Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMD forrasztás profin
Lapozás: OK   32 / 105
(#) patexati hozzászólása Márc 2, 2011 /
 
Sziasztok! Én mit vettem pasztát az Amtech ólmos nagyon jó 600grammos tubusban fillérekért.. Fluxom olyan van mivel nyáküzemben a nyákot előkezelik ónozáshoz gondolom nem lehet az sem bóvli jól tűri a hőt közepesen sűrű oljra hasonlít és legalább tíz évre elég (2 dl).. Fluxból sem jó ha sokat adagolunk csak kevéske kell! Főleg ha levegővel forrasztunk a túlzott flux elviszi a hőt nehezebb forrasztani!! Csipeszt most vettem az apróban hirdette egyik társunk 800Ft volt ha jól emlékszem kimondottan SMD mindent jól megfog ék szerű döntött feje van..
(#) H2opok hozzászólása Márc 2, 2011 /
 
Üdv
Ha esetleg valakit érdekelne Flux, decis (1500ft) kiszerelésben, (nyákgyártó üzemben használják ónozás előtt) az privátban jelezze. Patexati már tesztelte, ő tud véleményt mondani.
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Márc 2, 2011 /
 
Általában nem is azzal a fluxszal van a baj, ami már ott figyel a fiókban és kiderült róla, hogy jó, hanem azzal, amit ki kéne választani egy kínálatból, illetve ajánlani kéne valakinek, hogy ez tuti jó lesz neki!
(#) Ghoost1 hozzászólása Márc 3, 2011 /
 
Üdv.
Ha már a flux van témán, akkor én is kérdeznék.
Jelenleg éppen egy Flux Pen vétele előtt állok, ebben kérném a segítségeteket és tanácsotokat. Hol érdemes vásárolni és milyen típust? Mobiltelefon, játékkonzol és smd alkatrészek cseréjéhez és forrasztásához használnám. Fluxból több fajtát próbáltam már, nemrég vettem én is egy RMA-223 Made in China utánzatot, ami szinte használhatatlan. Most kipróbálnám a Pen változatot is, milyen vele dolgozni.
(#) watt válasza Ghoost1 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /
 
Amit belinkeltem azt már próbáltad? Én még nem használtam jobbat, persze ez nem jelent semmit, vagy talán még is, döntsd el...
(#) Ghoost1 válasza watt hozzászólására (») Márc 3, 2011 /
 
Ha az NC-559-re gondolsz, az jelenleg is van még, de már nagyon fogytán. Szeretem használni és nincs gondom vele. Mostanában egyre több helyen és videón látok viszont teljesen folyós pen-es változatot és ezért gondolkozom rajta hogy ki kellene próbálni, de olyat viszont nem akarok venni, ami a fiókban marad egy használat után.
(#) watt válasza Ghoost1 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /
 
Nem tudom, jó az ha teljesen folyik?
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Márc 3, 2011 /
 
Az enyém folyékony de kb olyan mint az étolaj vagy talán sűrűbb kicsit de jól terül..
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Márc 3, 2011 /
 
Ha olyan viszkózus, hogy cseppeket lehet készíteni, akkor az végül is jól kezelhető...
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Márc 3, 2011 /
 
Igen olyansmi.. Valamivel meg fogom próbálni higítani BGA alá lehessen befecskendezni de ne legyen ilyen tömény.. (múltkor melegítettem egy lapost azt kipróbáltam a fluxot alá.. El is átkoztam a percet mikor benyomtam alá.. Nem indult a gép de állt a műhelyben élével lefelé két hetet mikor jött a gazdája érte mondom megnézzük hátha és láss csodát megy mai napig.. Sűrű volt és pont elég maradt,hogy ne induljon el de kifolyt..)
(#) Ghoost1 válasza watt hozzászólására (») Márc 3, 2011 /
 
Én sem tudom, de talán ezért is érdekel, hogy milyen vele dolgozni. De nagy valószínűséggel a patexati által írt flux lesz.
patexati köszi ment
(#) oggy87 hozzászólása Márc 6, 2011 /
 
Sziasztok!! Olyan problémám lenne, hogy vettem egy Aoyue int909 állomást, és xbox 360 gba-t szeretnék vele reballozni. Namost ennek a tipusnak nincs kijelzöje, hogy hány fokon nyomta, és igy nem tudom eldönteni. A höfik szabályzolya be van skálázva 1-8-ig de nem tudom, hogy melyik hány fok. Tudna ebben nekem valaki segiten?
(#) pucuka válasza oggy87 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /
 
Nem lehetne magyarul? Tudom miről van szó, de nagyon zavar az ilyen stílus
(#) patexati válasza oggy87 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /
 
Szia! 100-500 fokig van a tartománya ez lineálisan emelhető a potival.. Oszd el és kijön a megközelítő érték.. Ezen sajnos nem lehet pontosan szabályozni fokonként mint a digitális fajtákon de talán nem is kell.. Bár jó látni,hogy valóban mekkora a kimenő levegő hőfoka meghibásodáskor lehet melegebb hidegebb..
(#) emmzolee válasza patexati hozzászólására (») Márc 6, 2011 /
 
