Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Válaszolt a (Bosch) Junkers! Nagyon korrektek voltak! Junkers ZWR18-ill. ZWR24 turbós készüléknél a C7 hibakód: differenciál-nyomáskapcsoló hibára utal!
Szia! Tessék megnézni EZT a leírást, talán segít a hibaelhárításban és eligazodásban.
Bocsi, miért ragaszkodsz az Immergas-hoz?
Igen, köszi a közzétételt!
A C6-ot írtam, de a 7 is az.
A tágulási tartályod - a kazán hátulján a szürke kör alakú - üres vagy lyukas!
Nézd meg a szelepet, ha víz jön rajta lyukas. Ha nem pumpálj bele levegőt 1,0 bár nyomásra a fűtésrendszer nyomás mentesítése után.
Sziasztok Toro és VIM!
Köszönöm szépen a segítséget! Megnéztem, a tágulási tartály szelep jó, mert megnyomtam és 3 másodperc alatt kijött az összes levegő belőle (víz nem jött). Elzártam a két vízcsapot, ami a falban van (a kazán alatt) és a kazánhoz megy. A kazán alján lévő fekete csapot (ez a feltöltő csap?) megnyitottam, de ekkor már 0-án volt a kazán nyomásmérője. Visszazártam a fekete csapot. Felpumpáltam a tágulási tartályt 1 BAR-ra és akkor a kazán nyomásmérője is 1 BAR-t mutatott (olyan mintha a kazán nyomásmérője a tágulási tartály nyomását mérné) . Visszanyitottam a vízcsapokat, de vizet rátölteni a rendszerre már nem kellet, mivel 1 BAR-t mutatott a kazán nyomásmérője. Bekapcsoltam a fűrést és ugyanúgy 12 perc alatt már 3 BAR volt a nyomás Mit csináltam rosszul? Hogy kell a kazánból leengedni a vizet és nyomás mentesíteni a fűtésrendszert? Lelégtelenítettem a radiátorokat és a törölköző szárítót is, de egyikből sem jött levegő, hanem csak víz. Segítségeteket előre is köszönöm szépen! Gábor A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
Szia! Nincs összeszakadva a höcserélöd véletlenül? Akkor növekszik meg ily kritikusan a nyomás. Vagy a töltö-szelep nem zár el rendesen. Habár nem tudom milyen készülék,mert csak az utsó bejezést olvastam! Zoli
Szervusztok!
Biasi S24 kombi kazánomhoz szeretnék egy új hmv hőcserélőt venni. Hol tehetném ezt? Hőcserélő István A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
Szia Zoli!
Beretta Smart 24 CSI a kazán típusa (6 éves). A töltőszelep szerintem elzár, mert nem hallom, hogy szivárogna. Nem tudod, hogy hogyan tudom leengedni a kazánból a vizet? Hol van a leürítő csap rajta? ..és a két szervízcsap hol található ( a leírás szerint azokat kell először elzárnom, mielőtt leürítem a kazánt)? Előre is köszönöm szépen
A Beretta nem az én hatásköröm,de segitek.
A fütési elöremenö-és vsszatérö csön lévö golyóscsapok elzárásával kizárod a kazánt a fütési körböl. Elméletileg kell lennie egy fekete kis müag. kupaku szelepnek az alján,amiböl lefelé kiáll egy kis csö.Ha eltekered, leürül a kazán. Ha nincs ilyen, vész esetén leüritheted a bitonsági szelep piros tetejét elforditva a két kattanás közötti állapotban! Vannak olyan kazánok,amiken csak ez van! Nem az igazi,de vész esetén ezt is lehet használni! Én ezért szoktam beépiteni külön +nyomásméröt, +biztonsági szelepet, üritö-töltö csonkot az általam üzembe helyezett készülékek fütési körére. Elöbb-utobb visszaköszön! Küld egy képet a készülékedröl levett burkolattal! A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
Mellékelem a képet és nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
egy utolsó sztárfotó
Gondolom az a piros a biztonsági szelep, amin le lehet üríteni, de azt merre kell tekerni, balra? Vagy be kell nyomni a közepét? A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
Az a piros kupakos az a biztonsági szeleped, az óramutató járásával megeggyezöen elforditod kicsit,de kannát rakj alá!!! Annak a szilikon csönek a nyakánál nincs egy tekerentyü véletlenül? Nem az a leüritöcsapod?
Amugy a höcserélödet kellene nyomáspróbázi, mert ott lesz a bibi! Átszakadhatott a viztér, attol nöhet meg a nyomásod!
Köszönöm szépen a biztonsági szelepet eltekertem, folyik a víz
Mennyi víz lehet benne kb? Megnézem a szilikoncső nyakát is, hátha van rajta valami csapszerűség. Nem nőhet meg attól a nyomás, hogy kevés a levegő a tágulási tartályban?
Sziasztok,
Hat éves Buderus GB022K kondenzációs gázkazánunk ventilátorja megadta magát. Legalábbis a hibakód alapján ez a diagnózis (3Y). A szerviz egyszerűen kezeli: 120+munkadíj és máris cserélik... Ki sem jöttek megnézni, a kódra mondták, hogy csere, holnapra hozzák... Javítható szerintetek? Érdemes ezzel foglalkozni? Köszi, István
Nagyon-nagyon köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!!!
