Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1580 / 3614
(#) mps válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Szia!
Adsz egy képet a router setup wan részéről? Biztosan jó a jelszó, mármint nem írtad el? Nem PPPoE a protokoll?
(#) KTobi válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

A modemen be van kapcsolva a DHCP? Mert csak akkor lehet dinamikus az IP. Szerintem állítsd be statikusra, és a modem kimenetét is.
(#) Ricsi89 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Talán be kell állítani a routerben a t-online-tól kapott felhasználónevet és jelszót(gondolom adsl neted van). A laptopban be van állítva ez szerintem, így magától "tárcsázik" a gép. Ezt be kell állítani a routerben is. Nekem a connection type PPPoE-n van.
(#) Attila86 válasza mps hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Szia!

Nem kell jelszó. Egy routernek látszó tárgyból (melyre "T-Home" van írva) kijön egy LAN kábel amit ha bedugok a laptopomba akkor azonnal, mindenféle jelszó, tárcsázás, bejelentkezés vagy bármi hasonló dolog nélkül van net. Ugyan ezt a kábelt dugom bele a most vett routerbe hogy az adjon vezeték nélkül netet, de nagyon nem akar.

router.png

(#) KTobi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Ezt nem a modemben kell beállítani?
Csak okoskodok. Sokszor kérdeztek már router konfigurálással kapcsolatban. Viszont nekem nincs modemem, így biztosat nem tudok mondani.
(#) KTobi válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

A laptoppodnak nem fix IP van véletlenül beállítva?
(#) SzAndras00 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Szia!
Adsl-ed, vagy kábelneted van?

Akkor valószínű, hogy le kellene clonoznod a mac címát a laposodnak, és persze a kapcsolat típus is ok dinamikusnak. Van egy menupont a wan alatt, a mac clone, ott.
(#) Attila86 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Klónoztam a MAC címet is, de akkor sem megy. De amúgy nem kellene másolni, mert ha a párom laptopjába dugom bele ezt a LAN kábelt, akkor azon is azonnal, szintén mindenféle tárcsázás meg jelszó nélkül van net.
(#) Attila86 válasza SzAndras00 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Hát itt a páromnál valami T-Home cucc van, gondolom ez ADSL.
(#) SzAndras00 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Közben rájöttem, hogy már egy router van a rendszeredben. Egy másik router helyett egy AP- kellett volna venned, ezt lehet könnyen konfigurálni wlan-nak
(#) Attila86 válasza SzAndras00 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Akkor ezzel nem tudom megoldani?

A routert is jó, valahogy be lehet állítani swichnek, akkor működik, de ne kérdezd, hogyan Most sokat segítettem. Ha jól emlékszem a wan-ba nem kell semmit dugni. De ezt ne vedd kézpénznek.
(#) Attila86 hozzászólása Márc 21, 2011 /

Közben basszus rájöttem hogy ennek a T-Home routernek is van antennája... Be is léptem és bekapcsoltam a WIFI-jét. Van is net rendesen.

Na, van egy felesleges routerem.
(#) SzAndras00 válasza mps hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Pont ezt kerestem én is,de ebben nem találtam meg. Bár már ahogy nézem, nem is kell
(#) Ricsi89 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Ha új és boltban vetted, akkor vásárlástól számított 3 napig elvileg visszaveszik.
(#) Attila86 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Sajnos ez tévhit. Pár évvel ezelőttig volt egy ilyen törvény vagy jogszabály. De 'hála' a multik nyomásának, ezt pár éve sajnos eltörölték.
(#) bankimajki válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Ez nem igaz, idén is volt a hírekben . (Ünnepek után) "Ha egy termék nem felel meg az igényeidnek, akkor kötelesek visszavenni, amennyiben nem sérült." (És szerintem biztos becserélik, ha a pénzt nem is adják vissza.)
(#) Attila86 válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Nekem pedig tavaly volt egy pont ellenkező tapasztalatom. Na mindegy, úgy néz ki szerencsém lesz:

Idézet:
„A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az iPon Computer Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett termék árát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni.”

A routerre pedig ezek nem igazak szerencsére:
Idézet:
„A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. §-a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát:

* hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
* olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl: kérésre összeállított konfigurációk)”
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Köszönöm!
(#) saraha hozzászólása Márc 21, 2011 /

Itt a legújabb digitális formátum.
(#) szamóca válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Ha viszont a termék hibás, akkor három napon belül köteles a bolt cserélni, vagy amit nagyon nem akarnak, de kötelező, a pénzt visszafizetni. :yes:
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Egy fogyasztóvédelmi műsorban hallottam: Mindenképp kötelesek visszacserélni három napon belül. A vásárlónak meg sem kell indokolnia.
A riporter kérdése: Akkor a vevőnek elvileg három naponként új készüléke lehet, amíg a széria gyártása tart? Válasz: Igen.
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

No most reklamálok emailban a Miskolci Közlekedési Vállalatnál. Bár szerintem fogyasztóvédelem lesz belőle, azért mindennek van határa...
(#) SALáta válasza mps hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Össze lehet hozni, van ott valami beállítás a wan nál, én régebben csináltam ilyet. Ha jó a t com os wifi akkor add el, mást nem nagyon tudsz kezdeni vele. Bár a megtartás mellett szól ha bekrepál akkor egy modemmel együtt még tökéletes lehet netre. De ha telefon is az adsl szolgáltatáson jön (fehér dobozba megy a telefon kábel) akkor sajnos egy ugyan olyan kell. Azaz akkor ne tartsd meg.
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Nekem volt ügyem a fogyasztóvédelemmel. Megnyugodhatsz, hasonlóak a biztosítókhoz.
Belevisznek egy olyan hosszadalmas telefonos, levelezős procedúrába, enyhén utalgatva rá hogy nem nyerhetsz, ami igencsak civil kurázsit igényel. és ugye nem kevés pénzedbe, idődbe, idegeskedésedbe kerül. A három nap az egyetlen védelem, még a kezedben.
És kötelesek a pénzt visszafizetni, bár ezt soha nem akarják, csak a cserét erőltetik.
Azonban jó tudni, hogy bizományban vásárolt árúra nem vonatkozik a cseregarancia!
(#) szamóca hozzászólása Márc 22, 2011 /

(#) Lászlógyerek hozzászólása Márc 22, 2011 /

Végülis diktatórikus ezközökkel el lehet nyomni a jogrendet?

Csak kérdezem...
(#) zolika60 válasza Lászlógyerek hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Igen!
Csak mondom...
(#) Lászlógyerek hozzászólása Márc 22, 2011 /

Mindenki előtt bocsánatot kérek a monerátortól, hogy valamelyik topikban, azt hiszem a "kicsi mélyláda 5.1-hez"-ben a 2008-as dátumra kapva burkoltan lehülyéztem valakit, meg őt is a beírásuk miatt.
Mindent megteszek, hogy másokat ne vegyek palira.
Nem ígérhetek semmit, de minden erőm összeszedem annak érdekében, hogy ne gúnyoljak ki senkit a hirtelen reagálás, meggondolatlan írogatás, illetve semilyen más dolga miatt.

Remélem sikerül...
Következő: »»   1580 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem