Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Sziasztok.
Megpróbáltam a beállítást, de: a 100k poti minimumon, a két trimmer letekerve (kép) is 200 fok körüli a páka hője, bármelyiket állítva csak felfelé tudom állítani a hőmérsékletet. Mit/melyik alkatrészt kellene cserélnem, hogy minimum kb. 50 - 100 fok körül legyen, ha hosszabb ideig nem forrasztok, (fél óra - óra) le tudjam tekerni lekapcsolás helyett. Köszönöm a tippeket.
Én úgy állítottam be, hogy a trimmereket középállásba tettem. Aztán a potin beállítottam egy hőfokot, és a mutimétert rákötöttem a theroelemre. A táblázat alapján P2-vel beállítottam a fűtés kapcsolási pontját.
Ha jól sejtem a P1 trimmerrel tudnád a hőfok minimumát beállítani, és a P2 a szabályozópoti finomhangolására szolgál. Ha nem tudsz lejjebb venni a hőfokon P1 gyel akkor szerintem az R4 értékével kell játszani. De ezt ne vedd készpénznek, jobb ha valaki nálam okosabb megerősíti az infót! Nézz rá a szabályozó potira. Én fordítva kötöttem be elsőre, és csodálkoztam hogy nem jól müködik Nekem 150 fok az alsó határ de én inkább kikapcsolom, nem tekergetem, mert fél perc alatt bemelegszik.
Szia.
Ezen a rajzon lévő pozíció értékeket gondoltad ugye?.
Köszi próbálgatom egy potival és akkora(vagy hasonló) értékű ellenállást teszek a helyére
Szevasztok!
Késznek mondható a forrasztóállomásom és sikerült beállítani is! (igaz, hogy az eredeti ellenállás-értékekkel). Mindenkinek köszönöm a segítséget. Tettem fel néhány képet a "Műről". A képek minősége miatt elnézést kérek, de eléggé "gagyi" a gépem. Üdv és további alkotást mindenkinek! Kari55
Szép munka! Bár nem hiszem hogy a páka örülni fog az 500 foknak Szerintem akkor már meg vannak számlálva a percei..
Szia!
Köszi a pozitív véleményt, de a 500 fok csak a hely kitöltés miatt lett oda írva, és csak ideiglenes amíg nem lesz öntapadós papírom és fóliám. Amúgy a +- 10 fok hőtartás ideálisnak mondható? Üdv.
Üdv!
Nem igazán 3-5 fok körül szokott mozogni! Kivételek azért vannak! De igazándiból nem számít! Leiszt Jani
Helló!
Szerintem sem befolyásolja a forrasztást. Bár a +- 10 fokot csak megközelítőleg írtam, még járatom. Üdv.
Kedves unterlaci!
Ha kedved van hozzá, akkor van itt nálam készen a SOLOMON pákához való szabályzó elektronika 2-3 db megszerelve, mindössze fel kell éleszteni meg bedobozolni. (az élesztés egy trimmerpoti beállitása , meg a müködés ellenőrzése. Emlkezetem szerint valahol rajza is van . meg kell keresnem) Ebben eredetileg egy potmétert alkalmaztak a hőfok beállitásra, ez nekem nem tettszett ezért csináltam hozzá egy 12 fokozatu Yaxley kapcsolóval egy "potmétert. " igy ha ugyanoda állitod ugyanazt a hőmértsékletet kapod bármikor. A SOLOMON pákát a HQ nál vettem a Bp.XIX. Corvin krt. on, nem volt drága. Ha Bp.-i vagy akkor érte is jöhetsz. Időpontot egyeztessük. (A 73760 hozzászólásban levő "EZT" linkben van ugyanez.) Űdv: Dorner László
Bocs mindenkitől. ! Az unterlacinak szóló hozzászólásom él, tehát minden a hozzászólás szerint igaz, csak nem figyeltem hogy az ő kérdése vagy 3 évvel ezelőtt hangzott el, a pákaszabályzó viszont most van itt a fiókomban 2-3 db. ugy hogy ha másnak lenne rá szüksége akkor is van. üdv lacusska
Kedves Helektro! Azt hiszem a páka-táp problémát az okozza hogy ezeknek a szabályzoknak a bemenetére feltétlen váltó áram szükséges mert a tirisztor vagy triak egyenáramot nem szabálkyoz. Üdv : lacusska
Én a tápot közvetlenül adtam a páka csatlakozóra. A táp is a páka között, max. a vezetékek voltak, sem szabályzó, sem triak. Én nem is beszéltem szabályzóról és triakról.
Gratulálok, nagyon jó kis állomás lett.
A fóliát az elejére úgy is meg tudod csinálni, hogy sima fehér papírra kinyomtatod, felragasztod, és széles átlátszó celluxszal (csomagokat is szoktak vele ragasztani) húzod le. Nem a legtökéletesebb, de a célnak megfelel, mert olcsó, és nem koszolódik.
Köszi az elismerést, és az ötletet, megfontolom,(az is lehet még hogy lecserélem egy alu lemezre, de ez csak EGY ötlet) de szerintem ez legyen a legkisebb probléma vele.
Üdv!
Sziasztok!
Mint írtam működik a forrasztóállomásom, de azt meg tudnám-e oldani, hogy ne tudjam egy bizonyos hőfok -- pl. 450°C - fölé állítani a páka fűtését. Köszönöm az ötleteket. Kari55
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy a 12V DC-ből hogy csinálok DC pulzáló? feszültséget? Létezik egyáltalán ilyen, vagy csak át akarnak verni? Válaszotokat előre is köszönöm
Nem tudom,mert nem értek hozzá...válaszodból ítélve létezik ilyen.Ezek szerint ha a 12V DC-t 'megszaggatom egy félvezetővel' akkor kapok 12V DC pulzáló feszültséget?
Vagy megszagggatod egy relevel a fesz akkor is pulzalni fog, csak kerdes meddig birja szegeny magneskapcsolo
Ezt a relés megoldást mintha már láttam volna valahol,és még egy diódát is ráraktak a relére,hogy védjék...ezek szerint nem lehetetlen a feladat.
Meg pedig ugy gondoltam, hogy a relet nem ontartasba kotod, hanem a bonto erintkezoit hasznalod ki.
poenak szantam, erre lehet, hogy nem is volt olyan rossz tipp
Sziasztok! az lenne a kérdésem , hogy van egy Weller TCP-S tipusu pákám , és az van ráírva 24V 50w , és váltóáramról megy , namármost nekem van egy 24 voltos egyenáramot adó kapcsolóüzemü tápegységem , és szeretném megkérdezni hogy ha én egyenáramrol üzemeltetem ezt a kis pákát akkor az nem tesz benne semilyen kárt , a segitséget előre is köszönöm.
Nyugodtan rákötheted egyenfeszültségre is mivel a 24VAC-nak és a 24VDC-nek is 24V az effektív értéke és ellenállásfűtésnél csak ez számít. Azért is szokták váltakozófeszültségről üzemeltetni mert mindegy neki hogy AC vagy DC, ha meg mindegy akkor teljesen felesleges a tápjába az egyenirányítás, simán megy váltakozóról (ez a legegyszerűbb megoldás).
Az oldalon található kapcsolás kész. Csak gratulálni tudok magamnak a hülyeségemért. Az egyenirányító kondenzátor nem volt rendesen beforrasztva első bekapcsoláskor ezért a kapcsolás váltakozó egyenáramot kapott. Folyamatosan fűtött átnéztem a panelt kijavítottam a hibát de most sehogy sem akar elindulnia fűtés, az IC 8. az lábán 0 volt van a 10 es lábon 1,9 a )es lábon pedig 5 volt. Az ic tönkremehetett ?
Volt egy kis áthúzás ónból rossz helyen mostmár eljutottam odáig hogy ha egy bizonyos hőmérségletre feltekerem felfűti a pákát, és ahelyett hogy lekapcsolna pár másodpecre, elkezd villogni a fűtést jelző led! Akárhova tekergetem a Potmétert villog a led ilyen kb 5 hz es frekvenciával! Ha eléri a nagyjábóli hőmérsékletet.
Ez normális ?
Sziasztok!
Gondom akadt A lapra meg nem tettem meg be a MOC3041-et, de gondolom igy is indithato. a forrszto eszkoz is direktbe kapta a betap feszultseget szoval az IC2 bemenete 14V DC kimenete 7.85V; az IC1 1laba: 7.05v 3laba: 7.15V 4laba 7.15V viszont az erositest nem tudom allitani az IC2 1laban nem valtozik a feszultseg a potmeter tekeresere se. a tapfesz lekapcsolasa utan a thermo elemen 1.5V-t volt merheto. mit es hogy merjek ezek utan, legyetek oly jok es adjatok otletet. Koszonettel: Ghoost
sorry! szerintem elirtam
a thermo elemen futes kozben folyamatosan emelkedo feszultseget mertem 0-22.7mV-ig de ekkor mar vilagit a hegye kikapcsoals utan szepen csokkeno teendencia volt lathato a hoelemen. na igy korrekt az info. |
Bejelentkezés
Hirdetés |