Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Én mit vettem pasztát az Amtech ólmos nagyon jó 600grammos tubusban fillérekért.. Fluxom olyan van mivel nyáküzemben a nyákot előkezelik ónozáshoz gondolom nem lehet az sem bóvli jól tűri a hőt közepesen sűrű oljra hasonlít és legalább tíz évre elég (2 dl).. Fluxból sem jó ha sokat adagolunk csak kevéske kell! Főleg ha levegővel forrasztunk a túlzott flux elviszi a hőt nehezebb forrasztani!! Csipeszt most vettem az apróban hirdette egyik társunk 800Ft volt ha jól emlékszem kimondottan SMD mindent jól megfog ék szerű döntött feje van..
Üdv
Ha esetleg valakit érdekelne Flux, decis (1500ft) kiszerelésben, (nyákgyártó üzemben használják ónozás előtt) az privátban jelezze. Patexati már tesztelte, ő tud véleményt mondani.
Általában nem is azzal a fluxszal van a baj, ami már ott figyel a fiókban és kiderült róla, hogy jó, hanem azzal, amit ki kéne választani egy kínálatból, illetve ajánlani kéne valakinek, hogy ez tuti jó lesz neki!
Üdv.
Ha már a flux van témán, akkor én is kérdeznék. Jelenleg éppen egy Flux Pen vétele előtt állok, ebben kérném a segítségeteket és tanácsotokat. Hol érdemes vásárolni és milyen típust? Mobiltelefon, játékkonzol és smd alkatrészek cseréjéhez és forrasztásához használnám. Fluxból több fajtát próbáltam már, nemrég vettem én is egy RMA-223 Made in China utánzatot, ami szinte használhatatlan. Most kipróbálnám a Pen változatot is, milyen vele dolgozni.
Amit belinkeltem azt már próbáltad? Én még nem használtam jobbat, persze ez nem jelent semmit, vagy talán még is, döntsd el...
Ha az NC-559-re gondolsz, az jelenleg is van még, de már nagyon fogytán. Szeretem használni és nincs gondom vele. Mostanában egyre több helyen és videón látok viszont teljesen folyós pen-es változatot és ezért gondolkozom rajta hogy ki kellene próbálni, de olyat viszont nem akarok venni, ami a fiókban marad egy használat után.
Az enyém folyékony de kb olyan mint az étolaj vagy talán sűrűbb kicsit de jól terül..
Ha olyan viszkózus, hogy cseppeket lehet készíteni, akkor az végül is jól kezelhető...
Igen olyansmi.. Valamivel meg fogom próbálni higítani BGA alá lehessen befecskendezni de ne legyen ilyen tömény.. (múltkor melegítettem egy lapost azt kipróbáltam a fluxot alá.. El is átkoztam a percet mikor benyomtam alá.. Nem indult a gép de állt a műhelyben élével lefelé két hetet mikor jött a gazdája érte mondom megnézzük hátha és láss csodát megy mai napig.. Sűrű volt és pont elég maradt,hogy ne induljon el de kifolyt..)
Én sem tudom, de talán ezért is érdekel, hogy milyen vele dolgozni. De nagy valószínűséggel a patexati által írt flux lesz.
patexati köszi ment
Sziasztok!! Olyan problémám lenne, hogy vettem egy Aoyue int909 állomást, és xbox 360 gba-t szeretnék vele reballozni. Namost ennek a tipusnak nincs kijelzöje, hogy hány fokon nyomta, és igy nem tudom eldönteni. A höfik szabályzolya be van skálázva 1-8-ig de nem tudom, hogy melyik hány fok. Tudna ebben nekem valaki segiten?
Nem lehetne magyarul? Tudom miről van szó, de nagyon zavar az ilyen stílus
Szia! 100-500 fokig van a tartománya ez lineálisan emelhető a potival.. Oszd el és kijön a megközelítő érték.. Ezen sajnos nem lehet pontosan szabályozni fokonként mint a digitális fajtákon de talán nem is kell.. Bár jó látni,hogy valóban mekkora a kimenő levegő hőfoka meghibásodáskor lehet melegebb hidegebb..
Melegebb semmiképpen nem lehet, mert ha túl melegedne, akkor a fűtőszállal sorban lévő hőkapcsoló kapcsolja ki a fűtést. Nekem már sikerült ki próbálnom, mert a levegő nyomást levettem 10-esre, a hőfokot meg 480fokra. Egyszer csak kihűlt. Mondom mi van ezzel? (Az én állomásom Aoyue 2702A+). Nem is értem, hogy miért fordulhat ez elő. Az elektronika be avatkozhatna, vagy ki is bírhatná ennyi pénzért.
