Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Van egy ilyenem: ACS4025S : Ha jól látom valami kapcsoló lehet, na de az a kérdésem, hogy lehetséges az, hogy egyszer működik, egyszer meg nem? Nálunk lehet ilyet kapni, Kösz mindenkinek.
Laci!
Sziasztok
Megmentettünk egy villanytűzhelyet az enyészettől.(Magyarul elhoztuk mert kiakarták dobni). Elektronikai hibája van,le lettek forrasztva a hibás alkatrészek amit próbáltam lefényképezni.Szóval milyen alkatrészek és honnan lehetne őket beszerezni?Esetleg mivel lehetne helyettesíteni?A tűzhely tipusa AKP-724 ha valaki tudna hozzá rajzot szerezni azt nagyon megköszönném. Színekkel megjelöltem melyik alkatrész hol volt a panelen.
Szia!
A diódát pótolni kellene és a többi diódát pedig ki kellene mérni. A kiégett és füstös alkatrészek nem lényegesek a működés szempontjából de a barna 275V-os varisztort érdemes lenne pótolni az áramkör védelme miatt.
Hátha ez segít: az utolsó képen bal oldalon egy 10n/400VAC kondi van. Ha nem tévedek, akkor XY-os, ez vagy közvetlen a 230-as aljzaton volt szűrés gyanánt, vagy a közelében.
Üdv
Sziasztok.
Esetleg tudna nekem valaki segíteni hogy a mellékelt panel milyen-(minek) alkatrész lehet? Koppanásgátlóra saccoltam a rajta található GOODSKY relé-ből,de ez csak találgatás. Köszönöm.
Nekem inkább egy hálózati zavarszűrő-és túláramvédelem funkciókat ellátó dolognak tűnik, tekintettel a zöld-sárga védővezetőre. Hangfalakban aligha van rá szükség, hacsak nem fémdobozos aktív-láda
Szia
A diódáról leolvasható a felirat ezért azt nem gond pótolni.A többi dióda is ki van mérve hozzáértő által ezért is lett kiforrasztva az az egy.Értem hogy a kék "smarties cukorka" nem lényeges de a saját megnyugvásom érdekében szeretném pótolni.Hol lehet ilyet vásárolni vagy rendelni? A barna varisztorra is ugyanez a kérdés vonatkozik,hol kapható és milyet kérjek az eladótól? Sajnos nem értek hozzá de azért betudom forrasztani.Köszi szépen a segítséget.
Szia
Neked is köszönöm a segítséget,minden kis információ segít amin eltudok indulni.(Mondjuk a bolt felé. )
Szia!
Ez olyan, mint egy mikrohullámú sütő hálózati panelje a lágyindító relével.
Igen tényleg mikróé,belekukkantottam az itthoniba és majdnem ugyan az.
köszönöm.
Heló, valaki találjon már meg!!!
Sziasztok. Van egy ilyenem: ACS4025S : Ha jól látom valami kapcsoló lehet, na de az a kérdésem, hogy lehetséges az, hogy egyszer működik, egyszer meg nem? Nálunk lehet ilyet kapni, Kösz mindenkinek. Laci!
Helló!
Van egy fototranzisztor, amin ez a felirat szerepel: TFK S270P II(római kettő talán) 931 Tudna valaki valami infót szolgáltatni erről az eszközről? Helyettesíthetem én ezt bármiféle fototranzisztorral?
Ha ez egy DIP-20 as IC találsz némi adatot a Googl-én.
Űdv. Nicolas.
De lehetséges az hogy egyszer működik egyszer meg nem?
Laci!
Szevasztok!
Íme néhány lelet, amiről nem tudom mi, és nem is találtam meg (gugli, dataset /arch. se). Aki tud valamit ezekről, homályosítson fel. Csak kíváncsiságból (had' tudjam azt is ami felesleges /esetleg). Üdv: Kálmán U.i: 3-as kép bal szélsőt tudom.
Szia!
A zöld egy tévébe való feszültségsokszorozó, a három és kétlábú kütyü egy-egy PTC ellenállás szintén tévéből. Ezek a PTC-k felelősek a képcső lemágnesezéséért.
Sziasztok, valaki megtudná mondani mit rakjak be e helyett : ACS4025S : Mert sehol nem ismerik. Kösz mindenkinek.
Laci!!
Szervusz István!
Köszi a válaszokat, de még izgat a fekete kütyü; az nem valami zavarszűrő? A képen nem látszik, van két kimeneti lyuk a másik végén, a tetején, azok mellett nincs felirat. Elől a két saru-láb "L-N". A PTC más -védelmi- feladatot is elláthatna? Üdv: Kálmán
A fekete alkatrész valószinü hogy egy mini trafó (jelző trafó). A 3VA is ara utal. Üdv. Nicolas.
Helló Nicolas!
Köszönöm, erre nem is gondoltam, kimérem. A kérdés: mi célból?(mire használható). Üdv: Kálmán
Sziasztok! Hozzámkerült egy noname japán előerősítő, a tápjában elszállt egy általam tranzisztornak vélt alkatrész, a tok felirata a következő: SB3009 ha valaki tudna róla pár aapvető adatot mondani azt megköszönném.
Nem ez kell neked?
Nem ez kell, közben bújom a nyákot, és ez ha jól vettem ki a panelrajzolatból akkor NPn tranyó, és egy áteresztőtranyós tápja van a kütyünek, és nagy valószínűséggel darlington a cucc, mert 150k a bázisellenállása
A fekete kütyü egy piezo-generátor gázgyújtáshoz. A PTC-nek abban a szerepkörben nincs védelmi feladata, de másfajta PTC-t használnak pl. villanymotor védelmére.
Szia!
Inkább valami elkóhiba vagy nyákrepedés miatt bizonytalankodik ez az IC. Át kell vizsgálni a panelt.
Szervusz István!
Már gyanakodtam, hogy lelassultál; de Te vagy az ÁSZ! Én soha a életben meg nem találtam volna! A PTC-ket TV roncsokból gubiztam, és tápegység védelemre gondoltam, ill. más dolgokra. Üdv: Kálmán :worship:
Hello!
Inkább azt kellett volna megmondanod mihez kell a fototranyó. Vagy egy kapcsolási rajz.. Talán egyszerűbb lenne válaszolni. üdv! proli007
Ez egy állófűtésben volt, lángszenzornak. Mivel mindkét irányban 160 Ohm-ot mutatott és semmire nem reagált, ezért úgy hiszem ez lehet a hibás. Ez egy zárt vékony csőben volt, a cső vége pedig belógott az égéstérbe. Gondolom amikor a cső felizzott, akkor fény érte a fototranzisztort és jelzett az elektronikának, hogy beindult az égés. Annyit tudok, hogy 12V-ról működik.
Hello!
Akkor ez elég gáz. Nyilván illeszkedik az elektronikához. De előttem még az is kétséges, hogy egyáltalán fototranyóról van-e szó. Nem tudok segíteni, ezek csak a gondolataim. Mert egy fototranyó, nem éppen a hőmérséklet tűréséről híres. Vagy is a eleve infrát, tehát alapban "hőt lát", de a hőmérséklet ugyan úgy hat rá. És mi értelme lenne hogy ezen úton érzékeljen? Inkább hőérzékelőt szoktak alkalmazni, de annak is átka a hőtehetetlenség. Ha egy vékony csövet látnék (főleg ha nem egyenes), akkor egy köpenyhőelemre gondolnák, nem egy optikai szenzorra. De miért nem a "Gázkazán vezérlő elektronika" topikban próbálkozol. Lehet a kollégák ismerik ezt a valamit. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |