Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ez valami iszonyat brutális, persze maximálisan pozitív értelemben. Nagyon profi, részletes kidolgozottság, igazi remekmű lett, gratulálok!
Gondolom nem mindennapi használatra lesz
Hali! Köszönöm,és 8óhm a terhelés,de szerintem 4óhmon adja le a 100w-ot,de nekem 8óhmon is bőven elég teljesítményt nyújt. Még annyit,hogy amiről nincs véleményed,akkor ne kezdj bele.Kicsit gúnyos volt a meg jegyzésed,de ez van.
Szerintem nem gúnyos az. Valóban élvezhetetlen a fotók minősége. Szinte alig lehet kivenni az alkatrészeket. Nem kell nagyon profi cucc a jó képekhez: Bővebben: Link
Láttam már sokkal rosszabb minőségű képeket is,és ahoz nem volt kommentár .Na de mind egy,különben élvezni nem a Hobbi elektronika portálra felrakott képeken kell.Szerintem hagyjuk a vitát,nem ide tartozik.Minden jót.
Köszöntem.
Nekem ez a vicc jutott valamiért eszembe. Bővebben: Link (a 11-es számú)
Tibi98: Köszönöm és mindenki másnak is aki véleményezte az egérkét.
Sajnos vissza kellett küldeni a versenyt szervezőknek, így nem tudom mi lesz a további sorsa, ha megtarthatnám akkor valószínű párom gépén lenne használatban, Neki nagyon tetszett, viccelődött is hogy mikor feladja a csomagot egy darab fát tesz be a helyére Bari
Biztos csak viccelődött?
Amúgy tényleg nagyon jól néz ki!
Sziasztok!
Lassan testet ölt egy újabb lejátszó példány. Kicsit többet tud mint az elődje, ez a képek és a videó is mutatja. Ez most egy 32-bites mikrovezérlő hajtja ami egy AT32UC3A364, mellette egy 8MB-os SDRAM látja el a fő szerepet, amiről fut a főprogram valamint a grafikákat tárolja. Mellette még tartalmaz egy 16Mbites SPI Flash memóriát amiből induláskor betöltődik a program, a grafikus felület, grafikus betűkészlet és a konfigurációs adatállomány. Emellett kapott egy infra távirányítót, és érintő kijelzőt. Fájlrendszer kezelése is bővült, most már képes kezelni a 12,16 és 32-es FAT-ot. A zenéért egy VS1053L kodek gondoskodik aminek gyönyörű hangzása van, amellett hogy digitális hangszín szabályzásra van lehetőség, még térhangzás effekt is van ami 3 fokozatú. A többi látható a képeken és a videón! Videó:Bővebben: Link üdv: Zsuscsinyo
Szia!
Szépen feszegeted az otthon elkészíthető hardverek határait, az egyszer biztos! Nagyon összetett projekt, nem lehet piskóta a programja (milyen nyelven írogattad?), le a kalappal!!!
Ez gyönyörű lett! Gratula hozzá!
Lehet egy indiszkrét kérdésem? Kb mennyi ennek az anyagköltsége? Csak mert 5-10eFt-ért már videólejátszót kap az ember. ( Nehogy félre értsd, én is inkább építek, mint vásárolok!) Szóval csak érdeklődöm. Üdv!
[off] Nekem is ez jutott eszembe.
Nem eredeti mert nem Kínai. Viszont eredeti mert ez 20 év múlva is működni fog. Nehéz sőt lehetetlen meghúzni a határt. Szép munka és biztos, hogy jobb mint....
Én is egyetértek az előttem szólókkal, és nyálcsorgatva nézem a képeket (és próbálom megemészteni a "tudását"), nagyon komoly eszköz, gratulálok!
Köszönöm az eddigi véleményeket!
Egyenként válaszolva rájuk: zenetom: Atmel Studio 6-tal C-ben írom a programot, ezt még ötvözöm egy Visual C#-pal amivel a grafikákat konvertálom a kijelzőhöz igazítva 16-bitesre, valamint a karakterkészletet is amihez még hozzáfűzöm a betűk méretét pozícióját, egyenkénti szélességét stb... Amúgy a program meghaladta a mikrovezérlő 64KB-os memóriáját, így kényszerültem írni egy "booltloader"-hez hasonló programot rá, ami inicializálja az SDRAM vezérlőt valamint a többi memória perifériát, majd a külső Flash memóriából átmásolja a programkódot és a grafikát az SDRAM-ba majd egy ugró utasítással már onnan indul a szerkezet. Későbbi fejlesztéshez így már nem kell a programozó, így szinte bármikor javíthatom, bővíthetem azt kényelmesen SD kártyáról. Volt vele meló, mert a fordító linker script részét kellett rendesen átnyálaznom és megértenem, hogy hol helyezi el a memóriaterületen a különböző statikus inicializáló és változó, valamint programkódot. BEMcorp: Az ára nem épp kedvező, a kontrollert viszonylag olcsón be tudom szerezni a farnell-től (1 nap alatt házhoz jön) és kb 3500 HUF, a kijelző e-bay-es és 3500 HUF, ezen már rajta van a touch panel is. Erről a beépített kártya foglalatot levettem, mivel 1bites módban volt bekötve ami ugyebár meg sem közelíti a 4-bites sebességét. Kétoldalas nyáklemezeket használtam hozzá, amiből elég egy 160x100-as. Nekem sajnos ebből 2 ment rá, mivel ez volt az első 2-oldalas projektem A többi költség már apróság. Norberto: Hogy könnyebb legyen emészteni sorolok pár tulajdonságot 66MHz-en fut, viszont SDRAM-os program futás miatt 16bites adatbusz áll rendelkezésre a 32-bites helyett így felére csökken a futási idő, azonban ez még bőven megfelelő a cél érdekében. Első lépésben egy üdvözlő képernyő jelenik meg (fantázia logóval) Majd ha érzékel SD kártyát szépen mappáról mappára átvizsgálja MP3 kiterjesztésű fájlokat keresve, amiben talál, azt a mappát regisztrálja index címmel és névvel együtt. A touch panelt szerintem nem kell részleteznem, annyit mondhatok róla, hogy tartományokat jelöltem ki, ahol a vezérlő "gombok, listák, stb.." helyezkedik el, amit megérintve megváltozik az adott grafika, felengedésekor viszont végrehajtódik a hozzákapcsolt parancs. A betűkészlet működéséről röviden: képet csatoltam hogy néz ki valójában, bekér egy függvény egy karaktertömböt, majd az adott betűből kiszámolja az (x,y) kezdő koordinátákat, majd innen a betű szélességi és magassági információkból végigpásztázza a területet, és ha a fekete színtől eltérőt talál, akkor egy adott színnel kirajzolja a kijelzőre az adott pixelt, viszont ha fekete színt érzékel, akkor a háttérből vesz mintát és azt jeleníti meg, és így tovább a többivel... A kodeket egy szoftveres SPI kommunikációval vezérlem (már nem volt kedvem a hardveres részt megtervezni ) Úgy röviden ennyi jutott eszembe, a felmerülő kérdésekre még nagyon szívesen válaszolok!
A képet próbáltam utólagosan csatolni, viszont nem engedte már.
Nagyon klassz darab. Gratulálok. Szerintem nem kell számolgatni mibe került, mert minden pénzt megér a készítés és a szép munka öröme. :yes:
Az első felmerülő kérdés: mennyi ideje fejleszted?
Egy korábbi próba, ám későbbi fejlesztés lesz ez a videó lejátszó. Ehhez viszont még pár specifikációt át kell néznem a különböző tömörítési módokról eddig a Chroma Subsampling módszer tetszik a legjobban, bár szerintem találok ennél megfelelőbbet is.
Videó
A 32-bites mikrovezérlővel a nyár elején kezdtem el megismerkedni, ezt a projektet pedig napra pontosan 1 hónapja kezdtem el a tervezéstől. Párhuzamosan kezdtem el egy ST ARM Cortex-M4-es kontrollerrel együtt, viszont AVR-es projekttel indulok a tavaszi országos TDK versenyen így ezzel folytattam, valamint a másik ok hogy ezt választottam, hogy a grafikák tárolására és gyors kezelésére elengedhetetlen a nagy kapacitású ram, ebben az ARM-ban viszont nincs SDRAM vezérlő, csupán PSRAM ami ugyebár ritkaság, drága, és BGA tokozású...
Teljesen jó. Főleg hogy az mp3 fájlt videóként nyomtad... Nehogy felvedd, csak irigykedek
Ez csupán egy kis kitérő programrész A képsorozatot egymás után rendeztem és saját programmal dekódoltam egy tömörítetlen AVI fájlból és átkonvertáltam 16-bitesre. Még nagyon gyerekcipőben jár, de hát idő kérdése minden.
Hát el is hiszem, hogy lenyúlná legszívesebben, én a helyébe meg is tettem volna...
Meg persze annyi műhelyben töltött óra után meg is érdemelte volna Irigylem a kitartásodat, kézügyességedet... Van esetleg még más munkád is?
Szerintem ez igazán nem pénz ahhoz, hogy egy komoly, egyedi lejátszót alkoss, és legalább (valószínűleg) üzembiztosabb is, mint a legolcsóbb JingSung kacat Minden elismerésem!
Teljesen leesett az állam! Még most is azt keresem...
Fogadd legőszintébb, szívből jövő elismerésemet!
Nagyon profi cucc. Minden elismerésem a tiéd!
Én kb. egy éve vettem a fejembe egy mp4 lejátszó elkészítését, de a sok specifikáció alapos megismerésének szükségessége valahogy elvette a kedvemet tőle. (USB kommunikáció, kép/mozgókép tömörítési és dekódolási eljárások, file rendszerek, stb.) Túl öreg vagyok én már ehhez.
Ez már profi szerkezet, gratulálok hozzá!
A nyákot elnézve volt mit forrasztgatnod rajta, főleg ilyen vékony vezetősávokkal. A program is durva lehet, főleg hogy videót is játszik. Le a kalappal! Mit szeretnél még megvalósítani rajta? (hangrögzítés, bmp/jpg kép mentése a kijelző memóriájából (ilyen paint szerűség), szöveges fájl megjelenítése?) Nagyon szép munka, minden elismerésem! Nálam is készülget a vs1011 kísérletező nagy testvére. Ebben már egy pic18f26k22, és egy vs1053 dolgozik plusz egy 160x128-as tft kijelző. Az egész két darab kétoldalas nyákból áll. A fájlokat még mindig egy soros flash memóriából olvasom, de ennek a helyére már lehet sd kártya foglalatot is illeszteni. A program még igen kezdetleges állapotban van, és sajnos elég lassan haladok csak vele. Ez is csak ilyen kísérletező áramkörnek készült. Ha megy majd az sd kezelés, meg minimum a fat16 olvasás, akkor vágnék majd bele egy "végleges" lejátszó építésébe. Üdv!
Ez már a profi kategória. Legalább is számomra. Ámulattal néztem a képeket, lenyűgöző. Szívből gratulálok hozzá, remek szerkezet kerekedett!
Szia.
Én is hadd gratuláljak, igazán jó lett. Milyen LCD-t használsz, van beépített memóriája? Idézet: „viszont ha fekete színt érzékel, akkor a háttérből vesz mintát és azt jeleníti meg” gondolom "videoramot" használsz, vagy ha az LCD-nek van memóriája, akkor az olvasható?
Ez is nagyon szép munka. Gratulálok hozzá.
Nem tudom mert annyira nem kivehető , de ezek a padek összefolytak , vagy így kell lenniük ?
És még egy kérdés miért olyan darabos az ón forrasztás után? |
Bejelentkezés
Hirdetés |