Igen egy kicsit csalódótt vagyok. Azt sem értem, hogy a kiforrasztó páka vákum csövét miért kell le húznom a vákum bemenetről, amikor hólégfúvózni akarok. Azt gondoltam, hogy a legnagyobb modellben nem 1 szivattyú lesz. Ezzel az erővel meg vehettem volna az Aoyue 738Int állomást is, és vettem volna hozzá egy kiforrasztó pákát 10-ért. Jó mondjuk ahhoz nem ez a jófajta páka jár mint a 2702-höz. Sajnos többet vártam tőle, de be kell látnom, hogy a nagy cégek hasonló cuccai 10-szer ennyibe kerülnek, olyanom meg soha nem lenne.
Szia! Igen lekapcsol de az 500 fok felett van és ha pont valami finom alkatrészt forrasztunk tönkreteheti.. Bár ez csak elmélet nem hiszem,hogy sűrűn előfordul.. Én 968-ast vettem nem jó hozzá a gyártó szerint a vákumos kiforrasztó de én ezt megkérdőjelezem és veszek is egyet hozzá mert bizony ezek egy kaptafára készülnek A füstelszívó mi valójában a kompresszor bemenete jó vákumra a trafó is elbírja (szétszedtem megnézni) az analóg szabályzás a pákánál nem okozhat különösebb gondot még ha azon kell valamit átalakítani is.. Olyanok ezek a cuccok mint a rég ruszki csuccok egy kaptafa az egész..Sajnos annyit nem bírnak mint a békebeli orosz cuccosok
Így van. Lekapcsol. Mondhatjuk, hogy káros lehet a forró levegő a kis alkatrészekre. Ez így van, de akkor miért lehet be állítani? Leveszem a kompresszort 10-esre, a hőfokot belövöm 360fokra, és akkor is elő tud fordulni. Föl kell tekerni a kompresszort 30-ra (100 a max), akkor már ki tudja fújni a meleget, és nem tilt le. Egész egyszerűen az a baja, hogy ilyen kicsiket már nem tud korrigálni. Ezért melegszik túl. 100-as kompresszorral is tökéletes a hő stabilitás.
Vissza térve a kiforrasztó pákára. Pont ezt kérdezgettem itt vagy fél éve, hogy ki tudja meg mondani, rá lehet-e kapcsolni, de senki nem tudott segíteni. Annyi az okosság, hogy a kiforrasztó pisztolyban lévő ravasz egy impulzust ad a vezérlőnek, hogy indítsa el a vákum szivattyút. A páka rész ugyan olyan mint egy simáé. mármint bekötésre, és működésre. Arra viszont figyelni kell, hogy ha mindig megy a vákum, akkor a kiforrasztó betée belsejében lévő kb 6 cm hosszú cső lehül, és bele tud dermedni az ón. Tehát akkor jó, ha megolvadt az ón, és aztán indítom.
Én hőmérő használatát javaslom...
Köszönöm a válaszodat. Tervezem, hogy veszek egy digitális höméröt, és akkor pontosan meg tudom a hömérsékletet.
Sziasztok!
Ahogy ígértem csatolom a képeket az általam épített BGA forrasztóállomásról. Remélem más is tud belőle ötletet meríteni. A készülék PC-re kötve működik, a hőprofil onnan van kontrollálva. Később teszek fel képet a vezérlőszoftverről is.
Itt van még néhány kép.
Szia! Ez kegyetlen jó Sok ötlet meríthtő belőle! Nagyon kreatív munka csak gratulálni tudok! Ha a vezérlője publikus én is megépítek egy hasonlót
Szia! A vezérlő, mint azt korábban írtam nem saját munka. Nem volt annyi időm, hogy leprogramozzam, inkább megvettem készen. Itt a fórumon korábban megosztottam a linket, ahonnan lehet rendelni. Nem tudom pontosan, talán 65 $+ posta.
Ami még hiányzik, kell gyártanom egy panel befogó keretet. Aztán már kész. A többi alkatrészt innen-onnan összeszedtem, így szerintem nincsen 50E Ft- ban sem.
Sziasztok!
Általános SMD forrasztáshoz milyen és hányas Weller TCP hegyet ajánlanátok? Kerestem fórumban de nem találtam... Köszönöm!
PT-O7, PT-S7... Ilyesmi.
Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |