Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   180 / 599
(#) merciabc válasza toro hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Szia! Válaszolt a (Bosch) Junkers! Nagyon korrektek voltak! Junkers ZWR18-ill. ZWR24 turbós készüléknél a C7 hibakód: differenciál-nyomáskapcsoló hibára utal!
(#) VIM válasza gerdei hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Szia! Tessék megnézni EZT a leírást, talán segít a hibaelhárításban és eligazodásban.
(#) toro válasza cstimcsike hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Bocsi, miért ragaszkodsz az Immergas-hoz?
(#) toro válasza merciabc hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Igen, köszi a közzétételt!
A C6-ot írtam, de a 7 is az.
(#) toro válasza gerdei hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

A tágulási tartályod - a kazán hátulján a szürke kör alakú - üres vagy lyukas!
Nézd meg a szelepet, ha víz jön rajta lyukas. Ha nem pumpálj bele levegőt 1,0 bár nyomásra a fűtésrendszer nyomás mentesítése után.
(#) gerdei válasza toro hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Sziasztok Toro és VIM!

Köszönöm szépen a segítséget! Megnéztem, a tágulási tartály szelep jó, mert megnyomtam és 3 másodperc alatt kijött az összes levegő belőle (víz nem jött).

Elzártam a két vízcsapot, ami a falban van (a kazán alatt) és a kazánhoz megy. A kazán alján lévő fekete csapot (ez a feltöltő csap?) megnyitottam, de ekkor már 0-án volt a kazán nyomásmérője. Visszazártam a fekete csapot. Felpumpáltam a tágulási tartályt 1 BAR-ra és akkor a kazán nyomásmérője is 1 BAR-t mutatott (olyan mintha a kazán nyomásmérője a tágulási tartály nyomását mérné) . Visszanyitottam a vízcsapokat, de vizet rátölteni a rendszerre már nem kellet, mivel 1 BAR-t mutatott a kazán nyomásmérője. Bekapcsoltam a fűrést és ugyanúgy 12 perc alatt már 3 BAR volt a nyomás

Mit csináltam rosszul? Hogy kell a kazánból leengedni a vizet és nyomás mentesíteni a fűtésrendszert?

Lelégtelenítettem a radiátorokat és a törölköző szárítót is, de egyikből sem jött levegő, hanem csak víz.

Segítségeteket előre is köszönöm szépen!
Gábor
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
(#) merciabc válasza gerdei hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Szia! Nincs összeszakadva a höcserélöd véletlenül? Akkor növekszik meg ily kritikusan a nyomás. Vagy a töltö-szelep nem zár el rendesen. Habár nem tudom milyen készülék,mert csak az utsó bejezést olvastam! Zoli
(#) istvan5555 hozzászólása Szept 20, 2013 /

Szervusztok!

Biasi S24 kombi kazánomhoz szeretnék egy új hmv hőcserélőt venni. Hol tehetném ezt?

Hőcserélő

István
(#) gerdei válasza merciabc hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Szia Zoli!

Beretta Smart 24 CSI a kazán típusa (6 éves).

A töltőszelep szerintem elzár, mert nem hallom, hogy szivárogna.

Nem tudod, hogy hogyan tudom leengedni a kazánból a vizet? Hol van a leürítő csap rajta?
..és a két szervízcsap hol található ( a leírás szerint azokat kell először elzárnom, mielőtt leürítem a kazánt)?

Előre is köszönöm szépen

A Beretta nem az én hatásköröm,de segitek.
A fütési elöremenö-és vsszatérö csön lévö golyóscsapok elzárásával kizárod a kazánt a fütési körböl. Elméletileg kell lennie egy fekete kis müag. kupaku szelepnek az alján,amiböl lefelé kiáll egy kis csö.Ha eltekered, leürül a kazán.
Ha nincs ilyen, vész esetén leüritheted a bitonsági szelep piros tetejét elforditva a két kattanás közötti állapotban! Vannak olyan kazánok,amiken csak ez van! Nem az igazi,de vész esetén ezt is lehet használni!
Én ezért szoktam beépiteni külön +nyomásméröt, +biztonsági szelepet, üritö-töltö csonkot az általam üzembe helyezett készülékek fütési körére.
Elöbb-utobb visszaköszön!
Küld egy képet a készülékedröl levett burkolattal!

Köszönöm, küldöm a képet, 1 perc

Mellékelem a képet és nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

DSC_0292.jpg

(#) gerdei hozzászólása Szept 20, 2013 /

Küldök még egy képet:

DSC_0293.jpg

(#) gerdei hozzászólása Szept 20, 2013 /

egy utolsó sztárfotó

Gondolom az a piros a biztonsági szelep, amin le lehet üríteni, de azt merre kell tekerni, balra? Vagy be kell nyomni a közepét?

DSC_0295.jpg

Az a piros kupakos az a biztonsági szeleped, az óramutató járásával megeggyezöen elforditod kicsit,de kannát rakj alá!!! Annak a szilikon csönek a nyakánál nincs egy tekerentyü véletlenül? Nem az a leüritöcsapod?
(#) merciabc válasza merciabc hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Amugy a höcserélödet kellene nyomáspróbázi, mert ott lesz a bibi! Átszakadhatott a viztér, attol nöhet meg a nyomásod!

Köszönöm szépen a biztonsági szelepet eltekertem, folyik a víz
Mennyi víz lehet benne kb?

Megnézem a szilikoncső nyakát is, hátha van rajta valami csapszerűség.

Nem nőhet meg attól a nyomás, hogy kevés a levegő a tágulási tartályban?
(#) merciabc hozzászólása Szept 20, 2013 /

A kollégáktol kérdezted már, de te ellenörizd,az a tuti!
(#) istvanp74 hozzászólása Szept 20, 2013 /

Sziasztok,
Hat éves Buderus GB022K kondenzációs gázkazánunk ventilátorja megadta magát. Legalábbis a hibakód alapján ez a diagnózis (3Y). A szerviz egyszerűen kezeli: 120+munkadíj és máris cserélik... Ki sem jöttek megnézni, a kódra mondták, hogy csere, holnapra hozzák...
Javítható szerintetek? Érdemes ezzel foglalkozni?
Köszi,
István

Nagyon-nagyon köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!!!

Most már 28 perce megy a fűtés és a nyomás nem ment fentebb 1.4 BAR-bál (hidegen 1.2 BAR volt).

Röviden összefoglalva:

1. Elzártam a kazánba bemenő vízcsapokat és kihúztam a konnektorból a kazánt,
2. kitekertem a biztosító szelepet (piros) és ott engedtem le a vizet a kazánból,
(Tipp: Ha a tágulási tartály tetején a szelepet nyomva tartod, akkor sokkal gyorsabban
kifolyik a víz a kazánból)
3. felpumpáltam 1 BAR-ra a tágulási tartályt,
4. visszacsavartam a biztonsági szelepet,
5. megnyitottam a vízcsapokat,
6. megnyitottam a feltöltőcsapot és feltöltöttem 1 BAR-ig a víznyomást,
7. visszadugtam a konnektorba és bekapcsoltam a kazánt,
7. mivel levegősödött a rendszer ezért gluggyogott, leesett a nyomás és megint
újratöltöttem 1 BAR-ra a víznyomást,
8. lelégtelenítettem a rendszert minden radiátoron és a törölköző szárítón,
9. Örül-örül, megköszöni a segítséget a fórumozóknak ))))).
(#) toro válasza gerdei hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Ok, ügyes vagy!
(#) sankesz10 válasza toro hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Köszönöm szépen a segítséget, a kazán típusa ha jól emlékszem WUW240 Pro. A bajom az, hogy a csőhöz csatlakozásnál nem tudom megbontani, mert látszólag megbonthatatlan. Kör átmérővel csatlakozik a csőhöz, menetet nem látok, fogóval meg sem mozdult. Az a kőr átmérőjű csavar vagy mi, közepén megy be a spirál cső vége, mintha forrasztva lenne. Nem tudom elég érthető voltam-e. Szép napot.
(#) merciabc válasza sankesz10 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Szia!
Ha még nem jutottál vele dülöre,küldj egy képet!
Ugy többet látni!
Zoli
(#) dannyc27 hozzászólása Szept 22, 2013 /

Sziasztok nagyon nagy segitsegre lenne szuksegem, van egy Vitopend 100 WHE 0 tipusu kazanom es a kazan kijelzojen meg a tavkapcsolojan is megjelent egy hibakod,megkerlek ha tudtok segitsetek!!!!levettem a kazan burkolatat es az egyik elektronikus rendszerben villog egy piros led csatoltam a kepet,a tavkapcsolojan is villog egy zold egy egy piros led!!!Amikor kikapcsolt allapotabol elinditom a kazant csak vizmelegites allapotara egy 127-es szamu felirat jelenik meg a fo kijelzon.
(#) Action2K válasza merciabc hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Köszi, itt volt a hiba. De nem a meghúzással, hanem a relé érntkezője beoxidálódott, meg egy kicsit be is égett. A relét megtisztítottam, s minden szépen üzemel.
(#) Albis_Anti hozzászólása Szept 22, 2013 /

Sziasztok szakik,

Típus: Beretta Smart 24 C.S.I.
Egy kérdésem lenne. Egy hónapra ide költöztünk az ismerősömékhez. Ők 5 éve kimentek Külföldre és azóta csak nyáron jönnek haza kis időre. Vagyis a fűtést tulajdonképpen nem is ellenőrzik, mivel nem használják a nyári 30-35 fokban. Hogy a sztorit rövidítsem, van meleg víz, van hideg víz, vagyis az a kör gyakorlatilag rendben van.
A fűtés körön van viszont probléma, mert nem akarja az igazságot. Radiátorokat légtelenítettem illetve folyamatosan légtelenítem, miközben esik a nyomás 1-1.5 BAR közé. Akkor kiegyenlítem a rendszert, vagyis elkezd a nyomás növekedni a fűtés rész beindul Fűteni kezd és kering a rendszer de a radiátorokig már nem jut el. 3-bárig megy a nyomás addig megy is a fűtés folyamatosan aztán elzárom a csapot hogy ne lője ki a világűrbe a vizet, és azzal a lendülettel le is áll a rendszer. Tiszta ideg vagyok már mert a szomszéd azt mondja hogy egyszerűen légteleníteni kell de már 2 napom és vagy 400 liter vizem ráment de egy bizonyos résznél a rendszerben hallani hogy még levegő van. és sehogy sem megy ki belőle. Csináltam képeket és felvettem a jelenséget hátha vannak szakik itt akik ebből is tudnak jó ötleteket adni ameddig a szerviz ki nem jön. Ja még egy apropó infó a fűtés csőben visszafelé is áramlik a forró víz. Ez normális? Illetve a vízpumpa motornál (lehet hogy nem így hívják) egy csavart ha elkezdem kicsavarni forró gőz csap ki a motortól. Ezt inkább ne piszkáljam, vagy itt van a tuti és ebből ki lehet deríteni hogy a pumpa motorja döglött?

Köszönöm előre is.

Anti.

videó: Youtube Bemutató videó
(#) cstimcsike válasza toro hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Nem ragaszkodom, de hátha javítható még.
Illetve ha így látod, és tudsz, akkor kérlek ajánlj jobbat, nagyon szívesen venném!!
Köszönöm.
(#) toro válasza dannyc27 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Olvasd el a 10. oldaltól.
(#) siriusp hozzászólása Szept 22, 2013 /

Sziasztok!
Saunier Duval C/F 23E kazán, bekapcsoláskor fűtés elindul de kb. fél perc után leáll. Hasonlóan viselkedik mintha fel lenne fűtve az egész rendszer.
Mi lehet a hiba? A melegvízzel nincs probléma.

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) toro válasza Albis_Anti hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

A "kiváló minőségű kazánod" bitermikus. S iszonyatosan koszos lehet a fűtőkör!
Írtad - nem használták a fűtést, így eldugult 90%-ban.
Javaslom a tisztítást. A bitermikus hőcserélőről többet olvashatsz régi hozzászólásokban.
Ki lett rendesen vesézve.
Következő: »»   180 / 599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem