12 voltjáról veszem a tápot. Adok neki tápot, egy pillanatra felvillan az összes led, utána nemvilágít semmi. Utána megérintem a 12v-os ágot, a másik kezemmel pedig a bázisra kapcsolt ellenállásokat, szépen minden led villágít. Csatlakoztatom az LPT portra a csatit, erre az összes led világít! A HDT led progit elindítom, beállítok valamilyen sorrendet, de a ledek egyfolytában világítanak! Win 7-em van a gépen. Bekötést 5x is átnéztem minden jónak tűnik.
Az már kiderült hogy a gépemmel van baj. A kimenet állandóan bevan kapcsolva, ezért villágít az összes led. Win 7 alatt lehet valahogy nullázni, kikapcsolni?
Nem tudom, hogy a win7 alatt hogy viselkedik a szoftver. Szerintem nézz utánna, hátha van valami frissebb verziója.
sziasztok!
Szeretnék én is csinálni egy ilyet sőt csináltam is egyet de sajnos nem csinált semmit nekem . megvetem a kapcsolási rajzon lévő alkatrészeket meg épitetem de semmit sem csinált
a tápegység és a nyomtatóport GND-je össze van kötve? jól raktad be a tranzisztorokat? Jól forrasztottad be a LEDeket?
A PC csatlakozóra minden lábra tedd rá egy pillanatra a táp +t, ha a ledek világítanak, akkor a hardver rendben, marad a szoftver.
Sziasztok!
Ma vetem uj tranzisztorokat meg nagy fényü ledet. ma öszeraktam csodálatos módon müködöt csak a szoftver el van irva egy kicsit. mert az világitot mindig aminek nem kellet volna. a tápom szerintem kicsi mert nem bir minden led felgyuladni.
Sziasztok!
Kész a led shine om. Anyi kérdésem lenne még hogy milyen távolra kel rakni a nagyitót a ledektöl?
Hali!
A LED - lencse távolság attól függ, mekkora teremben akarod használni, vagyis ahogy a legjobban néz ki, kísérletezéssel tudod csak kideríteni. Egyébként gratula! Kérhetünk több képet?
Sziasztok itt egy röpke videó a müködése közben nekem igy néz ki vetitve.
itt van kép róla.
A doboz festékes dobozból van. A lencse prolyektoros tv ből való
Sziasztok!
Érdekelne ha egy nyomtató portrol 2 disco fényt müketetnék mi történne. Itt egy kapcs rajz hogy gondolom |
Bejelentkezés
Hirdetés |