Melegebb semmiképpen nem lehet, mert ha túl melegedne, akkor a fűtőszállal sorban lévő hőkapcsoló kapcsolja ki a fűtést. Nekem már sikerült ki próbálnom, mert a levegő nyomást levettem 10-esre, a hőfokot meg 480fokra. Egyszer csak kihűlt. Mondom mi van ezzel? (Az én állomásom Aoyue 2702A+). Nem is értem, hogy miért fordulhat ez elő. Az elektronika be avatkozhatna, vagy ki is bírhatná ennyi pénzért.
Igen egy kicsit csalódótt vagyok.
Azt sem értem, hogy a kiforrasztó páka vákum csövét miért kell le húznom a vákum bemenetről, amikor hólégfúvózni akarok. Azt gondoltam, hogy a legnagyobb modellben nem 1 szivattyú lesz. Ezzel az erővel meg vehettem volna az Aoyue 738Int állomást is, és vettem volna hozzá egy kiforrasztó pákát 10-ért. Jó mondjuk ahhoz nem ez a jófajta páka jár mint a 2702-höz.
Sajnos többet vártam tőle, de be kell látnom, hogy a nagy cégek hasonló cuccai 10-szer ennyibe kerülnek, olyanom meg soha nem lenne.
(#) patexati válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 6, 2011 /
 
Szia! Igen lekapcsol de az 500 fok felett van és ha pont valami finom alkatrészt forrasztunk tönkreteheti.. Bár ez csak elmélet nem hiszem,hogy sűrűn előfordul.. Én 968-ast vettem nem jó hozzá a gyártó szerint a vákumos kiforrasztó de én ezt megkérdőjelezem és veszek is egyet hozzá mert bizony ezek egy kaptafára készülnek A füstelszívó mi valójában a kompresszor bemenete jó vákumra a trafó is elbírja (szétszedtem megnézni) az analóg szabályzás a pákánál nem okozhat különösebb gondot még ha azon kell valamit átalakítani is.. Olyanok ezek a cuccok mint a rég ruszki csuccok egy kaptafa az egész..Sajnos annyit nem bírnak mint a békebeli orosz cuccosok
(#) emmzolee válasza patexati hozzászólására (») Márc 6, 2011 /
 
Így van. Lekapcsol. Mondhatjuk, hogy káros lehet a forró levegő a kis alkatrészekre. Ez így van, de akkor miért lehet be állítani? Leveszem a kompresszort 10-esre, a hőfokot belövöm 360fokra, és akkor is elő tud fordulni. Föl kell tekerni a kompresszort 30-ra (100 a max), akkor már ki tudja fújni a meleget, és nem tilt le. Egész egyszerűen az a baja, hogy ilyen kicsiket már nem tud korrigálni. Ezért melegszik túl. 100-as kompresszorral is tökéletes a hő stabilitás.
Vissza térve a kiforrasztó pákára. Pont ezt kérdezgettem itt vagy fél éve, hogy ki tudja meg mondani, rá lehet-e kapcsolni, de senki nem tudott segíteni. Annyi az okosság, hogy a kiforrasztó pisztolyban lévő ravasz egy impulzust ad a vezérlőnek, hogy indítsa el a vákum szivattyút. A páka rész ugyan olyan mint egy simáé. mármint bekötésre, és működésre.
Arra viszont figyelni kell, hogy ha mindig megy a vákum, akkor a kiforrasztó betée belsejében lévő kb 6 cm hosszú cső lehül, és bele tud dermedni az ón. Tehát akkor jó, ha megolvadt az ón, és aztán indítom.
(#) SzervízMacska válasza oggy87 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /
 
Én hőmérő használatát javaslom...
(#) oggy87 válasza patexati hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Köszönöm a válaszodat. Tervezem, hogy veszek egy digitális höméröt, és akkor pontosan meg tudom a hömérsékletet.
(#) Geda hozzászólása Márc 25, 2011 /
 
Sziasztok!

Ahogy ígértem csatolom a képeket az általam épített BGA forrasztóállomásról. Remélem más is tud belőle ötletet meríteni. A készülék PC-re kötve működik, a hőprofil onnan van kontrollálva. Később teszek fel képet a vezérlőszoftverről is.
(#) Geda hozzászólása Márc 25, 2011 /
 
Itt van még néhány kép.
(#) Geda hozzászólása Márc 25, 2011 /
 
Meg a többi.
(#) Geda hozzászólása Márc 25, 2011 /
 
És még kettő működés közben
(#) pici válasza Geda hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Szép munka.
(#) patexati válasza Geda hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Szia! Ez kegyetlen jó Sok ötlet meríthtő belőle! Nagyon kreatív munka csak gratulálni tudok! Ha a vezérlője publikus én is megépítek egy hasonlót
(#) Geda válasza patexati hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Szia! A vezérlő, mint azt korábban írtam nem saját munka. Nem volt annyi időm, hogy leprogramozzam, inkább megvettem készen. Itt a fórumon korábban megosztottam a linket, ahonnan lehet rendelni. Nem tudom pontosan, talán 65 $+ posta.
Ami még hiányzik, kell gyártanom egy panel befogó keretet. Aztán már kész. A többi alkatrészt innen-onnan összeszedtem, így szerintem nincsen 50E Ft- ban sem.
(#) ludus hozzászólása Márc 26, 2011 /
 
Sziasztok!
Általános SMD forrasztáshoz milyen és hányas Weller TCP hegyet ajánlanátok? Kerestem fórumban de nem találtam...
Köszönöm!
(#) patexati válasza ludus hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
7-es..
(#) SzervízMacska válasza ludus hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
PT-O7, PT-S7... Ilyesmi.
(#) ludus válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Köszönöm!
Következő: »»   32 / 105
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem