Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
nem elírás... vannak benzinmotorok, amik simán kipörgik a 15-18ezret/perc... pl. Forma-1. A kipufogógázzal hajtott turbófeltöltő rotorja 70-80 ezret is pörög, akkor egy villanymotor simán pöröghet 30-40 ezret.... TaTa
Van olyan motor úgynevezett Brushless motor , ezek üresjáratba képesek akár 60ezret is pörögni, és ezekbe a motorokba hihetetlenül nagy nyomaték van, ezért is vesz fel ekkora áramot. Vannak ilyen kicsi robbanó motor ami pörög
Szabi83 eltalálta, ezek modellmotorok.
Érdemes lenne körülnézni,a "nagy" hajómodell mocik közt, azok nem pörögnek ennyit. Ugyanigy a szabályzókat is érdemes lenne vki hozzáértőnek megkuksizni, hátha tudtok ötletet meríteni. Üdv.: Macsek
próba menet megvolt igaz csak 1 aksival, mert még nincs kész a tartó konzolja
egész jól ment így is :yes: :yes:
Nem akarok ünneprontó lenni, de matekozzunk egy kicsit. Az én kerekem átmérője 65cm, ebből a kerület 4,082m. 1000m/4,082=245ford/1km. 10km/ó sebesséknél 2450ford/ó, 20km/ó=4900ford/ó, 30km/ó=7350ford/ó ezeket elosztva 60-nal, mert a mocik fordulatszámát /perc -ben adják meg, 122,5ford/p =30km/ó, 82ford/p =20km/ó 41ford/p =10km/ó. De ez a kerék fordulatszáma. Ha mechanikailag sikerülne rögzíteni a pedál kerekét (50fog) akkor a motor 1/3 fordulatszámánál (320ford/p) 1/3 sebességnél (41 ford /p nagykerék =/10km/ó 6-8 fogszám kellene a motorra. Ez a fogszám szerintetek megvalósítható? És visszatérve a Te motorodra. A motor igen igéretes helikopterhez, de ha meg tudod valósítani az áttételt, (számold ki) biciglihez is jó lehet.
Idézet: „matekozzunk egy kicsit” 65 cm átmérőre a kerület: 0,65 * 3,14 = 2,041 m üdv
nekem a motoron 11 fog van a keréken 80 fog. de lehet venni 65 foggal is, lánc is van a techmobilon hozzá kicsit drága igaz
Hát igazad van, ezt elszabtam. Akkor újraszámoljuk, de remélem nem kissebb, hanem nagyobb fogszám adódik a motor kerekére, és akkor már OK.
2500 as fordulat 11:80 (7,2) áttétel + 12" -os kerék (kerülete 88 cm) ezzel 18.3 KM/H a sebesség max. ekkor a kerék 347 -et fordul.
ha a motor 25 000 -t pörög akkor 183 km/h a max sebesség felejtős sztem, aza kis moci hamar porrá égne
Meg nem mondom Neked a fogszámokat de egy modellhelikopter (nem szobai kis vinnyogó) motorján kb 8mm átmérőjű a fogaskerék, a rotoron ~200mm !
De ha számolgatunk : 26 " kerék kerülete ~ 2m 36 Km/h-> 10 m/s -> 5 rpm OFF Kölökkoromban volt olyan hajtóművem, amin : in 3600 rpm - out 1 rpm !
Ez az áttétel kb. megfelel annak amit számoltam, tudnál valami forrást is mondani? mechanikai, szerelési adatok is érdekelnének.
bmx-es racsnis hátsó kerékagyra pontossan passzol a 80 fogú és a 65 fogú fogaskerék.
a 11 fogú az meg 10mm -es tengőre megyrá. a tengő meg van csiszolva, hogy a fogaskerék fixen áljon. techmobile: lánckerék 6mm-es osztású görgős láncokhoz t= 6mm, z= 11, tengely átmérő: d10mm, laptáv 8mm [ ár: 700Ft +áfa (840-Ft)] t= 6mm, z= 65, D6.2 mm furatok osztókőre: 65 mm [ ár: 1.800Ft +áfa (2.160-Ft)] t= 6mm, z= 80, D6.2 mm furatok osztókőre: 65 mm [ ár: 2.160Ft +áfa (2.592-Ft)] görgős lánc [ 6 x 2.8 mm ] [ ár: 3.890Ft + áfa/folyóméter ]
Hali
Idézet: „26 " kerék kerülete ~ 2m 36 Km/h-> 10 m/s -> 5 rpm” A rpm az percenkénti fordulat. Itt 5 ford./másodperc kell, ami 300 ford./perc. Termi
Nyertél, már tegnap is rájöttem, de melóból nem tudok írni
egy hét után jelenleg így állok, íme:nezze:
állat ez a kromofág, szépen tünik el az a ronda szín
amugy ráraktam az asikat hát nem tudom még mennyi a max speed, de bőven elég lesz ) :yes: :yes: :yes: :yes: jó papíron 18 km/h.. igen jól megy
Te állat XDDDD Nem rossz! van rajta legalább 1 mázsa vagy több és 18 km/h ez igen! Egyszerű és nagyszerű, bár szépség versenyen nem lenne még vesztes se, de nem ez a lényeg, nagyon jó Egyépként a kormányt azt melyik szegény kislánytól koboztad el? kromofágot neki!
Bolhapiacon vettem
Mellesleg 40 kiló lesz maga a bicaj kompletten, de még mindig nincs kész, és a flex is leéget jövő hétre lesz meg az új helyette, mivel garis..(Einhell, a szervizes gratulált, hogy eddig kibírta ) addig pihi, Megmértem 20,4 km/h a max speed :yes: :yes:
Kötekedés nélkül: Ekkora tömeggel az is csoda, hogy elindult! :hehe: Bocs! Nem akartam gonoszkodni, csak kijött belőlem...
Csak a kedvedért megmértem :yes:
én is kiváncsi voltam rá már roller aksi 7 kg (2db 12V 12AH) aksi + roller 34 kg, aksi nélkül 27 kg bicaj aksi 24 kg (2db 12V 36AH) aksi + bicajom 50 kg, aksi nélkül 26 kg az 50kgnál picit meglepődtem, majd megnézem, hogy 3000FT ért mekkora a legnagyobb AH-s aksi(20-24 lehet kb) és veszek kettőt, mert 24 kg kicsit sok :no: üdv Idézet: „aksi + bicajom 50 kg” Igen, éppen erre céloztam. Azért ez egy kicsit engem is meglepett...
Szerintetek a zsiguli önindítómotor jó erre a célra?
azt hallotam h bika erős
Sziasztok!
Sajnos nagyot tévedtem. Több metrókocsi műszereit áttanulmányozva kiderült, hogy az eredeti műszerek 200A/400A skálával rendelkeznek, a felujított kocsikban, nem az eredeti műszerek kerültek. Vagyis gyorsításkor 200A , menet közben 100A. Tehát az áramfelvétel 80-100 kW tól 300kW -ig ami már reális. Bocs a nem kellően ellenőrzött információért.
No problem :awink:
Az önindítómotor, rövid ideig szabad, csak használni. Max 5 perc, és akkor márt, tojást lehet rajta sütni. Nem beszélve, az áram felvételéről 150-200A
|
Bejelentkezés
Hirdetés |