Most már 28 perce megy a fűtés és a nyomás nem ment fentebb 1.4 BAR-bál (hidegen 1.2 BAR volt). Röviden összefoglalva: 1. Elzártam a kazánba bemenő vízcsapokat és kihúztam a konnektorból a kazánt, 2. kitekertem a biztosító szelepet (piros) és ott engedtem le a vizet a kazánból, (Tipp: Ha a tágulási tartály tetején a szelepet nyomva tartod, akkor sokkal gyorsabban kifolyik a víz a kazánból) 3. felpumpáltam 1 BAR-ra a tágulási tartályt, 4. visszacsavartam a biztonsági szelepet, 5. megnyitottam a vízcsapokat, 6. megnyitottam a feltöltőcsapot és feltöltöttem 1 BAR-ig a víznyomást, 7. visszadugtam a konnektorba és bekapcsoltam a kazánt, 7. mivel levegősödött a rendszer ezért gluggyogott, leesett a nyomás és megint újratöltöttem 1 BAR-ra a víznyomást, 8. lelégtelenítettem a rendszert minden radiátoron és a törölköző szárítón, 9. Örül-örül, megköszöni a segítséget a fórumozóknak ))))).
Köszönöm szépen a segítséget, a kazán típusa ha jól emlékszem WUW240 Pro. A bajom az, hogy a csőhöz csatlakozásnál nem tudom megbontani, mert látszólag megbonthatatlan. Kör átmérővel csatlakozik a csőhöz, menetet nem látok, fogóval meg sem mozdult. Az a kőr átmérőjű csavar vagy mi, közepén megy be a spirál cső vége, mintha forrasztva lenne. Nem tudom elég érthető voltam-e. Szép napot.
Szia!
Ha még nem jutottál vele dülöre,küldj egy képet! Ugy többet látni! Zoli
Sziasztok nagyon nagy segitsegre lenne szuksegem, van egy Vitopend 100 WHE 0 tipusu kazanom es a kazan kijelzojen meg a tavkapcsolojan is megjelent egy hibakod,megkerlek ha tudtok segitsetek!!!!levettem a kazan burkolatat es az egyik elektronikus rendszerben villog egy piros led csatoltam a kepet,a tavkapcsolojan is villog egy zold egy egy piros led!!!Amikor kikapcsolt allapotabol elinditom a kazant csak vizmelegites allapotara egy 127-es szamu felirat jelenik meg a fo kijelzon.
Köszi, itt volt a hiba. De nem a meghúzással, hanem a relé érntkezője beoxidálódott, meg egy kicsit be is égett. A relét megtisztítottam, s minden szépen üzemel.
Sziasztok szakik,
Típus: Beretta Smart 24 C.S.I. Egy kérdésem lenne. Egy hónapra ide költöztünk az ismerősömékhez. Ők 5 éve kimentek Külföldre és azóta csak nyáron jönnek haza kis időre. Vagyis a fűtést tulajdonképpen nem is ellenőrzik, mivel nem használják a nyári 30-35 fokban. Hogy a sztorit rövidítsem, van meleg víz, van hideg víz, vagyis az a kör gyakorlatilag rendben van. A fűtés körön van viszont probléma, mert nem akarja az igazságot. Radiátorokat légtelenítettem illetve folyamatosan légtelenítem, miközben esik a nyomás 1-1.5 BAR közé. Akkor kiegyenlítem a rendszert, vagyis elkezd a nyomás növekedni a fűtés rész beindul Fűteni kezd és kering a rendszer de a radiátorokig már nem jut el. 3-bárig megy a nyomás addig megy is a fűtés folyamatosan aztán elzárom a csapot hogy ne lője ki a világűrbe a vizet, és azzal a lendülettel le is áll a rendszer. Tiszta ideg vagyok már mert a szomszéd azt mondja hogy egyszerűen légteleníteni kell de már 2 napom és vagy 400 liter vizem ráment de egy bizonyos résznél a rendszerben hallani hogy még levegő van. és sehogy sem megy ki belőle. Csináltam képeket és felvettem a jelenséget hátha vannak szakik itt akik ebből is tudnak jó ötleteket adni ameddig a szerviz ki nem jön. Ja még egy apropó infó a fűtés csőben visszafelé is áramlik a forró víz. Ez normális? Illetve a vízpumpa motornál (lehet hogy nem így hívják) egy csavart ha elkezdem kicsavarni forró gőz csap ki a motortól. Ezt inkább ne piszkáljam, vagy itt van a tuti és ebből ki lehet deríteni hogy a pumpa motorja döglött? Köszönöm előre is. Anti. videó: Youtube Bemutató videó
Nem ragaszkodom, de hátha javítható még.
Illetve ha így látod, és tudsz, akkor kérlek ajánlj jobbat, nagyon szívesen venném!! Köszönöm.
Olvasd el a 10. oldaltól.
Sziasztok!
Saunier Duval C/F 23E kazán, bekapcsoláskor fűtés elindul de kb. fél perc után leáll. Hasonlóan viselkedik mintha fel lenne fűtve az egész rendszer. Mi lehet a hiba? A melegvízzel nincs probléma. Segítségeteket előre is köszönöm.
A "kiváló minőségű kazánod" bitermikus. S iszonyatosan koszos lehet a fűtőkör!
Írtad - nem használták a fűtést, így eldugult 90%-ban. Javaslom a tisztítást. A bitermikus hőcserélőről többet olvashatsz régi hozzászólásokban. Ki lett rendesen vesézve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |